Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Κώτσιας : ΟΧΙ στα τελεσίγραφα της καταστροφής

Του Θωμά Κώτσια

H πατρίδα και ο λαός μας βρίσκονται μπροστά σε ιστορικές αποφάσεις και επιλογές. Πέντε μήνες μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου καλούνται να κάνουν ένα ακόμα μεγάλο βήμα προς την απελευθέρωση και την κοινωνική σωτηρία. Την Κυριακή στο δημοψήφισμα να πουν ΟΧΙ στα τελεσίγραφα της υποτέλειας και να στείλουν ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας, αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα μήνυμα ότι το δίκιο μπορεί να νικήσει τον φόβο, τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα.
Στις εκλογές του Ιανουαρίου, οι Έλληνες πολίτες, και μαζί τους και οι Ευρυτάνες έδωσαν μια καθαρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τα πάντα για να σταματήσει την καταστροφική πολιτική των μνημονίων και της σκληρής λιτότητας για το λαό μας και να επιδιώξει, εντός της Ευρωζώνης, μια έντιμη συμφωνία της χώρας με τους δανειστές. Επί πέντε μήνες η νέα κυβέρνηση σεβάστηκε στο ακέραιο τη λαϊκή εντολή. Διαπραγματεύτηκε σκληρά με τους δανειστές, υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των πολλών και περιφρούρησε κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, που κατακτήθηκαν με το αίμα και τους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Και όλα αυτά μέσα σε ένα εσωτερικό και διεθνές περιβάλλον απολύτως εχθρικό. Σε ένα περιβάλλον απάνθρωπο και ταξικά προσανατολισμένο. Που από την πρώτη στιγμή υπονόμευε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης και επιδίωκε τη φθορά και την ανατροπή της. Οι νεοφιλελεύθερες ηγεσίες της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ κυνικά, προκλητικά και αδίστακτα έφταναν στο σημείο να πνίγουν την οικονομία και τον λαό μιας χώρας για να «πνίξουν» την κυβέρνηση, γιατί δεν τους άρεσε η επιλογή των πολιτών. Και όλα αυτά προκειμένου να μην αλλάξει τίποτα σε αυτόν τον τόπο και να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν ασύστολα και να λυμαίνονται τις ζωές μας οι ξένοι τοκογλύφοι και οι ντόπιοι υποστηρικτές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: