Ελάτε στην παρέα μας !

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Εκλογές .....Δυτική Ευρυτανία .

Με αφορμή συνομιλία   στα κοινωνικά δίκτυα (facebook) για το θέμα της ΄΄ψηφιακής τηλεόρασης΄΄στο χωριό , διαπιστώνω  πως   οι κάτοικοι της Δυτικής Ευρυτανίας  ζουν την κρίση και τις καταστάσεις ξεχασμένοι από την πολιτεία και τις περίφημες δομές και υποδομές  της . 
Το χειμώνα με τις πρώτες βροχές και χιονοπτώσεις αποκλείονται από τον πολιτισμό , από κάθε σύγχρονη ΄΄ευκολία ΄΄ .Τα κέντρα Υγείας ανύπαρκτα  – αλίμονο σε ανθρώπους με χρόνια προβλήματα υγείας -  ,  οι ευκαιρίες και οι νέες θέσεις εργασίας είναι ΄΄ανέκδοτο ΄΄  , η παραγωγή και η προώθηση προϊόντων ασύμφορη ...  
Οι κτηνοτρόφοι πωλούν τα αρνιά , τα κατσίκια και το γάλα μισοτιμής και φυσικά τα λεφτά θα τα πάρουν όποτε ευκολυνθεί ο έμπορος . Υπάρχουν επίσης νέοι αγρότες που δεν πωλούν καν το γάλα  ή τα κατσίκια τους γιατί πολύ απλά δεν αξίζει τον κόπο ! Στον αντίποδα ,πληρώνουν  τις  πρώτες ύλες και κάθε προϊόν που αγοράζουν σε πολύ υψηλές τιμές !
Οι νέοι και οι μαθητές δεν έχουν πρόσβαση στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, σε ψηφιακές ευκολίες  , στη  μάθηση.
Σε πολυδιαφημιζόμενες δηλαδή προτεραιότητες της πολιτείας . 
Οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση ούτε καν στην περιβόητη και πολυδιαφημιζόμενη  -ΕΠΙΣΗΣ -  ΄΄ψηφιακή   εποχή ΄΄  της Τηλεόρασης ( DIGEA)!!!!!! 
Δεν έχουν  εναλλακτικές επιλογές  για τα δίκτυα της  σταθερής και κινητής τηλεφωνίας . 
Δεν έχουν πρόσβαση στην υγεία , σε κοινωνικές  υπηρεσίες , δεν έχουν  -δηλαδή - υγειονομική περίθαλψη , δεν υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή ούτε ένα ιατρείο , ούτε ένα  μικροβιολογικό εργαστήριο .  
Δεν υπάρχουν βασικές υποδομές στη Δυτική Ευρυτανία , ΔΕΝ υπάρχουν ευκαιρίες  ! Δεν υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ ...;  
Προβλήματα που  γνωρίζει  ο εκλεγμένος  Βουλευτής μας.... πρέπει  να ενημερωθούν  –αν δεν τα γνωρίζουν ήδη-  και οι υποψήφιοι νέοι Βουλευτές μας.
 Θέση επί αυτών των θεμάτων μαζί με όλα τα υπόλοιπα (φόροι , χαράτσια κλπ) που απασχολούν κι εδώ τους κατοίκους και οφείλουν και πρέπει να πάρουν όλοι τους για να διεκδικήσουν την ψήφο   μας και να δικαιώσουν τις ΕΛΠΙΔΕΣ μας για αλλαγή της κακής κατάστασης αυτής.
Τυχόν απαντήσεις τους πολύ ευχαρίστως –όπως πάντα – θα δημοσιεύσουμε και στη σελίδα αυτή .
Ελπίζω να μην απευθυνόμαστε εις ΄΄ώτα μη ακουόντων΄΄  ή όπως λέμε στο χωριό : Σια ΄δω κρεν'ς ;;;

Αλέκος Φλώτσιος
Δημοσίευση σχολίου