Ελάτε στην παρέα μας !

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Ανοιχτή επιστολή Διαμαρτυρίας για τις γέφυρες ΄΄Τέμπλας΄΄ και ΄΄ Αυλακίου -Καταφυλλίου ΄΄ .

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας και κραυγή αγωνίας για τα μνημεία που απειλούνται από ανθρώπινες παρεμβάσεις ή από την απουσία σχεδιασμού  απέστειλε ο χρήστης στο f/b κ.stathis stathis   (stathis stathis ). Εξαίρετη προσπάθεια,  ας ελπίσουμε να βρει απήχηση σε ώτα ακουόντων πριν να είναι πλέον αργά !

Προς περιφέρεια δυτικής Ελλάδας και δήμους της περιοχής
Τι γιορτάζετε; τι κοινοποιείτε; Και αναδημοσιεύετε τι κλίμα διαμορφώνετε ; αποπροσανατολισμού και εκτόνωση της οργής του ντόπιου πληθυσμού ;
ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ για ό,τι έγινε μέχρι εδώ και συνεχίζετε στο ίδιο μοτίβο ( όπως τα κάνετε όλα ή τα περισσότερα χωρίς πραγματική ουσία, με σκοπιμότητα..... διευκολύνοντας κάποιους μεγαλόσχημους) τώρα πετάτε 230 Χιλ ευρώ εν καιρό κρίσης, να τα πάρει ο Αχελώος με την πρώτη πλημμύρα ,κάνοντας δήθεν το καθήκον σας ,υποκρύπτοντας το ουσιαστικό, που είναι η διάσωση των γεφυριών ,και όχι απλά και μόνο η επισκευή τους .
Τα γεφύρια οι παρόχθιοι δρόμοι και οι ιδιοκτησίες χτυπιούνται 4 χρόνια τώρα από την κατασκευή του Υ/ φ της ΤΕΡΝΑ και μετά .
Δεν σας είπε κανείς ότι η πλημμύρα το 2015 πήρε τα θυροφράγματα του φράγματος με αποτέλεσμα να χτυπηθούν και οι δυο γέφυρες η μια από την πίεση του νερού και η άλλη από την αναρρόφηση του νερού .
Πως είναι δυνατόν να μην αναφέρετε ούτε μια λέξη για πιθανόν επιπτώσεις από το Υ/ φ του ευπατρίδη επενδυτή ,που δε δίστασε να πάει ακόμη και στα δικαστήρια για να δικάσει 5 κατοίκους κτηνοτρόφους γιατί τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για την καταστροφή που συντελείται από τη λειτουργία του Υ/φ το 2011 και για να πάρουν και οι υπόλοιποι το μήνυμα του φόβου ( ο φόβος φιλάει τα έρημα)
Και παρότι οι κάτοικοι δικαιώθηκαν, ΟΧΙ από το δικαστήριο αλλά από τις πλημμύρες των επόμενων χρόνων ,οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές συνεχίζουν να κάνουν πως δε βλέπουν και πως δεν ακούν.... Τι υποκρισία...
"Βιάζετε" τη λογική : το ερώτημα είναι ξεκάθαρο τι προηγείται; τα αντιπλημμυρικά και οι μελέτες για τη διάσωση τους ή η επισκευή τους,που είναι το εύκολο και πρέπει να υπάρξει ;
( ο λαός μας αυτό το λέει; βάζετε μπροστά το κάρο από το άλογο )
Οι κάτοικοι που επισκεφθήκατε ,σας κάνανε και γραπτές τις προτάσεις τους σε υπόμνημα αναφοράς μαζί με τα τέσσερα τοπικά συμβούλια και επτά πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.
Αφήστε το φράγμα ανοιχτό τους χειμερινούς μήνες για την ελεύθερη ΡΟΗ του νερού αν θέλετε τα μνημεία αριστουργήματα να υπάρχουν για τις επόμενες γενιές, αν θέλετε να παραμείνει η φυσική ομορφιά του τόπου μας.
Ελέγξτε ακόμη τις μελέτες της κατασκευάστριας εταιρείας του Υ/ φ.
Σταθείτε συμπαραστάτες στους ανθρώπους και στα προβλήματα τους που ζουν στην περιοχή κατά γενιές, διαδοχικά .
Σας ψηφίζουν! Σας πληρώνουν και θέλουν να είναι περήφανοι για σας!
Θερμή παράκληση σεβαστείτε αυτά τα θαυμάσια μνημεία αριστούργημα φυσικού κάλους...Είναι δημιουργήματα από υλικά της ίδιας τοπικής φύσης και βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με αυτή...




Δεν υπάρχουν σχόλια: