Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ευρυτανίας ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ευρυτανίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με θέμα την αντιμετώπιση καταστροφών λόγω κακοκαιρίας, πυρκαγιών αλλά και την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.
Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αριστείδη Τασιός, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Σουλιώτης Νικόλαος και εκπρόσωποι της Αστυνομίας Καρπενησίου και Μακρακώμης ,της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Ευρυτανίας, του ΟΤΕ, της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., του Νοσοκομείου Καρπενησίου, του Δασαρχείου, των ΕΚΑΒ, της εθελοντικής ομάδας διάσωσης, του στρατού και άλλων φορέων.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκαν οι τρόποι συνεργασίας με τους φορείς, καθώς και οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες τους. Για παράδειγμα για την εκκένωση ενός οικισμού θα αποφασίσει ο Δήμαρχος και θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.
Κατά την παρέμβαση του ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος έκανε γνωστά τα παρακάτω:
• Τοποθέτηση πυροσβεστικών υδροστομίων από το Δήμο η οποία ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα ώστε να μπορούν τα οχήματα της Πυροσβεστικής να ανεφοδιαστούν.
• Ανάγκη στελέχωσης του Πυροσβεστικού κλιμακίου Γρανίτσας, καθώς εάν υπάρξει κάποιο συμβάν σε ένα απομακρυσμένο οικισμό το Πυροσβεστικό όχημα από το Καρπενήσι θα χρειαστεί αρκετές ώρες για να φτάσει και πιθανότατα οι συνέπειες αυτής της καθυστέρησης να είναι καταστροφικές. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το κτίριο στο οποίο θα στεγαστεί το κλιμάκιο στη Γρανίτσα είναι έτοιμο προς χρήση, καθώς ο Δήμος δαπάνησε τα προηγούμενα χρόνια περίπου 102.000€ για τη συντήρησή του.

• Υποστελέχωση του Δήμου καθώς υπηρετούν μόλις 29 υπάλληλοι από τους οποίους μόνο ένας είναι χειριστής μηχανήματος έργου. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του προβλήματος πρέπει να αναλογιστεί ότι στο Δήμο Καρπενησίου, ο οποίος είναι επίσης υποστελεχωμένος, υπηρετούν 130 υπάλληλοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: