Ελάτε στην παρέα μας !

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Αλ. Τσίπρας από τη Λαμία: Εκλογές πριν τα μέτρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προσκλητήριο ενότητας του λαού και σωτηρίας του τόπου απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Λαμία, στην πρώτη σειράς περιφερειακών συσκέψεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καθόλου τυχαία, λοιπόν, επικαλέστηκε το ενωτικό παράδειγμα που έστειλε ο Γοργοπόταμος, όχι πολύ μακριά από εκεί, αλλά και την ιστορική ομιλία του Άρη Βελουχιώτη, από την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, περί «νέου πατριωτισμού».
Είναι όμως η ώρα για κάθε πολίτη χωριστά, να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Αλ. Τσίπρα, που επανέλαβε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, την πρόσκλησή του για συνεννόηση σε ένα και μόνο θέμα: τη συμφωνία ημερομηνίας διεξαγωγής καθαρών, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκλογών. Και ζήτησε «εκλογές τώρα, πριν τα νέα σκληρά μέτρα και τις συμφωνίες».
Πόσο μάλλον που, όπως είπε για τον Αντώνη Σαμαρά, έχει μετατρέψει την Προεδρική εκλογή σε εκτροπή, και με όλα τα μέσα, «θεμιτά και αθέμιτα», όπως υπογράμμισε, με στόχο «να συρράψει μια ετερόκλητη πλειοψηφία των 180».
Η ομιλία όμως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε από αυτόν τον τελευταίο γύρο επαφών μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης, με σκηνοθετημένη ένταση και κατάληξη, όπως ανέλυσε ο Αλ. Τσίπρας. «Σαμαράς και Βενιζέλος είναι έτοιμοι να ξαναθυσιαστούν για τη χώρα -πόσες φορές έχουν εν τω μεταξύ θυσιαστεί άραγε;-», επωφελούμενοι  και το «σίριαλ κινδυνολογίας», που οι ίδιοι έχουν καλλιεργήσει.
Συνεργοί τους, συνέχισε, όσοι «διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις», προβοκάροντας τον ΣΥΡΙΖΑ και εις βάρος της οικονομίας. Αυτά είναι τα ...θρασίμια, κατήγγειλε σε υψηλούς τόνους.
Ταυτόχρονα, βρήκε την ευκαιρία να απαντήσει και στη σπερμολογία, ότι θα ακολουθήσει, τάχα, την ίδια πολιτική με τις μνημονιακές κυβερνήσεις: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχτεί νέα μέτρα και τετελεσμένα», ήταν το καθαρό μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ή ότι θα λειάνει τις θέσεις του, αλλά «με τα ίδια σακάκια που φοράμε σήμερα, θα κυβερνήσουμε αύριο», ήταν η χαρακτηριστική απάντησή του.
Αντιθέτως, ο Αλ. Τσίπρας δεν έκρυψε ότι ο δρόμος που προτείνει η Αριστερά είναι ένας δύσκολος δρόμος, γιατί, άλλωστε, «εύκολος δρόμος να βγεις από τα βάραθρα δεν υπάρχει». Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροτείνει και εμπνέεται, εν τέλει, από «το ρεαλισμό της ρήξης, της αντίστασης, της ανατροπής, της αλλαγής, το ρεαλισμό των χιλιάδων απεργών προχθές, των κινημάτων». Και αυτή η εναλλακτική πρόταση είναι που φέρνει χιλιάδες πολίτες στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δηλαδή, ως ψήφους διαμαρτυρίας.
Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας ανέλυσε το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» αλλά και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα της Στερεάς Ελλάδας. Αναλύοντας τις ρεαλιστικές όσο και κοστολογημένες προτάσεις της ΔΕΘ, επέμεινε ιδίως στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που αποτελεί «πρώτη προτεραιότητα». Για την προστασία όσων δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή, ακόμη ακόμη, δεν έχουν να φάνε, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Παρόντες στην εκδήλωση της Λαμίας, εκτός από τους βουλευτές Στερεάς Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ και τα τοπικά στελέχη, ήταν η ανεξάρτητη βουλευτής Θ. Τζάκρη, ακόμη ο Δ. Αναγνωστάκης και ο Θ. Γιαννόπουλος, που εκπροσώπησαν τη ΔΗΜΑΡ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες αντιστοίχως. Στην ημερίδα χαιρετισμό απηύθυναν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Κ. Μπακογιάννης και ο δήμαρχος Λαμιέων Ν. Σταυρογιάννης.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ , Περιφερειακή Συνδιάσκεψη στη Λαμία

•— ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ —·
Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παρουσίαση από τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης των άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την αναγκαία επανεκκίνηση της οικονομίας και ανάκτηση της εργασίας, επεξεργάζεται το συνολικό κυβερνητικό του πρόγραμμα με έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, τη θεσμική ανασυγκρότηση και το δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους.
Στο πλαίσιο αυτό, οργανώνουμε σε όλες τις περιφέρειες της χώρας ανοιχτές συσκέψεις διαβούλευσης στις οποίες επιδιώκουμε να συμμετέχουν πολιτικοί, κοινωνικοί, επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς, εκπρόσωποι από κινήματα πολιτών και ενδιαφερόμενοι πολίτες για να συζητήσουμε την πρόταση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, και ιδιαίτερα την περιφερειακή του εξειδίκευση. Η συμμετοχή όλων σε αυτή την προσπάθεια εκτός από τη συμβολή στη διαμόρφωση του προγράμματος, θα εγγυηθεί και την εφαρμογή του.
Η αντίστοιχη διαδικασία για την Περιφέρεια Στερεάς θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Νοέμβρη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμίας (Λεωνίδου 11) και ώρα 10:30 π.μ.
Την κεντρική εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας.
Σας καλούμε να συμμετέχετε και να συμβάλλετε στον αντίστοιχο προβληματισμό.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
11:00 Άνοιγμα εργασιών ημερίδας
Νίκος Θηβαίος, συντονιστής Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας ΣΥΡΙΖΑ
11:02 Καλωσόρισμα - Έναρξη εργασιών
Βαγγέλης Αποστόλου, επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Η ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ
ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ» - Βουλευτής
11:07 Άμεσες βασικές κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
 11:50 Διάλειμμα
12:00 Οι κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Στερεά Ελλάδα
Βασίλης Τσιτσιρίγκος, Υπεύθυνος Προγράμματος για την Στερεά του ΣΥΡΙΖΑ,
Οικονομολόγος - Ειδικευμένος σε θέματα Περιφερειακής και Αναπτυξιακής Πολιτικής
12:30 Χαιρετισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
12:35 Χαιρετισμός κ. Νίκου Σταυρογιάννη, Δημάρχου Λαμιέων
12:40 Παρεμβάσεις Θεσμικών, Επιστημονικών, Επαγγελματικών,
Συνδικαλιστικών Φορέων Περιφερειακής συγκρότησης - πεντάλεπτες
13:40 Διάλειμμα
13:50 Παρεμβάσεις / Χαιρετισμοί Συμμετεχόντων Κομμάτων και Βουλευτών - πεντάλεπτο
 14:10
Παρεμβάσεις (Φορέων - Συλλογικοτήτων - Ατομικές)
 15:30 Κλείσιμο - Λήξη εργασιών
ΣΥΡΙΖΑ

Τοπία και εικόνες της Ευρυτανίας

Εικόνες και τοπία της μάνας γης , Ευρυτανίας.  Η μουσική είναι ΄΄δανεισμένη΄΄ από Βίντεο του χρήστη  kostas Antonakis !

   

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Περιφέρεια , Στερεά σε Νέα Τροχιά : θέσεις της παράταξης για τον προϋπολογισμό 2015

Σε ειδική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις 25/11/2014 συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015 που έφερε η πλειοψηφία προς ψήφιση στην ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. Πολλά ήταν ζητήματα και τα ερωτήματα που προέκυψαν από την παρουσίαση του προϋπολογισμού από τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών αλλά και από την εν γένει αντιμετώπιση της παρούσας περιφερειακής αρχής σε θέματα οικονομικής διαχείρισης.
Χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Αποστόλου τόνισε χαρακτηριστικά:
“Ο Π/Υ σαν κορυφαίο εργαλείο σχεδιασμού και υλοποίησης – πρέπει να είναι εξειδικευμένος, μετρήσιμος και χρονοκαθορισμένος.  Δυστυχώς ο σημερινός προτεινόμενος δεν διακρίνεται για τίποτα από αυτά. Γεγονός που τον καθιστά αφερέγγυο και αναποτελεσματικό.
Έτσι επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά η προεκλογική μας θέση ότι μόνο με άλλη λογική, άλλες πολιτικές και με διεκδικητικό πλαίσιο και αγωνιστικές κινητοποιήσεις μπορεί να βγει η Στερεά από τη σημερινή φτώχεια, μιζέρια και τέλμα στο οποίο βρίσκεται.
Το εφεύρημα της «τακτοποίησης» κρύβει την αδυναμία ουσιαστικής διακυβέρνησης και υλοποίησης αυτών των πολιτικών που έχει ανάγκη η περιφέρεια. Κρύβει επίσης την υποταγή στις απαιτήσεις της κεντρικής διοίκησης. Μάρτυς μας οι πρόσφατες περικοπές και τροποποιήσεις .
Η προσαρμογή σας στις κεντρικές ντιρεκτίβες έχει ως αποτέλεσμα και τίμημα όχι μόνο την υποθήκευση των προοπτικών της Περιφέρειας αλλά και την  αδυναμία της  να ικανοποιήσει βασικές και στοιχειώδεις ανάγκες των πολιτών.
Και όλα τα προηγούμενα αφορούν μόνο το χαρακτηριστικό παράδειγμα των μαθητικών δρομολογίων . Υπάρχουν πολλά άλλα και τα ξέρετε όλοι σας (περικοπές επιδομάτων, τεχνικά έργα στις καλένδες κλπ). Εκεί αποφεύγετε να μπείτε σε λεπτομέρειες όχι μόνο γιατί ενδέχεται να κάνετε λάθη αλλά και γιατί σκέφτεστε τις επιπτώσεις των επιλογών σας .
Γι αυτό και τα στέλνετε όλα στους υπηρεσιακούς παράγοντες με τη λογική του «εντέλλεσθε». Μεταφέρετε πόρους με διάφορους τρόπους ,επιδίδεστε στη λογιστική των αλχημειών για να μην υπάρχει καθαρή εικόνα . Είναι απαράδεκτο για παράδειγμα το Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας η απένταξη της μιας ημέρας έγινε «κατόπιν ενεργειών μου» .
Σας συμβουλεύω ως παλιότερος :Μην επιτρέπετε να σας χρησιμοποιούν .
Εμείς χαρακτηρίσαμε αυτό το Π/Υ, όχι ως Π/Υ αναγκών αλλά ως Π/Υ εγκυκλίων, στη λογική ότι καλύπτει μόνο την προσαρμογή στις κεντρικές εγκυκλίους με περικοπές οικονομικών μεγεθών, έλλειψη διαφάνειας, απουσία οποιασδήποτε ουσιαστικής συζήτησης τεχνικού προγράμματος.
Ο σημερινός Π/Υ ούτε Π/Υ των πραγματικών αναγκών είναι, ούτε μπορεί να παίξει το ρόλο «λειτουργικού εργαλείου» που ανέφερε ο Περιφερειάρχης.
Αντίθετα εντείνει τις ανισότητες  σε περιφερειακό και κοινωνικό επίπεδο Χρειάζεται αλλαγή πορείας, διεκδικητικό πλαίσιο και ολοκλήρωση των λειτουργιών μας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση και Περιφερειακό Συμβούλιο, για να εκπληρώσουμε το ρόλο μας και για τη πρώτη και για το δεύτερο”.
Πέραν της τοποθέτησης του Βαγγέλη Αποστόλου, ο εκπρόσωπος της παράταξης στην Οικονομική Επιτροπή και Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Αγγελέτος, έθεσε μια σειρά θεμάτων και στην οικονομική επιτροπή και στο σώμα του συμβουλίου.
Ανέλυσε ότι τα στοιχεία του προϋπολογισμού δείχνουν μια μείωση της τάξης του 56% σε σχέση με το 2014, ενώ  ανέφερε ότι λόγω των μεγάλων περικοπών δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν ακόμα και οι διαγωνισμοί για τη μεταφορά των μαθητών, ιδιαίτερα στην Φωκίδα και Βοιωτία και πολλοί μαθητές θα μείνουν απέξω.
Άλλο ποσό φαίνεται στον προϋπολογισμό του Περιφερειακού Ταμείου και άλλο είναι ενταγμένο στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας δείχνοντας αναντιστοιχία αλλά και  αφερεγγυότητα
Δεν υπάρχει αναφορά στα τεχνικά έργα για να μην φανούν από πού προέρχονται οι περικοπές.
Δεν φαίνονται πουθενά οι πάνω από 10.000.000ε από δικαστικές αποφάσεις
Τέλος ο κος Αγγελέτος παρουσίασε μια χαρακτηριστική αναφορά της ΥΔΕ του ΥΠ.ΟΙΚ για τον προϋπολογισμό της περιφέρειας: «Στο σκέλος των επενδύσεων μειωμένες έως 60% προεβλέψε σε σχέση με την διαμόρφωση δεν ικανοποιούν τον στόχο ενίσχυσης, παραγωγικών επενδύσεων και την επίτευξη επαρκών ρυθμών ανάπτυξης αποτελούν στοιχείο μείωσης του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης η οποία δείχνει ξεκάθαρα ότι αυτός ο προϋπολογισμός δε μπορεί να εξυπηρετήσει πραγματικά τις ανάγκες τις Περιφέρειας.

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΑΝ.ΕΛ: Με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ,μπαίνει ταφόπλακα στην ιδιωτική περιουσία.

Με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση:
μπαίνει ταφόπλακα στην ιδιωτική περιουσία, υπέρ των Τραπεζών και ολοκληρώνεται η αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας, όπως εξαρχής είχαν σχεδιάσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις, καταργείται ο θεσμός της δίκαιης δίκης, πλήττεται βάναυσα το δικηγορικό λειτούργημα.
Η Κυβέρνηση λίγες μόλις ημέρες μετά την εμφάνιση στη Βουλή ενός «ανθρωποκτόνου» και εξοντωτικού νομοθετήματος για τα «κόκκινα» δάνεια, φέρνει αιφνιδιαστικά τώρα ένα άλλο ανήθικο σχέδιο νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Με απλά λόγια, μεταξύ άλλων, με αυτό η Κυβέρνηση:

Βάζει παράβολα ακόμη και 200, 300, 400 € ως προϋπόθεση για άσκηση εργατικών δικαιωμάτων, δυσχεραίνοντας υπέρμετρα την πρόσβαση στη δικαιοσύνη και αφήνοντας τον εργαζόμενο απροστάτευτο.

Καταργεί τη δυνατότητα του οφειλέτη να αμυνθεί με ουσιαστικά στοιχεία κατά της εκτέλεσης εις βάρος του από τους δανειστές του, που σε αυτή τη κοινωνική συγκυρία είναι κυρίως Τράπεζες.

Βγάζει σε πλειστηριασμούς τις περιουσίες των πολιτών, που οφείλουν (σε αυτήν την συγκυρία κυρίως σε Τράπεζες) μέσα σε 14 μόλις ημέρες μετά τον πρώτο (άγονο) πλειστηριασμό, και στο μισό της αντικειμενικής αξίας, του οποίου επίσης διαφαίνεται πρόθεση περαιτέρω μειώσεως, χωρίς να έχει ο πολίτης τη δυνατότητα να απευθυνθεί στο Δικαστήριο, για να ελέγξει την τιμή του πλειστηριασμού και χωρίς να απαιτούνται νέες διατυπώσεις δημοσιότητας. Αυτό θα οδηγήσει σε ολοκληρωτικό ξεπούλημα και της ιδιωτικής περιουσίας σε ξένους οίκους real estate και σε ξένα funds.

Επιτρέπει πολλαπλές και παράλληλες κατασχέσεις του ίδιου περιουσιακού στοιχείου και κατ’ επέκταση πολλαπλές και παράλληλες διαδικασίες πλειστηριασμών σε βάρος των οφειλετών, που θα αδυνατούν παντελώς έτσι να αμυνθούν, διότι δεν θα έχουν ούτε τα χρήματα, ούτε το χρόνο, για να αμυνθούν έναντι κάθε ενός των δανειστών τους.

Με άλλα λόγια κάθε Τράπεζα, ή άλλος δανειστής, θα μπορούν να κινούν, ο καθένας, την δική του κατάσχεση και πλειστηριασμό, παράλληλα και συγχρόνως με άλλες κατασχέσεις του ιδίου περιουσιακού στοιχείου από άλλη τράπεζα, ή εν γένει δανειστή.

Ενεργοποιεί πλειστηριασμούς και στις πρώτες ήμερες Σεπτεμβρίου, το οποίο μέχρι σήμερα απαγορεύεται, ενώ παράλληλα «τρέχουν» οι προθεσμίες ανακοπών και μέσα στον Αύγουστο, ώστε να αιφνιδιάζονται απόλυτα οι πολίτες και να ευνοούνται οι οργανωμένοι δανειστές, δηλαδή οι Τράπεζες.

Τέλος καταργεί ουσιαστικά την εξέταση μαρτύρων στα δικαστήρια και έτσι ευτελίζεται η αποδεικτική διαδικασία και πλήττεται η ασφάλεια του δικαίου και η εμπιστοσύνη στην ορθή απονομή της δικαιοσύνης.

Έτσι το φερόμενο προς ψήφιση νομοθέτημα διέπεται από τρεις κυρίαρχες κατευθυντήριες γραμμές.

Η πρώτη αφορά στην ελάττωση των αμυντικών δικονομικών δικαιωμάτων των οφειλετών και στην επικίνδυνη και αυθαίρετη μείωση των τιμών των ακινήτων κατά τους πλειστηριασμούς.

Η δεύτερη αφορά στην κατάργηση της εξέτασης μαρτύρων στο ακροατήριο των πολιτικών δικαστηρίων, με αποτέλεσμα να καθίσταται άνευ ουσιαστικού περιεχομένου η αποδεικτική διαδικασία και να αποξενώνεται ο  Δικαστής από θεμελιώδη στοιχεία της υποθέσεως  που καλείται να δικάσει.

Η τρίτη αφορά στη δυσχέρανση της πρόσβασης στη Δικαιοσύνη των πιο αδύναμων οικονομικά ομάδων πολιτών.

Και οι τρεις αυτές κατευθυντήριες γραμμές, οδηγούν ξεκάθαρα στην παραβίαση της Αρχής της Δίκαιης Δίκης και επιφέρουν καίριο πλήγμα στον πυρήνα του δικαιώματος του άρθρου 20 του Συντάγματός μας, περί παροχής εννόμου προστασίας στον πολίτη.

Συντονιστική Επιτροπή Ανεξάρτητων Ελλήνων

ΣΥΡΙΖΑ : ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ»


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Λαμία 25/11/2014
Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παρουσίαση από τον πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης των άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, και την αναγκαία επανεκκίνηση της οικονομίας και ανάκτηση της εργασίας, επεξεργάζεται το συνολικό κυβερνητικό  του πρόγραμμα με έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, τη θεσμική ανασυγκρότηση και δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει σε όλες τις περιφέρειες της χώρας ανοιχτές συσκέψεις διαβούλευσης στις οποίες επιδιώκουμε να συμμετέχουν πολιτικοί, κοινωνικοί, επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς, εκπρόσωποι από κινήματα πολιτών και ενδιαφερόμενοι πολίτες για να συζητήσουμε την πρόταση κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, και ιδιαίτερα την περιφερειακή του εξειδίκευση.

Οι ανοιχτές αυτές συσκέψεις ξεκινούν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το Σάββατο 29 Νοέμβρη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμίας ( Λεωνίδου 11) και ώρα 10.30 π.μ
Την κεντρική εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας.
Ν.Ε ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο πολιτικό συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


2ο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο πολιτικό συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Το συνέδριο ήταν μαζικό, ενωτικό και συνθετικό απόψεων.

Ισχυροποιήθηκε η ιδρυτική διακήρυξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει ένας διάχυτος ριζοσπαστικός πατριωτισμός στην ελληνική κοινωνία αποφασίσθηκε να τον σχηματοποιήσουμε μέσα από μια εθνική, πατριωτική και δημοκρατική συμμαχία με βασικό κορμό το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Μέσα από τα λόγια του Προέδρου μας Πάνου Καμμένου καλούμε τους Ευρυτάνες πολίτες σε αγώνα δημοκρατικής ανατροπής των κυβερνόντων και των νέων πιο σκληρών μνημονίων που θα συμφωνήσουν αυτές τις μέρες.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είμαστε το αγκάθι σε οποιονδήποτε πάει να σφετεριστεί τα δίκαια της πατρίδας. Εμείς πατερίτσα ούτε ήμασταν, ούτε είμαστε, ούτε θα γίνουμε ποτέ κανενός. Εμείς έχουμε τις δικές μας αρχές, τις δικές μας αξίες, τις δικές μας προτάσεις και δεν διαπραγματευόμαστε τα όσια και τα ιερά της Ελλάδος...
Διαβάστε  παρακάτω ολόκληρο το Δελτίο Τύπου .

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Παπανδρέου ....Συνέδριο και εκλογή Προέδρου από τη βάση !

Τις θέσεις και τις επιφυλάξεις του σχετικά με την πορεία, την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος απέστειλε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Γιώργος Παπανδρέου.
Στην επιστολή του ο πρώην πρωθυπουργός ζητά, μεταξύ άλλων, την προκήρυξη «έκτακτου και ανοιχτού συνεδρίου» που θα «συνοδεύεται με προσκλητήριο προς όλους, είτε είναι στο ΠΑΣΟΚ σήμερα, είτε δεν είναι». Αμέσως μετά το συνέδριο, ο κ. Παπανδρέου ζητά «εκλογή νέου προέδρου από τη βάση».
Η επιστολή Παπανδρέου έρχεται ένα εικοσιτετράωρο μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, και όπως αναφέρεται από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού «ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, όπως είχε ήδη δημοσιοποιηθεί αμέσως μετά την χθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, του απέστειλε σήμερα, την πρότασή του για την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση του Κινήματος».
Αναλυτικά στην πρότασή του, ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρει:
«Η πρότασή μου, αφορά στην πορεία και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ ως πολιτικού φορέα που έχει ταυτιστεί με τους αγώνες του Ελληνικού λαού, για τη Δημοκρατία και την Αλλαγή του τόπου - και τα τελευταία χρόνια, με την ανάληψη του βάρους για την αντιμετώπιση της κρίσης, που σε κάθε περίπτωση δεν του αναλογούσε.
Στις δημόσιες παρεμβάσεις μου έχω διατυπώσει επανειλημμένα τις απόψεις μου για τα ζητήματα που αφορούν το Κίνημά μας. Και εδώ και πολύ καιρό, έχω εκφράσει με παρρησία τις θέσεις μου, τόσο για το τι χρειάζεται το Κίνημά μας στην πορεία του προς το μέλλον, όσο και τις ενστάσεις και διαφωνίες μου για τις οβιδιακές μεταμορφώσεις που επιχειρούνται κατά καιρούς στο Κίνημα.

Ωστόσο, στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται το Κίνημά μας, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ και σε κάθε μέλος και φίλο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται πραγματικά για την πορεία του τόπου, κοινοποιώντας τις σκέψεις μου και την πρότασή μου γραπτώς, μακριά από ενδιάμεσους και ψιθύρους.
Με απόλυτη καθαρότητα, με απόλυτη διαφάνεια.
Όπως έκανα πάντα.
Ως εκ τούτου, θέλω να είμαι σαφής και συνοπτικός:
1. Οι όποιες διεργασίες συντελούνται σήμερα στο Κίνημα, ελάχιστη σχέση έχουν με την κοινωνία και τις ανάγκες της. Η ενασχόληση με το κομματικό «καπέλο», με την ονοματολογία, αλλά και με τις όποιες μεταμορφώσεις του Κινήματος, σκοτώνει την ουσία.
2. Η ουσία είναι η Πολιτική. Η πολιτική είναι θέσεις. Από την ίδρυσή του το ΠΑΣΟΚ και στις καλύτερές του στιγμές, έθετε - και χωρίς φόβο - τα ουσιαστικά διακυβεύματα για τη χώρα. Μπορούσε έτσι και ένωνε πλατιά στρώματα του Ελληνικού λαού που διψούσαν για αλλαγές.
Την περίοδο 2009-2011, το ΠΑΣΟΚ έκανε το πατριωτικό του καθήκον. Μόνο του, χωρίς τη στήριξη καμιάς άλλης πολιτικής δύναμης, για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.
Όμως, το διακύβευμα ήταν βαθύτερο. Το φάσμα της χρεοκοπίας προήλθε από τη γιγάντωση ενός μοντέλου πελατειακού καπιταλισμού. Από την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και λειτουργιών.
Η διακυβέρνηση της χώρας, με αποκορύφωμα την περίοδο 2004-2009, συνέβαλε ώστε να κυριαρχήσουν αντιλήψεις και πρακτικές, που επέτρεψαν, πόροι και πλούτος του Ελληνισμού, να γίνουν βορά ισχυρών ιδιοτελών συμφερόντων.
Επέτρεψαν, δηλαδή, να σπαταληθούν και εν τέλει να χαθούν, με ζημία για την οικονομική ανάπτυξη, το κοινό καλό και τον Έλληνα πολίτη.
Θεωρώ αυτονόητο ότι, μπροστά σε αυτό το διακύβευμα απαιτούνται θέσεις που να υπηρετούν αρχές και αξίες, θέσεις - και αγωνιστική διάθεση για αυτές - που να ανταποκρίνονται στις δημοκρατικές και σοσιαλιστικές μας ρίζες.
Θέσεις, δηλαδή, που να διασφαλίζουν έμπρακτα το δημόσιο συμφέρον και το συλλογικό καλό, με κοινούς κανόνες για όλους, χωρίς εξαιρέσεις και γκρίζες περιοχές.
Καθαρές θέσεις, συνεχείς πρωτοβουλίες και μάχες για θεσμούς και πρακτικές που να προωθούν την ισονομία, την διαφάνεια, την αξιοκρατία, τη λογοδοσία.
Αυτή και μόνο μπορεί να είναι η βάση για μια βιώσιμη οικονομία και για την εμπέδωση κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοκρατικού κράτους δικαίου.
Αυτή είναι η μάχη που πρέπει και αξίζει να δοθεί.
Αυτή η μάχη μπορεί να ενώσει ευρύτατα στρώματα του Ελληνικού λαού.
Και αυτή η μάχη, απαιτεί και Συμμετοχή του κόσμου.

Σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία όσων πονάνε πραγματικά για το ΠΑΣΟΚ και τις αξίες που εξέφρασε, λένε ότι, τα όσα γίνονται στο Κίνημα δεν οδηγούν πουθενά. Κάθε μέρα που συνεχίζονται όλες αυτές οι πρακτικές και οι διαδικασίες, το Κίνημα αιμορραγεί. Μερικοί λένε, μάλιστα, ότι πλέον ψυχορραγεί. Ούτε Θέσεις υπάρχουν, ούτε Συμμετοχή.
Είναι προφανές ότι, τα όποια σχήματα έπονται.

Όποιος δεν το βλέπει, εθελοτυφλεί.

3. Είτε το θέλουμε είτε – κάποιοι – όχι, το ΠΑΣΟΚ υπήρξε η θεσμική έκφραση της Παράταξης, των ευρύτερων δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων τις τελευταίες δεκαετίες. Πρέπει, λοιπόν, να το σεβαστούμε όλοι. Ο σεβασμός αυτός δεν είναι ζήτημα συμβόλων ή ονομάτων. Είναι ζήτημα σεβασμού των αρχών του, και εντέλει, όσων αγωνίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν να αγωνίζονται, παλαιότερων και νεότερων, εμάς των ίδιων, αν θέλουμε να πάμε παρακάτω συντεταγμένα και με προοπτική.

4. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο κόσμος του. Υπαρξιακά ζητήματα του Κινήματος τα λύνει ο κόσμος του, κανένας άλλος. Αν το ΠΑΣΟΚ σταματήσει να υπάρχει, ή συνεχίσει να υπάρχει, ή μετεξελιχθεί σε κάτι άλλο, ή μετονομαστεί σε οτιδήποτε άλλο, αυτό είναι θέμα του κόσμου του, κανενός άλλου.
Εν τέλει, η μετεξέλιξη είναι μέρος της ζωής, αλλά είναι και μια πολιτική - παιδευτική διαδικασία, ένα εργαστήρι ιδεών και προτάσεων, που δεν πραγματοποιείται ερήμην όσων πίστεψαν και πιστεύουν στις αρχές και τις αξίες του Κινήματος.

Γιατί η πραγματική μετεξέλιξη έχει νόημα, όταν δεν είναι φραστική αλλά όταν γίνεται ευθύνη του καθενός μας και συλλογικά όλων μας. Και αυτό είναι εφικτό μόνο εάν η διαδικασία είναι συμμετοχική - βαθιά δημοκρατική.

5. Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ένα εγερτήριο πολιτικό δημοκρατικό ΣΟΚ για να ανανήψει. Τίποτα λιγότερο. Όλα από την βάση. Τώρα.

6. Η πρότασή μου:

α) Προκηρύσσεται Έκτακτο και Ανοιχτό Συνέδριο ΠΑΣΟΚ - Συνέδριο Εκτάκτων Αποφάσεων, όπως επιβάλλουν οι περιστάσεις.

β) Η προκήρυξη συνοδεύεται με προσκλητήριο προς όλους, είτε είναι στο ΠΑΣΟΚ σήμερα, είτε δεν είναι.

Ανοιχτό σε όλους όσοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη ριζικής αλλαγής της χώρας με προοδευτικό πρόσημο και με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη. Όλους όσοι είναι έτοιμοι να απελευθερώσουν την Ελλάδα από τις δουλείες του παρελθόντος.

Ανοιχτό στην κατάθεση και συλλογική επεξεργασία καινοτόμων προτάσεων από όλους όσοι αντιλαμβάνονται την πρόκληση της Μεταπελατειακής Ελλάδας.

Με ανοιχτό μητρώο, για να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε όλους όσους ενδιαφέρονται.

Το σύνολο των μελών του Κινήματος που θα προκύψουν μετά από τις διαδικασίες αυτοοργάνωσης που επιβάλεται να δρομολογηθούν, στο πλαίσιο του προσκλητηρίου που θα απευθυνθεί και προκειμένου η συμμετοχή τους να είναι και ουσιαστική, θα κληθούν να εκλέξουν με άμεση εκλογή και την Οργανωτική Επιτροπή, που θα καθορίσει και τους κανόνες διεξαγωγής του Συνεδρίου - με βάση τη δημοκρατική παράδοση και συγκρότηση του Κινήματος.

γ) Στις ανοιχτές διαδικασίες προς και κατά την διάρκεια του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, να συζητηθούν και να αποφασιστούν τα πάντα: στίγμα, φυσιογνωμία, θέσεις, σύμβολα, δομή, πρόσωπα.

δ) Αμέσως μετά το Συνέδριο, εκλογή νέου Προέδρου από τη βάση.

7. Οι πρωτοβουλίες αυτές, μπορούν να προκαλέσουν αυτό το πολιτικό και δημοκρατικό ΣΟΚ που χρειάζεται, το Κίνημα, η χώρα - που χρειαζόμαστε όλοι. Άμεσα. Είναι πρωτοβουλίες που υπηρετούν την πολιτική, τις δημοκρατικές αποφάσεις, τη συλλογική δράση. Είναι πρωτοβουλίες που ανταποκρίνονται και υπηρετούν τις αρχές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την αποστολή του ΠΑΣΟΚ να υπηρετεί τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.

Και μπορούν να κινητοποιήσουν κόσμο, να προκαλέσουν και πάλι το ενδιαφέρον του.

Μόνο με κινηματικού χαρακτήρα ενέργειες μπορεί να κινητοποιηθεί ξανά η βάση της Παράταξής μας - που σήμερα αποστασιοποιείται, αδιαφορεί, αισθάνεται πολιτικά άστεγη.

8. Προσωπικά, ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, θα τιμήσω μέχρι τέλους την αποστολή που μου εμπιστεύθηκαν οι πολίτες. Και δεσμεύομαι να στηρίξω ένα πραγματικό εγερτήριο ΣΟΚ στο Κίνημα. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν ενδιαφέρομαι για καμία καρέκλα. Το μόνο που θέλω - και γι' αυτό θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, είναι να συμβάλλω στην αναγέννηση του Κινήματος, αλλά και στην ανόρθωση της χώρας - για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας δικαίου και για την ενδυνάμωση της προοπτικής του λαού μας προς την ευημερία.

»9. Είναι προφανές, κατόπιν όλων αυτών, πως αν, επιτέλους, αναληφθούν πρωτοβουλίες που σέβονται τις αρχές, τις αξίες και τον κόσμο του Κινήματος, θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις και από οποιαδήποτε θέση μάχης, στο εγχείρημα αυτό.

»10. Στην κρίσιμη αυτή φάση που περνά η χώρα μας, οι δυνάμεις της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού πρέπει και μπορούν να αποτελέσουν και πάλι την ατμομηχανή που θα πάει την χώρα μπροστά. Σπάζοντας κατεστημένες αντιλήψεις, κτίζοντας ευρύτερες συναινέσεις και συμμαχίες, με στόχο θεσμούς και πρακτικές που θα εδράζονται σε προοδευτικές αξίες και αρχές, ώστε να καταστήσουν δυνατή μια νέα Προοδευτική Διακυβέρνηση για μια Νέα Αλλαγή.

»Όσο δεν αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση, το πολιτικό σκηνικό θα βυθίζεται στην αστάθεια, με αρνητικές επιπτώσεις για τη γενικότερη ισορροπία και πρόοδο της χώρας, που τώρα πια, όλοι αντιλαμβάνονται – ακόμα και όσοι πρωταγωνίστησαν στην ισοπέδωση του ΠΑΣΟΚ.

»Σήμερα, ο ένας μετά τον άλλο δικαιώνουν τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ, πολιτικοί σχηματισμοί – παλαιοί και νεοπαγείς - ιδιοποιούνται μέρος των θέσεων του, πολλοί καρπώνονται αδιάντροπα το έργο του, και όλοι μαζί το απαξιώνουν.

»Εμείς, οφείλουμε πια να το σεβαστούμε και να το υπερασπιστούμε.

»Η ιστορία, η προσφορά, η πορεία του ΠΑΣΟΚ στο μέλλον, όπως και η όποια αλλαγή του, δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση και απόφαση δική μας, όλων μας.

»Από τη βάση, κινηματικά, δημοκρατικά, συμμετοχικά.

»Η ευθύνη για την σφυρηλάτηση της ουσιαστικής ενότητάς μας, με απόλυτη προσήλωση και σεβασμό στις αρχές μας, ανήκει σε όλους μας και στον καθένα χωριστά.

»Έτσι διασφαλίζεται ο ιστορικός ρόλος και η αποστολή του Κινήματός μας, να ανταποκρίνεται στα πραγματικά διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.

»Η ευθύνη για να δρομολογηθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, ανήκει στην ηγεσία του Κινήματος, που απαιτείται να λειτουργήσει με πνεύμα δημιουργικό».

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Παρέμβαση Αποστόλου σε Νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των αγροτών.

Παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Αποστόλου, και Συντονιστή θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο.,για την Τροπολογία στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και συναφείς Ρυθμίσεις» "με θέμα τη φορολόγηση του εισοδήματος των αγροτών
Κύριε Πρόεδρε, όσο κι αν φαίνεται παράξενο,η παρέμβασή μου έχει ως στόχο να στηρίξει την τροπολογία που έχουν καταθέσει δεκαεπτά Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και αφορά τον αγροτικό χώρο. Διότι όντως, όλα αυτά τα ζητήματα που αναφέρονται στην τροπολογία, είτε αφορούν το καθαρό αγροτικό φορολογητέο εισόδημα -που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει για τους αγρότες-, είτε το τέλος επιτηδεύματος -δεν είναι επιτηδευματίας ο αγρότης, ο αγρότης είναι παραγωγός-, είτε ζητήματα που έχουν σχέση με τον ΕΝΦΙΑ. Είναι αδιανόητο αυτό, στην παραγωγική δραστηριότητα τα εργαλεία άσκησής της να θεωρούνται ως φορολογητέα ύλη στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Και υπάρχουν και άλλα ζητήματα που αναφέρονται στην τροπολογία.
Και πραγματικά εκπλήσσομαι, γιατί δεν ζητήθηκε από τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, της Συγκυβέρνησής, από τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συνεργάζονται, από εμάς που πάντα φωνάζαμε και λέγαμε ότι πρέπει να υπάρχει αυτή η ιδιαιτερότητα για τον αγροτικό χώρο. Εκτός εάν το κάνουν για λόγους επικοινωνιακούς. Τότε πραγματικά αδικούν την προσπάθεια που έχουν κάνει.
Και σας το λέμε αυτό, γιατί δεν μπορεί να ισχυρίζεται ο Εισηγητής ότι, «Αγαπητοί συνάδελφοι, αυτά τα είχαμε κουβεντιάσει εμείς με τον κ. Θεοχάρη, τον πρώην Γενικό Γραμματέα και τα είχε κάνει δεκτά». Ερώτημα: Μήπως τα έκανε δεκτά μετά την καρατόμησή του; Είναι ένα ερώτημα το οποίο πρέπει να απαντηθεί, για τον απλούστατο λόγο ότι ο κ. Θεοχάρης ήταν αυτός τα εισηγήθηκε. Και γνωρίζουμε όλοι με ποιες διαδικασίες επιβλήθηκαν ακόμη και στους συγκεκριμένους Βουλευτές που αντιδρούσαν. Άρα, από αυτήν την άποψη ας κατεβάσουν λίγο τον πήχη.
Εμείς έχουμε να προτείνουμε. Και πραγματικά ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τις προτάσεις για τον αγροτικό χώρο. Και κατηγορούμαστε πολλές φορές ότι είμαστε θιασώτες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Ξέρετε στην κατάσταση που έχουμε φτάσει, εμείς δεν λέμε όχι σε ό,τι εργαλείο μπορεί λίγο να μας βοηθήσει. Απλά έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά τη διαχείριση και κυρίως τη στόχευση που έχει η συγκεκριμένη Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Προτείνουμε, λοιπόν, στους συναδέλφους να επανέλθουν και να καταθέσουμε μια πρόταση απάλειψης πολλών δυσάρεστων καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί, ιδιαίτερα στο φορολογικό καθεστώς του αγροτικού χώρου, και όλοι μαζί να βοηθήσουμε, με μια τεκμηρίωση -διότι πραγματικά δεν υπάρχει τεκμηρίωση έτσι όπως έχει κατατεθεί η συγκεκριμένη τροπολογία- τον αγροτικό χώρο.
Αυτά και μακράν παρεξηγήσεων ότι εμείς θέλουμε επικοινωνιακά να διαχειριστούμε το συγκεκριμένο ζήτημα. Όχι.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Αποστόλου : Επίκαιρη ερώτηση :Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Η πορεία των εργασιών κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου και των δασικών χαρτών.Από τη δημοσίευση του σχετικού νόμου 4163/2013 μέχρι σήμερα, παρότι έχει παρέλθει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έχει φανεί κανένα σαφές δείγμα προόδου στη συνέχιση του έργου του κτηματολογίου και των δασικών χαρτών.
Τον Απρίλιο του 2014 έγινε η προκήρυξη του έργου της κτηματογράφησης του υπολοίπου της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 550 εκατ. ευρώ και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του διαγωνισμού. Έκτοτε δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση γιατί δεν είχε εξασφαλιστεί η σχετική χρηματοδότηση.
Παράλληλα με την κτηματογράφηση υπήρχε και η υποχρέωση προκήρυξης του έργου των δασικών χαρτών για το υπόλοιπο της χώρας.
Επειδή υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να μην ανατεθούν οι προγραμματισμένες για το 2014 συμβάσεις, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μην υλοποιηθούν τα συγκεκριμένα έργα αλλά και να σταματήσουν οι εργασίες που εκτελούνται ,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για τη συνέχιση των εργασιών κατάρτισης του εθνικού κτηματολογίου και των δασικών χαρτών;
Αθήνα 14/11/2014
Ο ερωτών βουλευτής

Βαγγέλης Αποστόλου
Η επίκαιρη ερώτηση του Β.Αποστόλου θα συζητηθεί αύριο Πέμπτη στις 9.30 π.μ.

Απογραφή Ζωϊκού Κεφαλαίου και πληρωμή Εξισωτικής Αποζημίωσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Λαμία 19 Νοεμβρίου 2014
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά στους κτηνοτρόφους της ότι, σύμφωνα με την νομοθεσία είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν και να κοινοποιούν στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαίου των εκτροφών τους.Ο κάτοχος εκτροφής, πρέπει στο διάστημα από 1ης Νοεμβρίου μέχρι 15ης Δεκεμβρίου να απογράψει το ζωϊκό του κεφάλαιο ώστε να του καταβληθούν τα ποσά της Εξισωτικής αποζημίωσης και των ποιοτικών παρακρατημάτων.
Ειδικότερα για τους δικαιούχους εξισωτικής αποζημίωσης αυτό πρέπει να γίνει μέχρι 30.11.2014 ώστε η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης να γίνει μέχρι 31.12.2014.
Επιπλέον σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Α.Α.Τ.
Η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου δεν θα επηρεασθείαπό τις απώλειες που είχαν οι κτηνοτρόφοι από τον καταρροϊκό πυρετό, καθώς ως βάση λαμβάνεται υπόψη το ζωικό κεφάλαιο που ήταν καταγεγραμμένο, έως τον Μάιο του 2014. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να υπάρχει φόβος για μείωση της εξισωτικής αποζημίωσης λόγω των απωλειών από τον καταρροϊκό πυρετό.
Προκειμένου να διευκολυνθούν οι κτηνοτρόφοι που είναι δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης και των ποιοτικών παρακρατημάτων στα αιγοπρόβατα και τα βοοειδή και είχαν προβλήματα μετακινήσεων των εκτροφών τους, λόγω καταρροϊκού πυρετού και καραντίνας, πάρθηκε απόφαση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, να μην αποτελεί αιτία απόρριψης της αίτησης για εξισωτική αποζημίωση για το 2014, η μη τήρηση της προβλεπόμενης υποχρεωτικής 5μηνης μετακίνησης των εκτροφών τους και να τους καταβληθεί κανονικά η εξισωτική αποζημίωση.
Ύστερα από τα παραπάνω παρακαλούμε όλους τους κτηνοτρόφους να προβούν εγκαίρως στην απογραφή του ζωϊκού τους κεφαλαίου.
Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά, όσοι κτηνοτρόφοι θέλουν να πληρωθούν την εξισωτική αποζημίωση μέχρι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την απογραφή μέχρι 30 Νοεμβρίου 2014.
Παράλειψη διενέργειας ή κοινοποίησης απογραφής θα έχει ως αποτέλεσμα την , περικοπή των αποζημιώσεων από την αρμόδια αρχή πληρωμής (ΟΠΕΚΕΠΕ).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

ΞΕΘΑΒΟΥΝ «ΤΙΜΩΝΤΑΣ» ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ.

Του Θωμά Κώτσια
Στον τόπο μας κάθε φθινόπωρο κλείνει ο κύκλος πολλών εκδηλώσεων που ξεκινούν από νωρίς την Άνοιξη και δίνουν ζωή και ζωντάνια στα εγκαταλελειμμένα χωριά μας.

Τις εκδηλώσεις αυτές μπορεί κανείς να τις κατατάξει σε τρείς κατηγορίες
α) Τα πανηγύρια που συνδέονται με τα κατά τόπους μοναστήρια, τις εκκλησίες μας και τους τιμώμενους Αγίους. Ένα γνήσια λαϊκό έθιμο που χάνεται βαθειά στους αιώνες συνδεδεμένο με το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού μας που καλύπτει τις ανάγκες του ανθρώπου να ξεφύγει από την καθημερινότητα του, να βρεθεί με τους συνανθρώπους του, να γευτεί κάτι ξεχωριστό, να διασκεδάσει τραγουδώντας και χορεύοντας σύμφωνα με τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις που οφείλουμε να διαφυλάξουμε για να περνούν από γενιά σε γενιά σαν στοιχεία της συλλογικής μας ταυτότητας.
β) Τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Δήμοι, οι σύλλογοι με τα διάφορα ανταμώματα, οι επαγγελματικές ενώσεις, ακόμα και ιδιώτες επαγγελματίες. Μερικές από αυτές βεβαίως θα μπορούσαν να είχαν ένα καλλίτερο πολιτιστικό υπόβαθρο.
γ) Με μια ξεχωριστή όμως σειρά επετειακών εκδηλώσεων που συνδέονται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα στον τόπο μας και με πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτά τα γεγονότα αξίζει να αναφερθούμε ιδιαίτερα.
Σαν τέτοιες μαζί με τις εθνικές επετείους, μπορούν να θεωρηθούν εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες σε αγώνες, μάχες και θυσίες που διαδραματίστηκαν στην περιοχή μας διαχρονικά, από την εποχή της μάχης στα Κοκκάλια με τους Γαλάτες, μέχρι τις μάχες και τα γεγονότα της νεότερης ιστορίας, όπως της Τατάρνας υπό τον Οδ. Ανδρούτσο, του Κεφαλόβρυσου με τραγική κατάληξη τον θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη, της Καλιακούδας, καθώς και εκδηλώσεις για τη ζωή, τη δράση, τη σύλληψη και το θάνατο του Κατσαντώνη, το έπος της Εθνικής μας αντίστασης με την επέτειο της πρώτης παρουσίας αντάρτικων ομάδων υπό τον Άρη Βελουχιώτη στη Δομνίστα, την επέτειο της εθνοσυνέλευσης των Κορυσχάδων, της κυβέρνησης της ελεύθερης Ελλάδας στη Βίνιανη κ.α.
Κάποιες από αυτές έχουν ήδη εγκαταλειφτεί, ενώ και όσες συνεχίζουν ακόμα, χρόνο με τον χρόνο εκφυλίζονται ατονούν και γίνονται για να γίνονται, χάνοντας έτσι το ουσιαστικό τους περιεχόμενο. Χωρίς πνοή και χωρίς την απαραίτητη συμμετοχή του λαού μας, γίνονται μια πασαρέλα για τους κάθε λογής επίσημους με λογύδρια και ανούσιες υποκριτικές εθνικοπατριωτικές κορώνες που δίνουν τη δική τους εκδοχή για το τιμώμενο γεγονός ή τα πρόσωπα που συνδέονται με αυτό, φέρνοντας τα γεγονότα και τα πρόσωπα στα μέτρα της δικιάς τους ασημαντότητας για να καταλήξουν υποκριτικά, χωρίς να έχουν κανένα ηθικό πρόβλημα ή αναστολή, ότι η πολιτική τους εμπνέεται από τα μηνύματα των μεγάλων αυτών ιστορικών γεγονότων.
Επιβεβαιώνουν έτσι την λαϊκή σοφία με την φράση «εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ άρματα, τώρα κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια»
Μπορεί να έχει ο καθένας μας διαφορετική πολιτική και ιδεολογική άποψη, δεν μπορεί όμως να μη βλέπει ότι τα πρόσωπα που συντέλεσαν στα ιστορικά γεγονότα που τιμούμε, είχαν σαν κυρίαρχη επιλογή και όρκο τιμής την απόφαση τους για ανυπακοή, αντίσταση, εξέγερση και σύγκρουση με ό,τι υπέτασσε το λαό μας στην υποδούλωση και την ταπείνωση μέχρι την τελική νίκη που σήμερα εμείς απολαμβάνουμε, «Ελευθερία η Θάνατος» ήταν γραμμένο στα λάβαρα τους.
Ο Κατσαντώνης έδρασε προεπαναστατικά και θανατώθηκε 15 περίπου χρόνια πριν το ξέσπασμα της επανάστασης για την Ελευθερία, πληρώνοντας με την ίδια τη ζωή του την εναντίωσή του στους μηχανισμούς μιας κραταιής ακόμα Οθωμανικής αυτοκρατορίας και αυτοί που κάνουν πως τον τιμούν σήμερα, δηλώνουν «ναι σε όλα» στις σύγχρονες αυτοκρατορίες του χρήματος και των τροικανών που εκπροσωπούν στη χώρα μας, αποφασισμένοι να χτίσουν κέρδη και πολιτικές καριέρες για να βολευτούν πάνω στα συντρίμμια μιας κοινωνίας που υποτίθεται ότι έχουν εκλεγεί για να υπερασπιστούν. Τι φόρο τιμής μπορούν να αποδώσουν οι κάθε λογής προσκυνημένοι.
Τα μηνύματα τους στριφογυρίζουν γύρο από μια κούφια, γελοία, προγονολατρία. «Ξεθάβουν» με επαίνους και λόγια τους νεκρούς, για να «θάψουν» με την πολιτική της καταστροφής τους ζωντανούς στο όνομα μιας ακατανόητης σωτηρίας που μας οδηγεί καθημερινά όλο και βαθύτερα στον όλεθρο και την απόγνωση. Ζητούν από τα θύματα της πολιτικής τους, που είμαστε όλοι εμείς, όχι μόνο να υποταχτούμε, αλλά και να συμφιλιωθούμε με τους θύτες μας που είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι αυτής της κρίσης, στο όνομα μιας κάλπικης εθνικής ενότητας, καταγγέλλοντας για ανευθυνότητα και λαϊκισμό όσους αρνούνται να υποταχτούν στους δικούς τους «μονόδρομους» και στη μοιρολατρία του «σφάξε με αγά μου να αγιάσω»
Είναι σαν να συμφωνήσει ο χασάπης με το χοιρινό πως θα γίνουν τα λουκάνικα, παραβλέποντας ότι λουκάνικα θα γίνει το χοιρινό και όχι ο χασάπης.
Αυτά τα διδάγματα παίρνουν από τα ιστορικά γεγονότα που προσπαθούν να μετατρέψουν σε φιέστες, χωρίς ποτέ να κοιτάξουν στις αίθουσες του Σχολείου- Μουσείου των Κορυσχάδων και να εμπνευστούν από τα μηνύματα είναι γραμμένα και φωνάζουν στεντόρεια, διαχρονικά και επίκαιρα, ιδιαίτερα στις μέρες μας και χωρίς να επιδέχονται καμιά διαφορετική ερμηνεία. Για 70 ολόκληρα χρόνια και 40 χρόνια από την επανεμφάνιση τους στους τοίχους του Σχολείου, συνεχίζουν να παίρνουν την «εκδίκηση τους» στην αποτυχημένη απόπειρα του μετεμφυλιακού κράτους να ξεχαστούν. Είναι όλοι αυτοί που θα ήθελαν να συνεχίσουν να είναι κριμένα κάτω από τους σοβάδες του Σχολείου και μαζί τους κριμένη και η ιστορική μνήμη για να μπορούν ποιο εύκολα να δίνουν την δικιά τους εκδοχή. Όμως αφού δεν μπορούν να τα σβήσουν ξανά, προσπαθούν να σβήσουν από τη συλλογική μας μνήμη το αντιστασιακό και ανατρεπτικό τους περιεχόμενο, γιατί στοιχειώνουν μπροστά τους κάθε φορά που λένε «ναι σε όλα» στους σύγχρονους κατακτητές.
Έχετε σκεφτεί αν ζούσαν στις μέρες μας ο Κατσαντώνης, ο Μπότσαρης, ο Ανδρούτσος, ο Βελουχιώτης, με αυτή την πολιτική των μνημονίων και της παράδοσης της χώρας και του λαού μας στα οικονομικά συμφέροντα, από ποια μεριά θα βρίσκονταν? Αμφιβάλετε ότι όλοι αυτοί που τους καταθέτουν σήμερα στεφάνια, μαζί με τους σύγχρονους Χατζηαβάτιδες στα δουλοκάναλα της μίζας και της υποταγής, θα τους χαρακτήριζαν λαϊκιστές, υποκινούμενους κα επικίνδυνους για τα εθνικά μας συμφέροντα.
Αμφιβάλλετε ότι στα βραδινά δελτία ειδήσεων τα κοράκια της διαπλοκής στη δημοσιογραφία θα τους παρουσίαζαν σαν τρομοκράτες, υπευθύνους για την άνοδο των κάτω από τις εντολές και τις υποδείξεις των σύγχρονων «πολυχρονεμένων βεζίρηδων» που διαπλέκονται με τους πασάδες των τραπεζών και τους σουλτάνους της κυβέρνησης? Φανταστείτε μια συνέντευξη του Κατσαντώνη, η του Βελουχιώτη στον ΣΚΑΙ, στο , στον ΑΝΤΕΝΑ. Ο Κατσαντώνης δεν «έκατσε….. φρόνιμα να γίνει νοικοκύρης» κατά την ιστορική και τη λαϊκή μας παράδοση, αλλά διάλεξε το δρόμο του αγώνα απέναντι στους κατακτητές μέχρι την σύλληψη του και την υπέρτατη θυσία, το ίδιο και ο Μπότσαρης στο Κεφαλόβρυσο, οι αντάρτες στη Δομνίστα, οι Εθνοσύμβουλοι στις Κορυσχάδες, η Κυβέρνηση του Βουνού στη Βίνιανη, και χιλιάδες αγωνιστές παντού όπου οι κάθε λογής επίσημοι, μετά τα «ναι σε όλα» απέναντι στους σημερινούς κατακτητές, έρχονται κουστουμαρισμένοι για να εκφωνήσουν ... πανηγυρικούς τους, χωρίς καμιά συνείδηση της ιστορικότητας και της ιερότητας των εκδηλώσεων. Αν είχαν τότε που έζησαν και έδρασαν όλοι αυτοί που τιμούμε τη λογική των σημερινών τιμητών τους , θα ήμασταν ακόμα υπό την κατοχή των Τούρκων η υπό την κατοχή των Γερμανών που σήμερα ξανασηκώνουν κεφάλι, βρίσκοντας ανδρείκελα πολιτικούς σε κάθε χώρα για να εκπροσωπούν τα συμφέροντα τους και να κυβερνούν τους λαούς για λογαριασμό τους.
Το ότι τους γυρίζει ο κόσμος την πλάτη θα μπορούσε να θεωρηθεί και σαν μια υγιής αντίδραση στον φαρισαϊσμό και την υποκρισία όλων αυτών που διοργανώνουν εκδηλώσεις για να τιμήσουν πρόσωπα και γεγονότα που ποτέ δεν πίστεψαν, ‘όμως «μην πετάξουμε το παιδί μαζί με την κούνια» έχουμε περισσότερο από κάθε άλλη εποχή την ανάγκη να αντλήσουμε διδάγματα πατριωτισμού και εθνικής αξιοπρέπειας βγαλμένα μέσα από τις μεγαλύτερες και τις καλλίτερες στιγμές της ιστορίας του τόπου μας. Όχι στην πατριδοκαπηλία που τον πατριωτισμό τον βλέπουν σαν ένα προσοδοφόρο μέσο για να βολευτούν ή ακόμα χειρότερα για να εξασφαλίζουν μίζες σε εταιρείες οι επαγγελματίες του είδους.
Να πιστέψουμε στη δύναμη της θέλησης ενός λαού να υπερασπιστεί τη ζωή του, να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και να μην περιμένουμε κάποιο «Σωτήρα» σαν τον Αι-Γιώργη καβάλα στο άλογο για να σκοτώσει το δράκο. Το δράκο τον έχουμε μπροστά μας και δεν είναι παρά οι πολιτικές της τρόικας, της κυβέρνησης και όσων τις εκπροσωπούν και ο Αι-Γιώργης είναι η αποφασιστικότητα και η θέληση ενός λαού να πει δεν πάει άλλο, να σταματήσει να φοβάται και να φοβηθούν αυτοί που τον φοβίζουν, αναδεικνύοντας βεβαίως και τους αναγκαίους θετικούς για τα συμφέροντα του πολιτικούς συσχετισμούς για μια άλλη κυβερνητική πολιτική . Έτσι μπορούμε να λέμε ότι τιμούμε τις μεγάλες στιγμές και τα ιστορικά πρόσωπα του τόπου μας, για να μην «τρίζουν τα κόκκαλα τους» κάθε φορά που τους καταθέτουν στεφάνια όλοι αυτοί που αν τους έβλεπαν μπροστά τους ζωντανούς, θα προτιμούσαν να τους…. «τιμούν» πεθαμένους.

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Αποστόλου Αυτονόητη η παραίτηση Ράμμου , το λόγο έχει η Δικαιοσύνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, έκανε με αφορμή την παραίτηση του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, κ. Ράμμου, την ακόλουθη δήλωση:Η οσμή του σκανδάλου Καρατζαφέρη έφτασε με την εμπλοκή του ονόματος του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, κ. Ιωάννη Ράμμου και στενού συνεργάτη του κ.Μπακογιάννη, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η παραίτηση του ήταν αυτονόητη. Το λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη.    

17 /11/2014

Συνέδριο Ανεξάρτητων Ελλήνων - Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία

Δεύτερο Συνέδριο Ανεξάρτητων Ελλήνων -
Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία

Κατόπιν της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου στις 29/10/2014, υπό την Προεδρία του Πάνου Καμμένου, αποφασίστηκε το Πολιτικό Συνέδριο του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων να πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 22&23 Νοεμβρίου.
Από την Ευρυτανία θα συμμετάσχουν οι πολιτευτές και η 5μελης συντονιστική μας επιτροπή.

Καλούμε επίσης τα μέλη και τους φίλους του κινήματος μας που το επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις διήμερες εργασίες του.
Το πρόγραμμα των 2ημερων εργασιών του έχει ως ακολούθως:

Σαββάτο 22 Νοεμβρίου.
09:00 Διαπιστεύσεις Συνέδρων (Γραμματεία Συνεδρίου)

11:30 Έναρξη Συνεδρίου
-Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Παναγιώτης Σγουρίδης

-Καλωσόρισμα Προέδρου Κινήματος Πάνου Καμμένου
-Εισηγήσεις

-Τοποθετήσεις Συνέδρων.

16:00 – 17:00 Διάλειμμα

17:30 Ομιλία Προέδρου Πάνου Καμμένου

Μαγνητοσκοπημένα μηνύματα
Χαιρετισμοί Κομμάτων – Κινημάτων

Προσωπικοτήτων ,Φορέων.

Τοποθετήσεις Συνέδρων
22:00 Λήξη εργασιών Α’ ημέρας.
Β’ ημέρα

Κυριακή 23 Νοεμβρίου
10:00 τοποθετήσεις Σύνεδρων
16:00 – 17:00 ομιλία Προέδρου - Ψηφίσματα< Στην Γραμματεία του Συνεδρίου, οι Σύνεδροι θα δηλώσουν την πρόθεση τους να τοποθετηθούν με αίτηση που θα βρίσκεται στο φάκελο του Συνεδρίου. Η διάρκεια της ομιλίας θα είναι τρία (3) λεπτά. Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου παρακαλεί τους Συνέδρους που επιθυμούν να καταθέσουν προτάσεις – εισηγήσεις να τις κοινοποιήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Επιτροπής (synedrio.anexartitoi@gmail.com) μέχρι την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου.
Συντονιστική Επιτροπή Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας

Πρόγραμμα εμβολιασμού αλεπούδων κατά της Λύσσας .

Φωτο : John Mpoumpouris
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας γνωστοποιεί ότι: Από το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 μέχρι την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 και από τις 8.00 το πρωί έως και τις 6.00 το απόγευμα θα επιχειρήσουν αεροπλάνα από το αεροδρόμιο της Λάρισας κάνοντας ρίψεις εμβολιακού δολώματος για τον εμβολιασμό των αλεπούδων κατά της Λύσσας, στις περιοχές των Π.Ε. Φθιώτιδας (στο μισό βόρειο τμήμα της) και Ευρυτανίας. Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται για δεύτερη φορά και θα επαναλαμβάνεται κάθε Φθινόπωρο και Άνοιξη.Υπενθυμίζουμε στο κοινό τα εξής:Τα εμβολιακά δολώματα είναι μικροί κύβοι χρώματος λαδί – καφέ με οσμή ψαριού καιπεριέχουν ζωντανό ιό λύσσας
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ(δεν τα ακουμπάμε και δεν τα πατάμε)
Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης αντιληφθεί την ύπαρξή τους ενημερώνει άμεσα τις αρμόδιες τοπικές κτηνιατρικές αρχές.
Σε περίπτωση επαφής με το εμβολιακό δόλωμα πρέπει να γίνειεπίσκεψη άμεσα σε γιατρό.
Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να δοθεί στην ενημέρωση των παιδιών-μαθητών ώστε να μην έρθουν σε καμία επαφή με τα δολώματα.
Το πρόγραμμα των ρίψεων μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Για οποιαδήποτε αλλαγή στο σχέδιο των πτήσεων θα ακολουθήσει ενημέρωση με νέο δελτίο τύπου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

http://www.minagric.gr/index.php/el/for-citizen-2/nosimata-zoon/457-lissa

και στις κατά τόπους Κτηνιατρικές υπηρεσίες
Τηλέφωνα Επικοινωνίας : Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ :2231026793
Δ/ΝΣΗ ΑΟΚ ΠΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ –ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ: 2237022301
Δ/ΝΣΗ ΑΟΚ ΠΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ –ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ: 2231052500

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Στη γέφυρα Τέμπλας η εκπομπή 60 λεπτά .

H  εκπομπή  ΄΄ 60  λεπτά  Ελλάδα΄΄ του τηλεοπτικού σταθμού ΑLPHA  στα χωριά του Βάλτου ,η  εκπομπής  παρουσιάζει τα όμορφα αλλά και  δυσπρόσιτα χωριά του Ορεινού Βάλτου, σημείο συνάντησης, στο χάρτη, τεσσάρων νομών, της Ευρυτανίας, της Καρδίτσας, της Άρτας και της Αιτωλοακαρνανίας. Στο «τετραεθνές», όπως λένε την περιοχή οι ντόπιοι, η κτηνοτροφία είναι η αποκλειστική απασχόληση για τη συντριπτική πλειοψηφία.
Η κάμερα της εκπομπής καταγράφει την επιβίωση των κατοίκων, υπό δύσκολες συνθήκες, την αισιοδοξία στα μάτια των νέων που επιλέγουν να μείνουν μόνιμα στα χωριά τους, παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε υγεία και εκπαίδευση, αλλά και τις ιστορίες εκείνων που επιστρέφουν λόγω κρίσης από τα αστικά κέντρα.
Παλιό και Νέο Χαλκιόπουλο, Εμπεσός, Περδικάκι και Γιαννόπουλοι, Βρουβιανά, Αυλάκι και Αγραπιδόκαμπος, Τρίκλινο και Καμαράκι, χωριά «σκαρφαλωμένα στον αυχένα» του βουνού που δίνει το όνομα του στην περιοχή. Οι όμορφοι άνθρωποι του όρους Βάλτου ξετυλίγουν τις ιστορίες τους…
Μάρκος ο αναρριχητής
Οι νύφες που έφερε το πούλμαν
Το χωριό των ανέργων
Το φαρμακείο delivery
Ο πρόεδρος και τα 100 σπάνια άλογα
Χόμπι του οι… κουδούνες
Ο υπαστυνόμος – προπονητής
Ακόμη, δεκάδες ιστορίες καθημερινότητας, πλαισιωμένες από την ομορφιά του φυσικού τοπίου, όπως η λίμνη των Κρεμαστών και το γεφύρι της Τέμπλας.
Πηγή :alphatv

Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά θα  τύχουν  καλύτερης αντιμετώπισης   από το επιτελείο της εκπομπής και τον παρουσιαστή , τα χωριά της ευρύτερης περιοχής μας .

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Αποστόλου :προβλήματα με τις πληρωμές των ενισχύσεων

με αφορμή την εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς του Δήμους με την οποία για να διενεργηθούν οι πληρωμές των ενισχύσεων προς τους κτηνοτρόφους πρέπει οι Δήμοι να καθορίσουν την κατανομή των βοσκοτόπων στους δικαιούχους:

«Η απόφαση αυτή βρίσκει τους Δήμους απροετοίμαστους διότι δεν έχουν την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή για να ανταπεξέλθουν στα καθορισμένα χρονικά περιθώρια. Για το λόγο αυτό το ΥΠΑΑΤ αποφάσισε ότι κατά τη μεταβατική περίοδο του 2014 δύνανται οι ΟΤΑ να χρησιμοποιούν τους προσωρινούς θεματικούς χάρτες στο LPIS - GIS του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατανομή των βοσκοτόπων για τις ανάγκες της ενιαίας δήλωσης καλλιέργειας - εκτροφής στο ΟΣΔΕ.

Επί της ουσίας η πολιτική διοίκηση του ΥΠΑΑΤ προσπαθεί να μεταφέρει τις ευθύνες και να δημιουργήσει σύγχυση για τη συγκάλυψη των περικοπών στα ποσά των ενισχύσεων. Έτσι ενώ ο Υπουργός διατείνεται ότι εγκαίρως θα πληρώσει τις επιδοτήσεις, στην πραγματικότητα οι κτηνοτρόφοι θα λάβουν πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που τους αναλογούν ή ακόμα και θα κληθούν να επιστρέψουν ως αχρεωστήτως καταβληθείσες επιδοτήσεις που έχουν πάρει.

Επακόλουθα, τα δημοτικά συμβούλια καλούνται να φορτωθούν τις συνέπειες των κακών χειρισμών που οδήγησαν στη μείωση των διαθέσιμων επιλέξιμων βοσκοτόπων αλλά και να αποφασίσουν με κριτήρια που δεν εξασφαλίζουν την αδιαβλητότητα για την κατανομή των βοσκησίμων εκτάσεων.
Η κατανομή των επιλέξιμων βοσκοτόπων θα έπρεπε να γίνει με διαφάνεια και συμμετοχικά . Δηλαδή σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας να συναποφασίσουν, με ανοικτές στους κτηνοτρόφους διαδικασίες, την κατανομή των επιλέξιμων εκτάσεων ο ΟΠΕΚΕΠΕ, οι Δήμοι, η Περιφέρεια και οι Εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων.Η διαδικασία αυτή θα βοηθούσε κυρίως στο να μοιράζονται οι εκτάσεις με τη συναίνεση όλων των εμπλεκομένων.
Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε , με αποτέλεσμα στην οποιαδήποτε απόφαση κατανομής να μην είναι σύμφωνοι όλοι οι εμπλεκόμενοι , πράγμα σε ενδεχόμενο έλεγχο δεν εξασφαλίζει την εκ των προτέρων στάση τους.
Η διαδικασία αυτή έπρεπε να έχει γίνει εξαρχής με την υποβολή του action plan. Έτσι όπως γίνεται τώρα εκβιάζει χρονικά τους Δήμους γιατί δεν έχουν το χρόνο να το οργανώσουν.

Πέραν αυτών, δυστυχώς, εξαιτίας των πολιτικών που ακολουθήθηκαν , οι κτηνοτρόφοι θα κληθούν να επιστρέψουν λεφτά και από την Ενιαία και από την Εξισωτική ενίσχυση . Επίσης η πληρωμή του 2014 θα είναι μικρότερη από τις προηγούμενες.
Με τη τακτική της αυτή η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ αποσκοπεί για μια ακόμη φορά
Είναι όμως βέβαιο ότι την Άνοιξη θα χρειαστεί πλέον να αρχίσουν να υπολογίζονται οι μειώσεις, και πολλοί αντί να πάρουν λεφτά θα πρέπει και να επιστρέψουν. Επιπλέον τότε δεν θα υπάρχουν λεφτά για την Εξισωτική αποζημίωση που όλοι είχαν συνηθίσει να πληρώνονται το καλοκαίρι.

Δυστυχώς αυτή την τακτική εφαρμόζει το ΥΠΑΑΤ τον τελευταίο χρόνο κατά κόρον σε μια προσπάθεια να προσπεράσει τις δυσάρεστες επιπτώσεις που έχουν προκύψει στο χώρο της κτηνοτροφίας από τη κάκιστη διαχείριση του ζητήματος των βοσκοτόπων

Εδώ και 2 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε ότι η τακτική που ακολουθείται στο συγκεκριμένο πρόβλημα θα μας οδηγήσει σε άσχημα αποτελέσματα.
Προτείναμε συγκεκριμένη λύση …δεν μας άκουσαν .

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Περιφέρεια : Αίτηση αδειοδότησης για τους κτηνοτρόφους που διατηρούν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις οι οποίες δεν διαθέτουν άδεια εγκατάστασης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ
Χαλκίδα   6 Νοεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η νέα Περιφερειακή Αρχή της Στερεάς Ελλάδας σε εφαρμογή των προγραμματικών της δεσμεύσεων για ενεργή συμπαράσταση στους κτηνοτρόφους της Περιφέρειάς μας, καλεί όλους τους κτηνοτρόφους που διατηρούν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις οι  οποίες δεν διαθέτουν άδεια εγκατάστασης (λειτουργίας) ή η άδεια τους έχει λήξει, να προσέλθουν στα γραφεία των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων και να υποβάλλουν αίτηση αδειοδότησης.
Υπενθυμίζουμε στους κτηνοτρόφους ότι στις 12 Μαρτίου 2015 παύει να ισχύει η ειδική ρύθμιση του άρθρου 14 του νόμου 4056/2012 με την οποία δίνεται τριετής αναστολή ισχύος των διοικητικών πράξεων αποβολής, επιβολής προστίμων και κατεδαφίσεων  των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.
Επιπλέον παροτρύνουμε τους κτηνοτρόφους να σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου 4178/2013 σχετικές με την νομιμοποίηση-τακτοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αδειοδότηση των μονάδων που έχουν αυθαίρετα κτίσματα ή προσθήκες. Η παραπάνω ευεργετική διάταξη λήγει στις 6 Φεβρουαρίου 2015
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα Τμήματα Φυτικής & Ζωϊκής Παραγωγής των Δ/νσεων αγροτ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής.

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ ,Σχέδιο Νόμου: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ-ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, την παρακάτω τροπολογία, η οποία αφορά την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστησαν οι μικροομολογιούχοι από τη περικοπή των οικονομιών τους που είχαν επενδύσει σε κρατικά ομόλογα.

Το PSI του Μαρτίου 2012 οδήγησε, μεταξύ άλλων σε οικονομική καταστροφή 15.000 περίπου φυσικά πρόσωπα και τις οικογένειές τους. Οι περισσότεροι ήταν μικροομολογιούχοι-αποταμιευτές, που είχαν εμπιστευθεί οικονομίες μιας ζωής στο Ελληνικό Κράτος, τοποθετώντας τες σε ελληνικά κρατικά ομόλογα.
Ως αποτέλεσμα, σήμερα οι ομολογιούχοι, με εξανεμισμένες τις οικονομίες τους, οι περισσότεροι μεγάλης ηλικίας και σε απελπιστική οικονομική κατάσταση, βρέθηκαν με τις αποταμιεύσεις τους «κουρεμένες» κατά 53,5% και με νέα ομόλογα λήξεως από το έτος 2023 έως το έτος 2042. Βρέθηκαν, δηλαδή, να πληρώνουν την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο ίδιο το κράτος, αλλά και τις υποσχέσεις των εκπροσώπων του πάλαι ποτέ δικομματισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των χιλιάδων ομολογιούχων για την εύρεση λύσης τόσο για το οικονομικό σκέλος - από τις καταγραφόμενες σημαντικές απώλειες που υπέστησαν - όσο και για την ηθική αποκατάστασή τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, επεξεργάστηκε, μετά από διαβούλευση με τους εκπροσώπους των μικρομολογιούχων, τις καλύτερες δυνατές στις παρούσες συνθήκες λύσεις για την αποκατάστασή τους, όπως αποτυπώνονται στις διατάξεις του παρόντος άρθρου.
Συγκεκριμένα:.............
Διαβάστε περισσότερα : ΕΔΩ

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Αποστόλου: Η Περιφερειακή Αρχή αρωγός της συγκυβέρνησης στην περικοπή του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας.


Πραγματοποιήθηκε χθες η 11η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και όπως αναμενόταν κύριο θέμα συζήτησης αναδείχθηκε η έγκριση απόφασης της 7ης  τροποποίησης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2014, όπως εγκρίθηκε από τη συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής στις 26 Οκτωβρίου.
Μετά την εισήγηση του θέματος από τον Περιφερειάρχη, ζήτησε και πήρε το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Αποστόλου. Αναφέρθηκε καταρχάς στη δήλωση-απάντηση του κου Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας σε σχέση με την αντίστοιχη δική του τοποθέτηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η υπόνοια ότι ο ίδιος επιθυμεί να μαζέψει ψήφους και όχι να υπηρετήσει τους πολίτες της Περιφέρειας αποτελεί μία συμπεριφορά εκτός του πλαισίου του πολιτικού πολιτισμού που υποτίθεται ότι πρεσβεύει ο κος Μπακογιάννης.
Όλοι γνωρίζουν την πολιτική πορεία και τη δράση του καθενός και τι μπορούμε να προσφέρουμε στον πολίτη που μας στήριξε. Και βεβαίως υπηρετώ την Περιφέρεια αλλά βρίσκομαι και ανήκω και σε ένα πολιτικό χώρο, γεγονός το οποίο ποτέ δεν απέκρυψα-σε αντίθεση με άλλους-και είμαι περήφανός γι’ αυτό».
Ο Βαγγέλης Αποστόλου συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ως παράταξη και από το πρόγραμμα μας θα διεκδικούμε πόρους και θα είμαστε διεκδικητικοί ακόμα και αν είχαμε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπροστά μας και αυτό που ο περιφερειάρχης βάφτισε ως νοικοκύρεμα και προσαρμογή, καμία σχέση δε μπορεί να έχει με το διεκδικητικό χαρακτήρα που οφείλουμε να έχουμε ως Περιφερειακό Συμβούλιο.
Χαρακτήρισε την απόφαση Μπακογιάννη ως λανθασμένη και μείζον πολιτικό ζήτημα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είχε το δικαίωμα να προβεί σε εκπτώσεις στο Αναπτυξιακό πρόγραμμα  που είχε ήδη εγκριθεί για την πενταετία».
Τέλος ο επικεφαλής της παράταξης απευθύνθηκε στο σώμα και ζήτησε από τους περιφερειακούς συμβούλους να πιέσουν και οι ίδιοι ώστε να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το θέμα.
«Έχετε πληροφορηθεί ως περιφερειακοί σύμβουλοι τι συμβαίνει, τι θα πείτε σε όσους σας ρωτήσουν στις περιφερειακές ενότητες σας;» «Θέλουμε συγκεκριμένη ενημέρωση για το θέμα, λίστα των έργων που κόβεται και μια συζήτηση έστω με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας» και κατέληξε ότι «όχι μόνο δε συμφωνούμε με αυτή την τροποποίηση αλλά και με αυτού του τύπου τις διαδικασίες και τις πρακτικές».

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Απογραφή ζωϊκού Κεφαλαίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Λαμία 3 Νοεμβρίου 2014 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπενθυμίζει στους αιγοπροβατοτρόφους   της ότι, σύμφωνα με την νομοθεσία είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν και να κοινοποιούν στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαίου των εκτροφών τους.
Ο κάτοχος εκτροφής αιγοπροβάτων, ακόμα και με μηδενικό αριθμό ζώων, πρέπει στο διάστημα από 1ης Νοεμβρίου μέχρι 15ης Δεκεμβρίου να απογράψει όλα τα αιγοπρόβατα που υπάρχουν στην εκτροφή του και να καταχωρήσει το αποτέλεσμα της απογραφής στο ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ συμπληρώνοντας με ευθύνη του τα αντίστοιχα πεδία.Στη συνέχεια εντός 30 ημερών και όχι πέραν της 15ης Δεκεμβρίου οι κτηνοτρόφοι έχοντας μαζί τους τα σχετικά έγγραφα της εκτροφής (άδειες διακίνησης ζώων, εγκεκριμένες παραγγελίες μέσων σήμανσης, φαρμακευτικό μητρώο κ.λ.π.) πρέπει να προσκομίσουν το ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ στα Τμήματα Κτηνιατρικής ή στα κατά τόπους Αγροτικά Κτηνιατρεία της περιοχής στην οποία υπάγονται για την θεώρησή του και την καταχώρηση της απογραφής στην Ηλεκτρονική Βάση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Παράλειψη διενέργειας ή κοινοποίησης απογραφής, αδικαιολόγητη μεταβολή (αύξηση ή μείωση ) του ζωικού κεφαλαίου και ελλείψεις στην συμπλήρωση του μητρώου, αποτελούν παραβάσεις που επισύρουν διοικητικό ή επιτόπιο έλεγχο και επιβολή διοικητικών μέτρων (περιορισμούς, πρόστιμα κ.λ.π.) και περικοπές αποζημιώσεων από την αρμόδια αρχή πληρωμής (ΟΠΕΚΕΠΕ).
Ύστερα από τα παραπάνω παρακαλούμε όλους τους κτηνοτρόφους να προβούν στις προαναφερόμενες ενέργειες.,
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.