Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΡΓΟ ΕΣΠΑ ΣΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ξεκίνησαν οι εργασίες, στο Κυπαρίσσι Πρασιάς , για τη διεκπεραίωση του έργου ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΩΡΟ "ΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ" . Μεγάλο μέρος του έργου θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2015 και η τελική του παράδοση αναμένεται το 2016.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 455,000 € και έπειτα από δημοπράτηση αναδείχθηκε ως ανάδοχος η εργοληπτική επιχείρηση Κ/ΞΙΑ Μπακατσιάς Πέτρος –Χατζόπουλος Γεώργιος .
Η μελέτη περιλαμβάνει εργασίες όπως η πλακόστρωση της πλατείας, η τοποθέτηση κυβόλιθων στο τμήμα του δρόμου που συνδέει την πλατεία με το κυπαρίσσι, η κατασκευή σκεπαστής βρύσης , η τοποθέτηση ξύλινης περίφραξη καθώς και πολλά άλλα, όπως αυτά συντάχθηκαν από τον αρμόδιο μηχανικό.
Η εικόνα του οικισμού Κυπαρίσσι αναμένεται να αλλάξει ριζικά, καθώς οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι πολύ σημαντικές και έχουν ως στόχο αναδείξουν έναν ιστορικό χώρο ο οποίος για πολλά χρόνια είχε ουσιαστικά εγκαταλειφθεί, ενώ θα μπορούσε να αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών με ότι αυτό συνεπάγεται. Σε βάθος χρόνου αναμένεται η τουριστική εκμετάλλευση της περιοχής και η επιστροφή νέων ανθρώπων στις ρίζες τους όπου θα μπορούν πια να ασχοληθούν και με άλλα αντικείμενα πέραν της κτηνοτροφίας.
Παράλληλα ο Δήμος κάνει προσπάθειες για την άρση της απομόνωσης του Δήμου μας από τους όμορους Δήμους και Νομούς. Και για την περίπτωση της Πρασιάς και γενικότερα της Δ.Ε. Ασπροποτάμου αυτό θα επιτευχθεί με τη βελτίωση του δρόμου προς Καρδίτσα, τμήμα του οποίου σήμερα αποτελείται από χωματόδρομο, κάνοντας ειδικά τους χειμερινούς μήνες σχεδόν αδύνατη την πρόσβαση προς αυτή.( Έχει υποβληθεί από τον Νοέμβριο του 2014 αίτημα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ώστε με διαπεριφερειακή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να ολοκληρωθεί το τμήμα από τα όρια του Νομού έως τα Βραγγιανά Καρδίτσας μήκους 6 χιλιομέτρων και να ασφαλτοστρωθεί)
Η ανάπτυξη του Δήμου Αγράφων είναι μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία όμως επιταχύνεται όταν εντάσσονται στον τεχνικό του προγραμματισμό έργα σαν και αυτό. Με τη βοήθεια των τοπικών συνελεύσεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι καταγράφηκαν όλες εκείνες οι μελέτες οι οποίες κρίθηκαν απαραίτητες για την ανάπτυξη του Δήμου και η Δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να τις υλοποιήσει ανάλογα βέβαια και με τις κατευθύνσεις που θα δοθούν από το νέο ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: