Ελάτε στην παρέα μας !

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΔΗΜ. ΜΑΝΤΕΚΑΣ: Δυισμός ή Σχιζοφρένεια?

<<Το κείμενο στάλθηκε 28 Ιουλίου απουσίαζα και δεν το ανάρτησα ,βλέποντας πάλι τα μηνύματά μου το εντόπισα και το ανεβάζω για την ενημέρωση αλλά και για τη συνέχιση της στάσης μας για την προβολή κάθε άποψης που αφορά τα ΄΄κοινά΄΄ της περιοχής μας διατηρώντας ταυτόχρονα ίσες αποστάσεις από όλες ..να μας συμπαθάτε κ. Μαντέκα>>.

Το πιο σύντομο ανέκδοτο το άκουσα τελευταία «Στηρίζουμε την Κυβέρνηση, καταψηφίζουμε τα μνημόνια».
Μου ήρθε στο μυαλό η φράση του αμίμητου Χαρρυ Κλυν «και μέσα και έξω κύριε πρόεδρε» όταν σατίριζε τη θέση συγκεκριμένων πολιτικών.
Αναρωτιέμαι αν αυτή η στάση έχει σχέση με την αριστερά που γνωρίζαμε και με την ηθική της. Ξέραμε μέχρι τώρα ότι όποιος διαφωνεί δεν περιφέρει την ιδιότητά του και δεν τη χρησιμοποιεί διότι τότε εισπράττει τη χλεύη φίλων και αντιπάλων. Πόσο μάλλον όταν προέρχεται από ανθρώπους με διαδρομή δεκαετιών στην αριστερά.
Δεν διανοούμαστε να παραβιαστεί η συνείδηση κανενός. Συνείδηση και ηθικές αρχές έχουν πολλοί. Κίνημα συνείδησης άλλωστε επικαλέστηκε και ο Α. Σαμαράς το 1993 όταν έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη! Και μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και πολλές ελαστικές συνειδήσεις που προσαρμόζονται κατά το δοκούν.
Ποια είναι η απαίτηση τους? Να καταψηφίζουν και να είναι και υπουργοί! Πώς θα υλοποιήσουν αυτά που καταψηφίζουν?
Ας ξεκαθαρίσουν οι αγαπητοί σύντροφοι τι ακριβώς επιθυμούν να το γνωρίζουμε και εμείς.
Να σώσουν τη συνείδησή τους? Τους συνιστώ το Άγιο Όρος ή κάποια Μονή είναι η πιο σίγουρη λύση για να αποφεύγουν και τους πειρασμούς.
Να διασωθεί η καθαρότητά τους από ιδεολογικές επιμολύνσεις? Τους συνιστώ το σημερινό ΚΚΕ αλλά χωρίς μεγάλη βεβαιότητα.
Εκτός εάν μοναδικός στόχος είναι να πριονίσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον Α. Τσίπρα μέχρι να πέσει απαξιωμένος και να τον διαδεχθούν ή απλά να νιώσουν δικαιωμένοι! Για κακή τους τύχη ο Ελληνικός Λαός έχει άλλη άποψη. Μήπως εζήλωσαν τη δόξα και την αποδοχή και θέλουν να τον καταβυθίσουν. Πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι οι ηγέτες αναδεικνύονται, ανεξάρτητα από τη δική μας θέληση, από τις ιδέες τις απόψεις το όραμα και την ικανότητα να τα πραγματοποιήσουν. Αυτό ο χρόνος θα το αποδείξει.
Όλες αυτές οι σχιζοφρενικές απόψεις δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, εκτός αν ισχύει το «τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα».
Ακόμη και αν είναι διαφορετικά τα πράγματα και είμαι άδικος και κακεντρεχής, όλη αυτή η στάση οδηγεί μαθηματικά στα ίδια αποτελέσματα. Την ταχεία φθορά και την πτώση. Ας το σκεφθούν και ας αναλάβουν δημόσια την ευθύνη.
Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι τα μέτρα είναι σκληρά. Θα κάνω όμως την αφελή ερώτηση. Ποιες λύσεις υπήρχαν? Και αν υπάρχουν να διατυπωθούν δημόσια, αναλυτικά για να αποτελέσουν αντικείμενο σοβαρού διαλόγου και ίσως να πεισθούμε όλοι. Και να προσθέσω ότι κατά την προσωπική μου άποψη αυτό είναι πλέον αναγκαίο. Αρκεί να μην είναι του επιπέδου των όσων διέρρευσαν περί αποθεμάτων και νομισματοκοπείου.
Ο ελληνικός λαός θα κρίνει όλους αυστηρά και όπως φαίνεται πολύ γρήγορα.
ΔΗΜ. ΜΑΝΤΕΚΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: