Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Τουριστική προβολή δήμου Αγράφων

Θ, Μπαμπαλής   Δήμαρχος Αγράφων 
Ξεκίνησε η τουριστική προβολή του δήμου Αγράφων εν όψει  των εορτών του Πάσχα  με άρθρο του Δημάρχου που αναρτήθηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό : TRAVEL MAGAZINE με τίτλο : Ανεπανάληπτο Πάσχα στα Άγραφα !

«Τα Άγραφα θεωρούνται ως ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του έτους όντας βάση του εναλλακτικού τουρισμού για όλη την οικογένεια και για όλες τις ηλικίες. Ωστόσο η εμπειρία του Πάσχα στα χωριά των Αγράφων είναι μαγευτική και ανεπανάληπτη. Οι πολυάριθμες εκκλησίες και μοναστήρια σε κάθε Δημοτική Ενότητα τα οποία προκαλούν κατανυκτικά συναισθήματα, σε συνδυασμό με τη φύση που μεταμορφώνεται με τον ερχομό της άνοιξης και της Αναστάσεως του Κυρίου προκαλούν δέος στον κάθε επισκέπτη. Εδώ θα αισθανθείτε μέρος της μεγάλης μας οικογένειας σε όποιο χωριό και αν βρεθείτε. Ζήστε από κοντά τα ήθη και έθιμά μας όπως το κάψιμο του Ιούδα το βράδυ της Αναστάσεως ή το έθιμο της Αγάπης τη Δευτέρα του Πάσχα.

Αν θέλετε να ξεφύγετε από τους γοργούς ρυθμούς της πόλης και να ζήσετε το διαφορετικό ελάτε εδώ! Η απαράμιλλη ομορφιά της φύσης θα σας εντυπωσιάσει. Οι επιβλητικές βουνοκορφές της Νότιας Πίνδου, τα ποτάμια και η Λίμνη Κρεμαστών σας περιμένουν για να ζήσετε είτε την περιπέτεια είτε την ξεγνοιασιά!

Επιπλέον μη χάσετε την ευκαιρία να γευτείτε την Αγραφιώτικη κουζίνα από τους ντόπιους που σίγουρα θα σας κερδίσει!

Επίσης μπορείτε να δραστηριοποιηθείτε κάνοντας πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία και οι πιο τολμηροί rafting και canoe.
Ο Δήμος μας ενδείκνυται και για θρησκευτικό τουρισμό καθώς διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό εκκλησιαστικών προορισμών με αξιόλογη θρησκευτική και ιστορική αξία, Ιερούς Ναούς με μακραίωνη ιστορία, επιβλητικά Μοναστήρια (Τατάρνας στην Επισκοπή – Παναγίας Στάνας στα Επινιανά – Αγία Τριάδα στη Σάικα) και γραφικά ξωκλήσια. Για τη διαμονή σας υπάρχουν αρκετοί παραδοσιακοί ξενώνες που έχουν φτιαχτεί με μεράκι για τις ανάγκες σας».
Το άρθρο θα δημοσιευτεί και στην έντυπη έκδοση του περιοδικού  που θα κυκλοφορήσει τέλος Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη !
Διαβάστε εδώ το άρθρο :http://www.greecetravelmagazine.com/travel/articles/15/proorismoi-gia-to-pasxa


Δεν υπάρχουν σχόλια: