Ελάτε στην παρέα μας !

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Καλοκαίρι 2015

φωτο : αρχείου 
Το καλοκαίρι μας αποχαιρέτησε πριν από κάμποσες  μέρες παραχωρώντας τη θέση του στο φθινόπωρο την εποχή των χρωμάτων και των αρωμάτων , την εποχή  του τρύγου , της σποράς και της συλλογής ! 

Κι ενώ ξεκινά αυτή η υπέροχη  εποχή  του χρόνου ας θυμηθούμε εμείς  τις κυριότερες εκδηλώσεις και τα  γεγονότα που έλαβαν χώρα στο χωριό αυτό το καλοκαίρι ! 
26η Ιουλίου και το χωριό γιορτάζει την προστάτιδα Αγία της ενορίας μας την Αγία Παρασκευή , με κατάνυξη οι χωριανοί και αρκετοί κάτοικοι από τα Λεπιανά κι άλλα χωριά παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία και κατόπιν ασπάστηκαν την εικόνα της Αγίας .
Ακολούθησε πανηγύρι στη σκιά των πλατάνων και των καρυδιών της πλατείας . Το γλέντι διοργάνωσε για λογαριασμό της ενορίας η εκκλησιαστική επιτροπή. Με πρωτοβουλία των παιδιών της Ιτέας,   συμφωνήθηκε οι γυναίκες να κάνουν διάφορες πίτες φαγητά και σαλάτες που διατέθηκαν δωρεάν στους πανηγυριώτες (συνδρομή μεγάλη στο πανηγύρι είχε ο κ. Γιώργος Δ. Ξυραφάκης -τραπεζικός- που ξόδεψε σημαντικό ποσό για την αγορά κρεάτων  και για τα κεράσματα όλων  των πανηγυριωτών ! Βοήθειά του να είναι η Αγία Παρασκευή )! 
 Τα χρήματα που μαζεύτηκαν από τα ποτά και τους καφέδες θα διατεθούν για τις ανάγκες της εκκλησίας κι άλλους κοινωφελείς σκοπούς. Πολλά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία αυτή στην εκκλησιαστική επιτροπή , στις γυναίκες   και στα παιδιά(Βάσια Τριανταφύλλου , Γιώργος , Μάκης ,Χρήστος Τριαντάφυλλος , Παναγιώτης Κουλουκούρας κλπ) που την εμπνεύστηκαν και την πραγματοποίησαν.
15η Αυγούστου και φέτος στη μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας(το Πάσχα του καλοκαιριού) ο παπαγιώργης Κουλουκούρας λειτούργησε κανονικά στην εκκλησιά του χωριού .
23 Αυγούστου στο ξωκλήσι της Παναγίας στις Λάκκες διοργανώθηκε πανηγύρι και πάλι από τους νέους του χωριού κι εδώ επίσης τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες της εκκλησίας κι άλλους κοινωφελείς σκοπούς.

Στα ευχάριστα του καλοκαιριού συμπεριλαμβάνονται :  Η γέννηση  την 25η Ιουνίου 2015 του   γιου του ζεύγους Γιάννας Λάμπρου - Χρυσοβαλάντη Κοτρώνα ! Να σας ζήσει παιδιά ,να είναι γερός και δυνατός σαν τα ψηλά βουνά. 
Στα ευχάριστα επίσης ο γάμος της Παναγιώτας Ξυραφάκη του Βασιλείου η οποία την Κυριακή 16 Αυγούστου 2015 στον Ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Ιτέας παντρεύτηκε το σύζυγό της Γιώργο Μπλάνη ! Ακολούθησε γλέντι στο Νέο Αργύρι . Να ζήσουν τα παιδιά και καλούς απογόνους! 
Στα ευχάριστα και η βάφτιση στον Ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Ιτέας την Κυριακή 23 Αυγούστου της κόρης του Λάμπρου και της Δήμητρα Ντόσκα , το όνομα αυτής ΑντιγόνηΝα σας ζήσει !

Στα ευχάριστα και η είσοδος στα Πανεπιστήμια της χώρας   μαθητών  με καταγωγή το χωριό μας :    της Πέγκυς Φλώτσιου του Βασιλείου(τμήμα φυσικής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) , του Φλώτσιου  Ευάγγελου του Γεωργίου (τμήμα Κοινωνιολογίας  ,Πανεπιστήμιο Κρήτης ) και του Χρήστου Φλώτσιου του Αλεξάνδρου (τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και διεθνών σχέσεων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ). 
Συγχαρητήρια παιδιά καλή επιτυχία στο νέο σας ρόλο  και πάντα επιτυχίες!

Στα δυσάρεστα η  ξαφνική αποβίωση     την 23η Ιουλίου 2015 σε ηλικία ογδόντα οχτώ(88)  ετών του μπάρμπα Πάνου Σκόνδρα. Ο θεός να τον αναπαύσει , ας είναι ελαφρύ το χώμα της Ιτεάτικης γης που τον σκεπάζει !
Αυτά... και του χρόνου ! καλό φθινόπωρο ! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: