Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Συνεδρίαση Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας η 9η Συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, στη θεματολογία της οποίας περιλαμβανόταν,

η αντίδραση της ΠΕΔ στην επίθεση κατά της οικίας του κ. Γιώργου Καπεντζώνη, Δημάρχου Δωρίδας και Αντιπροέδρου της ΠΕΔ, η ανάληψη δράσης και η υποστήριξη των Δήμων της Εύβοιας στον αγώνα τους για την αποτροπή της εγκατάστασης σταθμών διοδίων επί της οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας και ο προγραμματισμός σεμιναρίου ολοκληρωμένης εκπαίδευσης των εργαζομένων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας για την εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου – 35100 , ΛΑΜΙΑ
Email : pedstereas@gmail.gr

Λαμία, 11 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας η 9η Συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, στη θεματολογία της οποίας περιλαμβανόταν, η αντίδραση της ΠΕΔ στην επίθεση κατά της οικίας του κ. Γιώργου Καπεντζώνη, Δημάρχου Δωρίδας και Αντιπροέδρου της ΠΕΔ, η ανάληψη δράσης και η υποστήριξη των Δήμων της Εύβοιας στον αγώνα τους για την αποτροπή της εγκατάστασης σταθμών διοδίων επί της οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας και ο προγραμματισμός σεμιναρίου ολοκληρωμένης εκπαίδευσης των εργαζομένων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας για την εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων.
O Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, κ. Λουκάς Υπερήφανος αναφερόμενος στην επίθεση στην οικία του Αντιπροέδρου της ΠΕΔ, κ. Γιώργου Καπεντζώνη, τόνισε: «Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας εκφράζει την καταδίκη και τον αποτροπιασμό της για την άνανδρη επίθεση εναντίον του Αντιπροέδρου μας, κ. Καπεντζώνη. Από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα του και θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να του διαβιβάσουμε την συμπαράσταση και την πλήρη υποστήριξή μας. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι η βία γεννά βία και όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά αντίθετα τα οξύνει». Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Καπεντζώνης αναφέροντας: « Η επίθεση δεν ήταν προσωπική. Ήταν μια επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Έχω εμπιστοσύνη στις Ελληνικές Αρχές και είμαι σίγουρος ότι οι ένοχοι θα βρεθούν και θα αποδοθεί δικαιοσύνη», ενώ κλείνοντας μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά θα πρέπει να προστατευθούμε για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες και τους Δήμους μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΠΕΔ, τους Δημάρχους της Στερεάς Ελλάδας αλλά και όλους τους συνδημότες μου και τους πολίτες άλλων περιοχών για την ειλικρινή και εγκάρδια συμπαράστασή τους».

Παρέμβαση έγινε και από το Δήμαρχο του όμορου Δήμου Δελφών, κ. Παναγιωτόπουλο Αθανάσιο, ο οποίος αφού καταδίκασε το γεγονός, ζήτησε την αυστηροποίηση των ποινών απέναντι στη βία και στις ενέργειες που πλήττουν άμεσα ή έμμεσα τη δημοκρατία. Η συζήτηση του θέματος ολοκληρώθηκε με την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για την έκδοση ψηφίσματος περί καταδίκης της επίθεσης κατά του κ. Καπεντζώνη .

Δεν υπάρχουν σχόλια: