Ελάτε στην παρέα μας !

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

Μπακόλας : Σύντομα οι δρόμοι μας θ´ανταμώσουν κάτω από αρχές, αξίες και όραμα για την Ευρυτανία που μας αξίζει !

Ανοιχτή επιστολή του Πολιτευτή Ευρυτανίας Κωνσταντίνου Ι. Μπακόλα προς τις Ευρυτάνισσες και τους Ευρυτάνες για την μη συμμετοχή του στις Εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Ευρυτάνισσες Ευρυτάνες,

Μετά από τρία χρόνια αδιάλειπτης ενασχόλησης μου με τα κοινά στο Νομό Ευρυτανίας, σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, ως μη επαγγελματίας πολιτικός 36 ετών σήμερα και ζώντας αποκλειστικά από την εργασία μου, ασφαλισμένος επί 18 συναπτά έτη, οφείλω να κάνω μια ενσυνείδητη παύση παρά την τιμητική πρόταση του κόμματος μου να κατέλθω ξανά ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Ευρυτανίας.

Μια παύση, αυτοσεβασμού, αξιοπρέπειας και ήθους έχοντας εξαντλήσει με κάθε τρόπο την πρόθεση μου να στηρίξω και να βοηθήσω όπως μπορώ την Ευρυτανία σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και με λύσεις σε χρόνια ζητήματα του Νομού.
Είναι δε μια ευκαιρία για τους συμπολίτες μου να αντιληφθούν και να προβληματιστούν ίσως, για το παρόν και το μέλλον της Ευρυτανίας. Αν αυτά που διεκδίκησαν και τους προσεφέρθησαν από την πολιτεία και τους αιρετούς, είναι αυτά που αξίζουν και δικαιούνται.
Αν οι επιλογές τους επί 40 συναπτά έτη ευοδώθηκαν

Η κεντροδεξιά στα χρόνια της σήψης και της διαφθοράς του "σοσιαλισμού" της μεταπολίτευσης, αλώθηκε και αλλοτριώθηκε μη μπορώντας να ελευθερώσει δυνάμεις μέσα και στην Ευρυτανία ώστε να παράξει πλούτο σε μια ελεύθερη οικονομία και αφομοιώθηκε από την πράσινη ακατάσχετη παροχολογία.
Από τα κίνητρα της παραγωγής, του ελεύθερου εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών στην Ευρυτανία, καταλήξαμε στα αντικίνητρα της "αγροτικής-αναπηρικής" σύνταξης και στην λογική του "επιδόματος", της "μικρόεργολαβίας", του "διορισμού" του "5μηνου", της " αγρό-κτηνοτροφικής επιδότησης" και στην "διανομή τύρου απο την ΕΕ".

Τοποθετώντας πρόσωπα κλειδιά του κομματικού σωλήνα στο δημόσιο και στις υπηρεσίες επετεύχθη ο "έλεγχος των πολιτών", εγκλωβίζοντας, απομονώνοντας και εκφοβίζοντας τους με την γνωστή πρακτική που εφαρμόζεται χρόνια στην Ευρυτανία, φτάνοντας το 2015 κατά ένα μεγάλο βαθμό η ακηδεμόνευτη ψήφος να αποτελεί ζητούμενο.

Από την παραγωγή πολιτιστικού και πνευματικού έργου από τους πολιτιστικούς συλλόγους καταλήξαμε στο καπέλωμα από κομματικούς "αρεστούς και κολλητούς" για δημόσιες σχέσεις και φωτογραφικά ενσταντανέ των γνωστών παραγόντων.
Και κάπως έτσι η Ευρυτανία γέρασε, γερνά και αποσυντίθεται.
Απαξιώνεται και αλλοτριώνεται.

Καθρέπτης αυτής της απαξίωσης και αλλοτρίωσης τα βιολογικώς και ιδεολογικώς απαξιωμένα ψηφοδέλτια. Τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα σε ψηφοδέλτια ισορροπιών και μοιράσματος της πίτας, χωρίς όραμα και στρατηγική, χωρίς πάθος και αγάπη για την Ευρυτανία, παρά μόνο για την καρέκλα. Με την γνωστή μέθοδο της "τράμπας" αρκεί να παραμείνουμε ή να γυρίσουμε στην καρέκλα της ανικανότητας.

Η ώρα της Ευρυτανίας να απελευθερώσει δυνάμεις δεν αργεί η νεολαία, οι πολίτες και οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του Νομού Ευρυτανίας σύντομα θα αντιληφθούν το αδιέξοδο που οι απερχόμενες γενιές επέλεξαν.

Οι επερχόμενες κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές και εθνικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και δραματικές, ενώ ο κόσμος πιο μπερδεμένος παρά ποτέ, πιο πληγωμένος και αναποφάσιστος παρά ποτέ, οδηγείται σε λανθασμένες και ακατανόητες λογικές.
Το επερχόμενο βραχύ πολιτικό μείγμα της κοινοβουλευτικής συνόδου που θα προκύψει, θα απαξιωθεί πλήρως στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας παρότι θα είναι ενσυνείδητη πολιτική τους επιλογή.
Δυστυχώς, μέσα στα χρόνια της φαινομενικής ευμάρειας ξεχάσαμε πως μοναδικοί υπεύθυνοι της συνθήκης αυτής είμαστε εμείς οι πολίτες και οι επιλογές μας.
Το πολιτικό σύστημα αποτελεί καθρέπτη και δημιούργημα των δικών μας επιλογών και αποφάσεων. Τα άλλοθι έπαψαν να υφίστανται !

Ακριβώς επειδή δεν υπήρξα συμμέτοχος στο κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε από τον πολιτικό κόσμο της μεταπολίτευσης, δεν θ αποτελέσω σε καμιά περίπτωση και αναλώσιμο εξάρτημα της απαξίωσης που επέρχεται, για κανέναν λόγο, επιλέγοντας το δρόμο της αξιοπρέπειας απέχοντας αλλά όχι δραπετεύοντας.

Δηλώνω παράλληλα πάντα παρών και πάντα ενεργός με την ελπίδα και την βαθιά πίστη πως η κεντροδεξιά ως πολιτικοϊδεολογικος χώρος πέρα και πάνω από κόμματα θα βρει το βηματισμό και τις χαμένες αξίες του.
Τότε και μόνο τότε, θ´ αξίζει να παλέψω για όραμα και ιδανικά, στα πλαίσια και στις αρχές του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού που πάντα πίστευα και πιστεύω.
Γιατί με οδηγό αυτές τις αρχές και αξίες πορεύομαι στον επαγγελματικό και δημόσιο πολιτικό βίο μου.

Σύντομα οι δρόμοι μας θ´ανταμώσουν κάτω από αρχές, αξίες και όραμα για την Ευρυτανία που μας αξίζει.


Το χτες δε θα μπορέσει να γίνει σήμερα,

Κωνσταντίνος Μπακόλας
Πολιτευτής Νομού Ευρυτανίας

Δημοσίευση σχολίου