Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥ.ΡΙΖ.Α .Ευρυτανίας : Οι εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες

Οι εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες για τη χώρα μας διότι εξαρτάται από αυτές η πορεία της για τα επόμενα χρόνια. Τα ερωτήματα και τα διλήμματα είναι κάθε φορά και πιο έντονα. Θα φτιάξουμε επί τέλους μια διαφορετική Ελλάδα ή θα μείνουμε σε αυτό που μας κληροδότησαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετά από 40 χρόνια διακυβέρνησης? Θα απαλλαγούμε κάποια στιγμή από τις πολιτικές της λιτότητας για να δοθεί μια άλλη προοπτική για ανάπτυξη και ευημερία?
Είναι αστείο, αν δεν είναι τραγικό, να μας κατηγορούν οι δυνάμεις που, επί 40 χρόνια κυβερνούσαν τη χώρα, ότι εμείς, μέσα σε λίγους μήνες, καταφέραμε να την καταστρέψουμε. Η βαθιά επιθυμία του πολιτικού κατεστημένου στη χώρα μας, είναι να κάνει πράξη την αριστερή παρένθεση. Μια παρένθεση 7 μηνών για να ξεπλυθούν αμαρτίες 40 χρόνων.
Οι δυνάμεις της διαπλοκής, της διαφθοράς, του κομματισμού, της κλεπτοκρατίας, της υποταγής των απλών ανθρώπων στα μεγάλα συμφέροντα. Αυτοί που καταστρατήγησαν κάθε έννοια δημοκρατίας. Αυτοί που δημιούργησαν ένα κομματικό κράτος και ένα πελατειακό δημόσιο.
Σε ενα μέτωπο στο οποίο συνυπάρχουν, η γερασμένη πολιτική αριστοκρατία, μια καλομαθημένη νομενκλατούρα, οι εθνικοί εργολάβοι, οι βαρόνοι των ΜΜΕ, οι δεξιοτέχνες της μίζας, οι επιχειρηματίες που πλουτίζουν απομυζώντας το κράτος, οι κομματάρχες που βασιλεύουν με το ρουσφέτι και τον κομματισμό.
Έτσι λοιπόν το ερώτημα είναι ξεκάθαρο.
Τι μπορεί να εμπιστευτεί σ' αυτούς ακόμα και ο συμπολίτης μας?
Τη διαπραγμάτευση για τη μείωση του χρέους που χρόνια τώρα διακηρύσσουν ότι είναι βιώσιμο;
Τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, που οι ίδιοι μετέτρεψαν σε ζούγκλα;
Τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του δημόσιου τομέα που τον μετέτρεψαν σε φέουδο τους;
Αυτούς θα εμπιστευτούμε στις επόμενες εκλογές?
Η όσους έδωσαν και θα δώσουν τις δύσκολες μάχες για ένα καλύτερο μέλλον για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και όλες τις κοινωνικές ομάδες?
Και να θυμίσουμε επειδή η ΝΔ τείνει να το ξεχνά, ότι είμαστε εμείς που επιβάλαμε στους δανειστές τη διαπραγμάτευση όχι για το αν θα μειωθεί το χρέος, αλλά για το πόσο και πώς θα μειωθεί. Είμαστε εμείς που ανοίξαμε το μεγάλο θέμα της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων και αποτρέψαμε ομαδικές απολύσεις. Που βάλαμε βέτο στους πλειστηριασμούς για κατασχέσεις πρώτης κατοικίας. Που αφήσαμε ανοιχτή τη δυνατότητα στήριξης των αγροτών με αντισταθμιστικά μέτρα. Που δώσαμε τα πρώτα δείγματα κατά τις διαφθοράς.
Μπορεί λοιπόν κανείς σοβαρά έστω και να το σκεφτεί ότι θα εμπιστευτεί τη διαπραγμάτευση για όλα αυτά, και άλλα που αφορούν στη συμφωνία, στην υπαλληλία των δανειστών;
Πότε τους είδατε τελευταία φορά να δίνουν μάχη με τους δανειστές?
Πότε τους είδατε να διαπραγματεύονται, να επικρίνουν τη λογική των μνημονίων και της λιτότητας;

Για αυτό προσπαθούν με κάθε μέσο να αποδημήσουν το ΣΥΡΙΖΑ και περάσουν στους πολίτες ότι άφησε πίσω το πρόγραμμά του και έγινε απότομα μνημονιακός. Ουδέν ψευδέστερον.
Περίμενε κανένας λογικός άνθρωπος μέσα σε έξι μήνες να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα τετραετίας και μάλιστα σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας? Ένα μέρος του όμως πραγματοποιήθηκε. Θυμίζουμε το πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης, τις προσλήψεις των παρανόμως απολυθέντων, μια σειρά νόμων που αφορούσαν θεσμικά ζητήματα. Επίσης αρκετά νομοσχέδια που είναι έτοιμα για ψήφιση, όπως η ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου που δυστυχώς μας πρόλαβαν οι πρώην σύντροφοί μας και μας επέβαλαν άμεσες εκλογές.
Οι συμπολίτες μας πρέπει να κρίνουν ποιος είναι αυτός που με τη δική τους Ψήφο θα κληθεί να μας κυβερνήσει για την επόμενη τετραετία γιατί αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών.
Κυρίως τους καλούμε να συμμετέχουν και να μην εκχωρήσουν το δικαίωμα σε άλλους να αποφασίσουν για αυτούς.
Ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε ενστάσεις, από οποιεσδήποτε αμφιβολίες τους καλούμε να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη και να φράξουν το δρόμο στις δυνάμεις που εκπροσωπούν το παλαιό καθεστώς που μας οδήγησαν στη χρεωκοπία και στα τόσα δεινά που επισώρευσαν.
Να δώσουν στο ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία που του στερήθηκε μετά την 25η Γενάρη να κυβερνήσει κάτω από φυσιολογικές συνθήκες και μετά να κριθεί από όλους μας και με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα.
Εμείς αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε στους συμπατριώτες μας είναι ότι θα δίνουμε πάντα τη μάχη στο πλευρό τους με τον ΣΥΡΙΖΑ για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΕΚΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: