Ελάτε στην παρέα μας !

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Με το μήνα τα τέλη κυκλοφορίας !!!

H επαναφορά του μέτρου της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών.
Πιο συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη απαντώντας στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Χ. Κατάνα είπε ότι: «Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη δυνατότητα μίας ελαστικότερης αντιμετώπισης που θα έδινε τη δυνατότητα σε όσους έχουν καταθέσει πινακίδες και θέλουν να επανενεργοποιήσουν τα οχήματά τους κατά τη διάρκεια του έτους να μπορούν να το κάνουν με μικρότερη από τη συνολική ετήσια επιβάρυνση».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η αναπληρώτρια υπουργός την τελευταία πενταετία έχουν χαθεί περισσότερα από 750 εκατ. ευρώ από τα κρατικά ταμεία λόγω μη είσπραξης τελών κυκλοφορίας από εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ. που κατέθεσαν τις πινακίδες των οχημάτων τους. Όπως προκύπτει από το έγγραφο, τα κατ’ εκτίμηση απολεσθέντα έσοδα μόνο από τέλη κυκλοφορίας από το 2009 ως σήμερα έχουν ως εξής:
Ανεξαρτήτως κυβισμού, δεν έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας για 771.873 Ι.Χ. κάτι που συνεπάγεται απώλεια εσόδων ύψους 754,7 εκατ. ευρώ. Προφανώς οι ανωτέρω ή τουλάχιστον οι περισσότεροι από τους ανωτέρω ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους.

Στα άνω των 1.900 κυβικών Ι.Χ., δεν έχουν εισπραχθεί τέλη για 129.915 οχήματα, μία απώλεια που εκτιμάται ότι φτάνει τα 300,2 εκατ. ευρώ.
Πηγή: Πρότυπη σχολή Οδηγών - Νίκος Γρέντζελος

Δεν υπάρχουν σχόλια: