Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Μπακόλας...ένα χρόνο μετά τις κατολισθήσεις στην Πρασιά .


Ο Πολιτευτής Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας δηλώνει εμπράκτως παρών, παρεμβαίνοντας και σχολιάζοντας τις απαντήσεις των Υπουργών στην δεύτερη ερώτηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων  αναφορικά με την Πρασιά Ευρυτανίας ένα χρόνο μετά τις κατολισθήσεις και τις ζημιές στο οδικό δίκτυο και την ταλαιπωρία που μοιάζει να μην έχει τέλος....

Χρήστος Αρβανίτης ,Διακήρυξη της Ομάδας Πρωτοβουλίας για το δήμο Αγράφων .


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ
"ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΕΧΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Με πλήρη συναίσθηση ευθύνης και απόλυτη γνώση της οικτρής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Αγράφων, μετά από έντονο προβληματισμό, συγκροτήσαμε ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ με συμμετοχή καταξιωμένων συνεργατών, προκειμένου να υποβάλλουμε στην κρίση των πολιτών του Δήμου την υποψηφιότητά μας στις προσεχείς Εκλογές για την Αυτοδιοίκηση...

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

25η Μαρτίου,μήνυμα Κωνσταντίνου Μπακόλα (ΑΝ.ΕΛ)

Το μήνυμα του Πολιτευτή Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνου Ι. Μπακόλα για την 25η Μαρτίου και την επέτειο εορτασμού της έναρξής της επαναστάσεως των ανυπότακτων και υπερήφανων Ελλήνων.
Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

«Ελευθερία ή θάνατος», το εθνικό σύνθημα της Ελλάδος και των ελεύθερων αδελφών αγωνιστών Ελλήνων είναι μήνυμα περισσότερο επίκαιρο και ουσιαστικό παρά ποτέ.

Η Λευτεριά περνά μέσα από την ψυχή την σκέψη και την στάση ζωής της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα αδελφού μας.
Μόνο μέσα από την πίστη μας και την θέληση μας να λευτερώσουμε ψυχή και σώμα, αποτινάσσοντας την εξάρτηση απ’ότι μας κρατά δέσμιους, υποτελείς και αλλοτριωμένους στο ατομικό συμφέρον, θα κατακτήσουμε ως Έθνος το κοινωνικό συμφέρον και το Εθνικό ιδεώδες της Λευτεριάς

Η σκλαβιά κι η υποταγή, η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας είναι αέναη και ο αγώνας της Εθνικής Ανεξαρτησίας είναι πρωτίστως αγώνας ατομικός που ξεκινά από την άδουλη ψυχή και φτάνει στο σεβασμό του συνόλου της Ελληνικής κοινωνίας και των ιδεωδών της ομόνοιας, της σύμπνοιας και του κοινού καλού για το Έθνος μας.
«Εκεί που σπέρνεις ομόνοια θα θερίζεις πάντα Λευτεριά»
Χρόνια πολλά, χρόνια Λεύτερα και Εθνικά Υπερήφανα
>Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας
•Πολιτευτής Νομού Ευρυτανίας
•Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Αποστόλου ανακοίνωση για το γάλα .

Δελτίο τύπου και ανακοίνωση του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Βαγγέλη Αποστόλου,για τις πρόσφατες αποφάσεις της Κυβέρνησης για το γάλα .
Το μόνο πλεόνασμα που φαίνεται ότι διαθέτει η Ελληνική κυβέρνηση είναι αυτό της προθυμίας για την διάλυση της ελληνικής κτηνοτροφίας.
Αποτέλεσμα και στόχος των αλλαγών στο γάλα που “σκληρά” διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση είναι το τελειωτικό χτύπημα στην εγχώρια κτηνοτροφία, η αύξηση των εισαγωγών που στα κτηνοτροφικά προϊόντα ήδη υπερβαίνουν τα 2 δις ευρώ, η υποβάθμιση της ποιότητας διατροφής των πολιτών.
Το τελευταίο σκαλοπάτι του κατήφορου της κυβέρνησης θα είναι η ψήφιση των αλλαγών στο γάλα μαζί με άλλες αλλαγές σε ένα άρθρο προσπαθώντας να εκβιάσει τις ψήφους των βουλευτών.
Τους προειδοποιούμε ότι δεν θα ανεχτούμε και άλλες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Κανείς δε μπορεί να παίζει με την παραγωγή αυτής της χώρας. Κάθε βουλευτής πρόθυμος να ψηφίσει τέτοιες ρυθμίσεις θα είναι υπόλογος τόσο απέναντι στους κτηνοτρόφους όσο και απέναντι στους καταναλωτές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να ακυρώσει, εαν ψηφιστούν, όλες αυτές τις επιλογές που οδηγούν στην παραγωγική και κοινωνική διάλυση της χώρας και να πάρει πρωτοβουλίες μείωσης της τιμής του γάλακτος και άλλων βασικών διατροφικών προϊόντων με μέτρα απέναντι σε αυτούς που κερδοσκοπούν και όχι σε αυτούς που παράγουν και κρατούν την ύπαιθρο ζωντανή.
Ευάγγελος Αποστόλου
Βουλευτής Εύβοιας – ΣΥΡΙΖΑ
Συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
                                                            evagelosapostolou@gmail.com
Βουλής 4, Τ.Κ. 10557  Αθήνα,   Τηλ:  210 3706263,  Fax: 210 3706063

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Περγαντάς κατά ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου για λόγους απολύτως ψευδείς και συκοφαντικούς αποφάσισε να μην έχει καμία πολιτική σχέση μαζί μου .
Είναι προφανές, ότι η απόφαση αυτή αποτελεί ύψιστη πολιτική τιμή για μένα αφού ο κ. Βενιζέλος, με τη συμμετοχή του στην αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, απαξίωσε πολιτικά θεσμούς , κοινωνία και βέβαια το ίδιο το ΠΑΣΟΚ το οποίο πλέον δεν ανιχνεύεται σε καμία δημοκοπική μέτρηση.
Είναι πασίγνωστο ότι για τη δουλειά μου και το ήθος μου η κοινωνία των πολιτών με τίμησε για πολλά χρόνια με ευρύτατες πλειοψηφίες που υπερέβαιναν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.
Τέλος επειδή οι δεσμοί μου με την μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναι ακατάλυτοι και ουδείς μπορεί να τους διαγράψει με κομματικές ανακοινώσεις, είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι και να μάχομαι για την ανατροπή πολιτικών που ισοπέδωσαν δημοκρατικές κατακτήσεις και δικαιώματα πολλών δεκαετιών.

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Επιχειρηματικότητα

Εντός του μήνα, αναμένεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης να «ανοίξει» το πρόγραμμα επιδότησης νέων επαγγελματικών προσπαθειών για νέους και νέες, ηλικίας μέχρι 40 ετών, στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου. Βάσει των σχεδιασμών, οι ενισχύσεις που θα λάβουν οι νέοι επιχειρηματίες, ενδέχεται να καλύψουν και το 100% των λειτουργικών εξόδων τους τα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.
Συγκεκριμένα, θα προβλέπεται η δυνατότητα απευθείας επιχορήγησης των δαπανών που αφορούν στην ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία της επιχείρησης ή η ενίσχυση της χρήσης χρηματοδοτικής μίσθωσης. Το πρόγραμμα αναμένεται να «ανοίξει» μέχρι τον Μάρτιο του 2014, σύμφωνα με εκτιμήσεις από το Υπουργείο Ανάπτυξης, και θα αφορά μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.  Μικρές επιχειρήσεις ορίζονται εκείνες που απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζομένους και ο ετήσιος κύκλος εργασιών ή το σύνολο του ετήσιου ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ. Πολύ μικρές επιχειρήσεις ορίζονται αυτές που απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζομένους και ο ετήσιος κύκλος εργασιών ή το σύνολο του ετήσιου ισολογισμού δεν ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.
Προϋποθέσεις
Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις για να συμμετάσχουν απαιτείται να έχουν νομική μορφή είτε ατομικής επιχείρησης είτε εμπορικής εταιρείας είτε συνεταιρισμού.
Επίσης, θα πρέπει να αποτελούν είτε ατομικές επιχειρήσεις, τα φυσικά πρόσωπα των οποίων δεν έχουν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους, είτε επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχουν φυσικά πρόσωπα με ποσοστό άνω του 50% του εταιρικού τους κεφαλαίου, τα οποία δεν έχουν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους και ασκούν αποκλειστικά τη διαχείριση της εταιρείας, κατέχοντας θέση προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου, διευθύνοντος συμβούλου, διαχειριστή ή αντίστοιχου οργάνου διοίκησης.
Δεν θα πρέπει, ακόμη, να έχουν ως μετόχους με ποσοστό άνω του 20% ή ασκούντες τη διοίκηση πρόσωπα που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις οι οποίες έπαυσαν τη λειτουργία τους κατά το προηγούμενο δωδεκάμηνο και δραστηριοποιούνταν στην ίδια σχετική αγορά ή σε όμορες αγορές.
Κόστος επένδυσης
Το ελάχιστο κόστος της επένδυσης ορίζεται στα 100.000 ευρώ για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, ενώ για τις μικρές επιχειρήσεις το ελάχιστο κόστος είναι 150.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου αυτού πραγματοποιείται είτε μέσω ιδίων κεφαλαίων είτε μέσω εξωτερικής χρηματοδότησης και θα τεκμηριώνεται σε ποσοστό τουλάχιστον 30% του κόστους του επενδυτικού σχεδίου.
Διαβάστε περισσότερα : ΕΔΩ

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας με τον Αποστόλου o Θωμάς Κώτσιας

Την Τετάρτη 12/3/2014 στη Λαμία o υποψήφιος Περιφερειάρχης και βουλευτής Εύβοιας κ. Βαγγέλης Αποστόλου παρουσίασε τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας.

Οι αντιπεριφερειάρχες είναι οι εξής:Για την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας επικεφαλής ο Γεωπόνος και Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Στουπής
Για την Περιφερειακή Ενότητα της Φθιώτιδας ο Δημήτρης Τιμπλαλέξη< Για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας ο εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής Νίκος Θηβαίος
Για την περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας ο  Αρχιτέκτονας Μηχανικός, Γιάννης Αγγελέτος.
Για την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας επικεφαλής τέθηκε , ο συνδικαλιστής και αγωνιστής της αριστεράς κ.  Θωμάς Κώτσιας , ένας άνθρωπος  της Ευρυτανικής Γής με πλούσια πολιτική και συνδικαλιστική δράση, ένας ανιδιοτελής  άνθρωπος  που κοσμεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Καλή επιτυχία ευχόμαστε στον κ. Θωμά Κώτσια , καλή Δύναμη, υπομονή κι όρεξη για ΄΄τρέξιμο ΄΄ κι αγώνα, να παλέψει για το καλό όλων των κατοίκων της Ευρυτανίας μας !

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Αναστάσιος: Ο Διχασμός μας κατέστρεψε...

Μήνυμα ελπίδας ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση αποστέλλει ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος και, αφού αποδίδει τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας στη διαφθορά, την πλεονεξία, το ψέμα και τον άκρατο εγωισμό, στη συνέχεια παρομοιάζει την κατάσταση με τον καρκίνο ο οποίος απαιτεί χημειοθεραπεία που αποτελεί όπως τονίζει μια «σκληρή όμως απαραίτητη διαδικασία. 
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο  ΄΄ Βήμα της Κυριακής ΄΄  , ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας εκφράζει την ανησυχία του για το περίεργο «παιδομάζωμα» με τους μορφωμένους νέους που φεύγουν από την Ελλάδα για να εργαστούν σε άλλες χώρες.
Σύμφωνα με τον ίδιο η ελληνική κρίση έχει όνομα. «Έχει όνομα και αυτό είναι η διαφθορά. Η εκτεταμένη διαφθορά, η πλεονεξία, ο άκρατος εγωισμός», λέει μεταξύ άλλων.

Όσο για το αν η Εκκλησία είχε μερίδιο στην κρίση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οφείλω να υπενθυμίσω ότι Εκκλησία δεν είναι μόνο ο κλήρος, αλλά όλοι οι βαπτισμένοι στο όνομα του Τριαδικού Θεού. Και υπάρχει μερίδιο σε όλους όσοι έχουν προσβληθεί από τους ιούς της διαφθοράς. Οι κληρικοί και οι θεολόγοι δεν τονίσαμε όσο πρέπει τον προφητικό λόγο για την πολύμορφη αδικία και ανομία που υπονομεύουν την κοινωνία».

Και συμπληρώνει: «Ο διχασμός μάς κυνηγάει από την αρχαιότητα. Αλλάζει μορφές. Συχνά τα κόμματα κινούνται με μια διχαστική τακτική. Δηλαδή, σαν να μην υπάρχει τίποτα καλό στον άλλον. Ο διχασμός είναι ο επικίνδυνος ιός, που τον έχουμε μέσα μας και πάση θυσία οφείλουμε να τον αποφύγουμε. Αυτός μας κατέστρεψε. Τι έγινε με την Μικρασιατική Καταστροφή; Τι έγινε με τον Εμφύλιο; Όταν άρχισα να καταλαβαίνω τον κόσμο, το πρώτο το οποίο με συντάραξε ήταν τα γερμανικά αεροπλάνα που βομβάρδιζαν τον Πειραιά. Το δεύτερο όταν έβλεπα στην Κυψέλη, που τότε ήτανε χωράφια, να σκοτώνονται αδέρφια. Λοιπόν, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα πέσουμε πάλι σε αυτή τη φοβερή παγίδα».

Πηγές  :Βήμα της Κυριακής  , newsbeast.gr

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Αντιγριπικά εμβόλια .


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
                      ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
 ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ                                  ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΛαμία  6  Μαρτίου  2014
Παρελήφθησαν αντιγριπικά εμβόλια
Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι παρελήφθησαν αντιγριπικά εμβόλια για τη συνέχιση του αντιγριπικού εμβολιασμού της περιόδου 2013-14. Όλοι ανεξαρτήτως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα της Περιφέρειας καθώς και στις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων, προκειμένου να λάβουν πληροφορίες για το πρόγραμμα και να εμβολιαστούν, προτεραιότητα δίδεται στους άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.
Υπενθυμίζεται ότι τα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Περιφέρεια είναι τα εξής:
Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
1. Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας......
Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
1. Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου,
2. Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας

Αποστόλου, ερώτηση για το ελαιόλαδο .

Να αποσαφηνίσει η κυβέρνηση, εάν πρόκειται να προχωρήσει στην υιοθέτηση της πρότασης του ΟΟΣΑ για την ανάμειξη του ελληνικού ελαιόλαδου με σπορέλαια.
Προς τους κ.κ.Υπουργούς:
- Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στην σελίδα 69 της έκθεσης του ΟΟΣΑ για την Ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας διαβάζουμε ότι, με βάση την προαναφερθείσα ανάλυση για τα μείγματα του ελαιόλαδου, η απαγόρευση της πρόσμιξης του ελαιόλαδου με μίγματα άλλων λαδιών (σπορέλαια) θα πρέπει να καταργηθεί. Ο ΟΟΣΑ αξιολογεί ότι το όφελος από την τροποποίηση αυτή θα είναι μια νέα βελτιωμένη ποικιλία προϊόντων και ενδεχομένως να δημιουργηθούν φθηνότερα προϊόντα για τους καταναλωτές.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Προτίθεστε να απορρίψετε ρητά και κατηγορηματικά την πρόταση του ΟΟΣΑ για τη δημιουργία προϊόντων που θα αποτελούνται από μίγμα ελαιόλαδου και σπορέλαιων, τα οποία θα υποβαθμίσουν την εξαιρετική ποιότητα του ελληνικού ελαιόλαδου και συνεπώς να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών;
2. Πώς σκοπεύετε να στηρίξετε τους ελαιοπαραγωγούς και την ελληνική ελαιοπαραγωγή, όσον αφορά στην ανάδειξη των εξαιρετικών ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελληνικού ελαιόλαδου, στην κατοχύρωση της ποιότητάς του, στην κατανάλωση και στην εξαγωγική δυναμική του;
3. Πώς θα προστατεύετε αποτελεσματικά το ελληνικό ελαιόλαδο από την νοθεία και άλλες αθέμιτες και παράνομες πρακτικές, όπως οι ελληνοποιήσεις εισαγόμενου ελαιόλαδου;
Διαβάστε περισσότερα : ΕΔΩ

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ανεξάρτητοι μιας χρήσης .



Πως τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τα στελέχη τους προσπαθούν να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους στις εκλογές του Μάη.
  Του Θωμά Κώτσια
 «Σε εκλογές δεν έχω δει  τέτοιο κουτί ρημάδι, μ’ ανεξαρτήτους το πρωί κ’ εξαρτημένους βράδυ»
Παραφράζοντας μια παλιά σατιρική Κρητική μαντινάδα από ανώμαλες περιόδους της ιστορίας του τόπου μας , ένα νέο δείγμα πολιτικαντισμού στιγματίζει  τα πολιτικά ήθη με το οποίο ξεκίνησαν τον προεκλογικό τους αγώνα τα κόμματα της συγκυβέρνησης(Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ). Για να μη χρεωθούν τη συνεχώς διογκούμενη οργή του λαού μας στα ψηφοδέλτια που θα στηρίξουν στις εκλογές, ανακάλυψαν την όψιμη «ανεξαρτησία» των κομματικών τους στελεχών που θα είναι υποψήφιοι, μια ανεξαρτησία που αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας για τους εμπνευστές της. Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση που θα προκαλέσει δείτε παρακάτω ολόκληρο  το κείμενο .
 Υγ. η δημοσίευση άρθρων κι απόψεων για τα κοινά της περιοχής μας είναι προτεραιότητά μας  , στα πλαίσια αυτά θα δημοσιεύσουμε κάθε άρθρο , χωρίς αποκλεισμούς ή ΄΄κομματικές αποχρώσεις ΄΄  , στόχος να ακουστούν όλες οι απόψεις των σημαντικών ανθρώπων του τόπου μας  που καλούνται να διορθώσουν τα κακώς κείμενα .