Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Κώτσιας Θωμάς : Θα είμαι πάντα στο πλευρό της κοινωνίας

Θα είμαι πάντα στο πλευρό της κοινωνίας
Του Θωμά Κώτσια



Στην πολιτική δυστυχώς δεν κρινόμαστε από τις προθέσεις αλλά από το αποτέλεσμα. Έτσι παρά τις τεράστιες προσπάθειες της σημερινής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού όλους αυτούς τους μήνες της διαπραγμάτευσης, η συμφωνία με τους δανειστές μετατρέπει το περήφανο ΟΧΙ του λαού μας, στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλίου, σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ και σε ένα ακόμα μνημόνιο, μάλιστα από μια κυβέρνηση, που υποσχόταν την κατάργηση των προηγούμενων μνημονίων.
Η νέα συμφωνία, όπως και οι προηγούμενες, δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα στην οικονομία και στις ζωές των ανθρώπων. Θα βαθύνει ακόμα περισσότερο την ύφεση και θα μεγαλώσει την απόγνωση στα λαϊκά στρώματα και σε περιοχές όπως είναι η Ευρυτανία. Η συμφωνία έρχεται να ψηφιστεί στη Βουλή με τις γνωστές συνοπτικές διαδικασίες του κατεπείγοντος και με το "πιστόλι στον κρόταφο" των βουλευτών με τη γνωστή πλέον λογική του μονόδρομου, όπως και στα προηγούμενα μνημόνια με το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Επειδή πιστεύω ότι στη ζωή και στην πολιτική δεν υπάρχουν μονόδρομοι, προσωπικά επέλεξα να καταψηφίσω τις συνταγές των μνημονίων, που μόνο στην έξοδο της χώρας από την κρίση δεν πρόκειται να οδηγήσουν.
Δεν θεωρώ ότι η επιλογή αυτή με καθιστά περισσότερο ευαίσθητο, ούτε περισσότερο αριστερό, έναντι των συναδέλφων βουλευτών, που επιλέγουν το ΝΑΙ. Έχει ο κάθε βουλευτής τη δική του οπτική για το καλό ή το κακό της κάθε επιλογής του, έχει την προσωπική του πορεία και τα δικά του όρια στα διλήμματα και στους εκβιασμούς. Έχουν ακόμα μερικοί ίσως και τις δικές τους στοχεύσεις γύρω από το πολιτικό τους μέλλον.
Σε ό, τι με αφορά δεν μπορώ να δεχθώ ότι το καλό αυτού του τόπου και του λαού, περνά μέσα από ένα ακόμα μνημόνιο. Δεν ήταν αυτός ο στόχος της ζωής μου όταν ξεκινούσα, από τα κακοτράχαλα χωριά μας, μια μακρά πορεία πολιτικής και κοινωνικής δράσης από τα χρόνια της δικτατορίας μέχρι σήμερα. Για μένα η ιδιότητα του βουλευτή είναι μέσο για ένα και μόνο σκοπό, να υπηρετώ τον τόπο μου και τις ανάγκες του και όχι για να βρω ρόλο στο κοινοβούλιο γκρεμίζοντας τις ζωές αυτών που με τίμησαν. Ο αγώνας και η αγωνία μου όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τις γραμμές της Αριστεράς, ήταν να αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή των ανθρώπων στη χώρα αλλά και στην Ευρυτανία, που όσο περισσότερο μας πόνεσε με τη σκληρή ζωή, τόσο περισσότερο την αγαπήσαμε και την αγαπάμε είτε μείναμε είτε αναγκαστήκαμε να φύγουμε από αυτόν τον τόπο.
Θέλω ακόμα να αναφερθώ στην απόφαση και την προτροπή κάποιων συντρόφων μου, μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Καρπενήσι, να υπερψηφίσω τη νέα συμφωνία. Τιμώ και σέβομαι τη γνώμη τους και ειλικρινά θα ευχόμουν να αποδειχθεί ότι αυτοί έχουν δίκιο και εγώ άδικο. Με όλους αυτούς τους συντρόφους μου, μας ενώνει μια προσωπική σχέση φιλίας και μια κοινή πορεία. Όλοι μαζί συμβάλλαμε έτσι ώστε οι Ευρυτάνες να εμπιστευτούν στον ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της χώρας και σε εμένα την εξαιρετική τιμή να τους εκπροσωπήσω στο Κοινοβούλιο. Μας συνέδεσε και μας δέσμευσε ένα πρόγραμμα αναγέννησης, ανασυγκρότησης και απαλλαγής της χώρας από τα μνημόνια. Όλες αυτές τις αρχές υπηρέτησα με συνέπεια και αυτές συνεχίζω να υπηρετώ και πάνω σε αυτές τις αρχές οφείλουμε να οικοδομούμε την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.
Περιδιαβαίνοντας αυτές τις ημέρες το νομό μας, όπως πάντα κάθε Σαββατοκύριακο και συνομιλώντας με τους συμπατριώτες, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες για τις συνέπειες του νέου μνημονίου καθώς και την αγωνία για την τύχη της κυβέρνησης και το μέλλον της Αριστεράς στον τόπο μας.
Όμως ό κίνδυνος για την κυβέρνηση και την Αριστερά δεν προέρχεται από το ΟΧΙ στα μέτρα της καταστροφής αλλά από τον εγκλωβισμό της στις πολιτικές των μνημονίων, που πολύ σύντομα θα την φέρουν αντιμέτωπη με το σύνολο της κοινωνίας και με τους νέους ανθρώπους. Σε όλη μου τη ζωή επέλεξα να είμαι από την πλευρά της κοινωνίας. Αυτό θα κάνω και τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: