Ελάτε στην παρέα μας !

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Κ.Π.Α. : Ούτε ένα ευρώ δεν έχει φτάσει στους πλημμυροπαθείς των Αγράφων..

Επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία έστειλε η Κίνηση Πολιτών Αγράφων που αφορά την απαράδεκτη κατάσταση της μη αποζημίωσης μέχρι σήμερα κανενός από τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Αγράφων καθώς και των καθυστερήσεων όσον αφορά στην αποκατάσταση των Υποδομών που υπέστησαν ζημιές.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
Προς τους Υπουργούς:
Εσωτερικών,Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητάς, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Ούτε ένα ευρώ δεν έχει φτάσει στους πλημμυροπαθείς των Αγράφων-Ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των υποδομών

Έχουν περάσει πάνω από τρεις μήνες από τις πλημμύρες που έπληξαν το δήμο Αγράφων με τις ζημιές στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο ,σε κατοικίες ,επιχειρήσεις και κτήματα ,τα δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης,καθώς και σε βασικές υποδομές του Δήμου,να κοστολογούνται με αρκετά εκατομμύρια .
Δυστυχώς μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει φτάσει ούτε ένα ευρώ ,τόσο στους πλημμυροπαθείς όσο και στον ίδιο τον δήμο.
Ήδη ο δήμος Αγράφων που βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά και η ΠΕ Ευρυτανίας,με τα πενιχρά κονδύλια που διαθέτουν, έχουν διαθέσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για μισθώσεις μηχανημάτων, τα οποία διατέθηκαν για να ανοιχτούν τα βασικά οδικά δίκτυα.Υπάρχουν όμως ακόμα οικισμοί που δεν έχει δοθεί πρόσβαση.
Η Ευρυτανία ,και δει τα Άγραφα,αποτελούν μια περιοχή με μεγάλα ελλείμματα σε υποδομές και πρέπει να είναι άμεση και πλήρης η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν , ειδικά στη σημερινή συγκυρία όπου τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης.
Ζητούμε άμεσα:
-Χρηματική ενίσχυση σε κάθε πλημμυροπαθή
-Καταγραφή και άμεση αποζημίωση ζημιών σε οικίες και επιχειρήσεις.
-Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ των καταστροφών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.
-Αποκατάσταση των ζημιών που παρουσιάστηκαν σε υποδομές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και την καταγραφή που έγινε απο τον δήμο Αγράφων εκτιμάται ότι το κόστος αποκατάστασης ανέρχεται στα 43 εκ. ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα ..
-Το σύνολο των βαριά πληγέντων οικιών είναι εκατό (100) και το κόστος αποκατάστασης εκτιμάται σε 12.000.000,00 ευρώ.
-Το σύνολο των ελαφρά πληγέντων οικιών είναι διακόσιες τριάντα πέντε (235) και το κόστος αποκατάστασης υπολογίζεται στα 7.000.000,00 ευρώ.
-Το σύνολο των πληγέντων κτηνοτροφικών μονάδων – επιχειρήσεων είναι διακόσιες σαράντα πέντε (245) οικιών είναι εκατό (100) και το κόστος αποκατάστασης εκτιμάται σε 7.000.000,00 ευρώ.
-Το συνολικό μήκος του κατεστραμμένου οδικού δικτύου (πρωτεύον δίκτυο, γέφυρες, τεχνικά έργα κλπ) υπολογίζεται σε 100 χιλιόμετρα και το κόστος αποκατάστασης του υπολογίζεται στα 15.000.000,00 ευρώ.
-Τεχνικά έργα ύδρευσης για την αποκατάσταση της υδροδότησης των οικισμών συνολικού κόστους 2.000.000,00 ευρώ
Παράλληλα θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προσωρινή στέγαση των μόνιμων κατοίκων , των οποίων έχει καταστραφεί η μόνιμη κατοικία τους.
Eλπίζουμε ότι η νέα Κυβέρνηση να σταθεί θετικά στα δίκαια αιτήματα μας ,με την άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών ώστε να αρχίσει πάλι να βρίσκει τη ζωή του ο τόπος μας.



Κίνηση Πολιτών
Αγράφων
ΚΠΕ






Δεν υπάρχουν σχόλια: