Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές στο δήμο Αγράφων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 & Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, συμμετέχοντας στην πανελλαδική δράση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ», διοργανώνει αρχαιολογικές περιηγήσεις στα αρχαία και βυζαντινά μνημεία των Δήμων αρμοδιότητάς της, ως εξής:


ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
Σε συνεργασία με το Δήμο Αγράφων.
Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, για το κοινό.
ΒΙΝΙΑΝΗ – ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ – ΤΣΟΥΚΑ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ
Σειρά θεματικών περιηγήσεων, με μικρή πεζοπορία και συνδυασμό μετακίνησης με λεωφορείο, σε επιλεγμένα μνημεία του Δήμου Αγράφων.
Γέφυρα Βίνιανης, μονότοξο πέτρινο γεφύρι από τα μεγαλύτερα της Ευρυτανίας, μεταβυζαντινών χρόνων.
Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ανατολικής Φραγκίστας, το σπουδαιότερο μνημείο της ανατολικής Φραγκίστας, μονόκλιτος, τρίκογχος, οθωνικού τύπου Ναός. Σύμφωνα με την κτητορική επιγραφή κτίστηκε το 1725 και τοιχογραφήθηκε το 1732.
Γέφυρα του Μανώλη, η αρχαιότερη στην Ευρυτανία. Σύμφωνα με επιγραφή, η οποία πλέον δεν σώζεται, «Εκτίσθη το 1659. Οι κτίτορες Δημήτριος και Μανώλης»
Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγία της Επισκοπής), ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας, του 9ου αιώνα με πολλές μεταγενέστερες φάσεις. Ανήκει στον λεγόμενο μεταβατικό τύπο του σταυροειδούς ναού με τρούλο και νάρθηκα. Από το 1965 βρίσκεται στο βυθό της λίμνης Κρεμαστών.
Ώρα εκδήλωσης: 9.30 - 14.00.
Σημείο συνάντησης: Καρπενήσι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: