Ελάτε στην παρέα μας !

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Αχελώος, φουρτουνιασμένος 2011 ...

Φέτος χειμώνα δεν είδαμε για δείτε όμως στιγμές και ΄΄φουρτούνες ΄΄ στον Αχελώο το
2011. Μετά από ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη δυτική Ελλάδα, τα νερά του Αχελώου φτάνουν σε πρωτοφανή ύψη, περνώντας πάνω από τα δύο ιστορικά γεφύρια της περιοχής μας, τη γέφυρα Αυλακίου και τη γέφυρα της Τέμπλας. Ένας κάτοικος του Νέου Αργυρίου, ο Γεώργιος Παπαντώνης, αποτύπωσε με την κάμερα του εικόνες από τον πλημμυρισμένο Αχελώο και τους παραποτάμους του. Δείτε το βίντεο … by Nikos Neo Argyri  !


Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Κ.Π.Α : Παίζουν με την υγεία μας !Επιστολή στη Δ'ντρια Γεν. Νοσοκομείου Καρπενησίου

Επιστολή της Κίνησης Πολιτών Αγράφων προς την Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου για τα προβλήματα υγείας στα Άγραφα.
Δικαίωμα στην υγεία έχουν όλοι! Είτε κατοικούν στο Καρπενήσι είτε κατοικούν στα Κέδρα.. και καταλήγει η επιστολή : Εν αναμονή ενεργειών και απαντήσεώς σας...για να δούμε ! Εξαιρετική η πρωτοβουλία της Κ.Π.Α. ας ελπίσουμε να φέρει και το ποθούμενο αποτέλεσμα ! Μπράβο Δημήτρη ,μπράβο σε όλους σας ! Καλή συνέχεια !Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Δρόμος Ραπτόπουλο - Πρασιά, Ερώτηση Κουίκ .

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
«ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ 5 ΧΩΡΙΑ.
ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ»

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο, ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και ο Πολιτευτής Ευρυτανίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κωνσταντίνος Μπακόλας, διαπιστώνουν, για ακόμη μια φορά, την ανυπαρξία κρατικών μηχανισμών στην περιοχή της Πρασιάς Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, όπου τα περσινά κατολισθητικά φαινόμενα καθήλωσαν τους κατοίκους σε ένα λίαν επικίνδυνο επαρχιακό οδικό δίκτυο, για τον οποίο ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΚΟΜΗ ΤΙΠΟΤΑ για την αποκατάσταση του!Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Το Ταμπούρι του Καραϊσκάκη !

Άρθρο του κ. Μενέλαου Παπαδημητρίου Δικηγόρου ,Μελετητή , Λαογράφου , Συγγραφέα ....
Να καταδείξουμε τις αετοφωλιές των Επαναστατημένων Ελλήνων για την Ελευθερία! Που και κάτω από τι συνθήκες αστρέχιαζαν και πολεμούσαν για να μας κάνουν λεύτερους!

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Αυξήσεις στα διόδια , δελτίο τύπου Μπακόλα .

Δελτίο τύπου υπογράφει ο Πολιτευτής του Νομού Ευρυτανίας και μέλος του κοινοβουλευτικού τομέα Ευθύνης Μεταφορών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας, αναφορικά με τις αυξήσεις φωτιά στα διόδια, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την επιβίωση του τουριστικού κλάδου στο Νομό Ευρυτανίας όσο και για την επερχόμενη αύξηση των τιμών σε υπηρεσίες, αγαθά και προϊόντα χαρακτηρίζοντας δε ως κοινωνικό έγκλημα με άμεσες συνέπειες, το υπέρογκο κόστος των διοδίων για τις μετακινήσεις από και προς τα αστικά κέντρα των Ευρυτάνων πολιτών.

Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ο Κώστας Μπακογιάννης .

Την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε και επισήμως σήμερα ο Κωστας Μπακογιάννης από το Καρπενήσι . Ο Κώστας Μπακογιάννης επεσήμανε ότι επιθυμεί να δημιουργήσει ένα πραγματικά υπερκομματικό και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο. «Στην αυτοδιοίκηση», πρόσθεσε, «δεν υπάρχει χώρος για τα κόμματα και τις σκοπιμότητές τους >>.
 Γνωστοποίησε επίσης την πρόθεσή του να συνεργαστεί με «νέους είτε σε ηλικία, είτε στον τρόπο σκέψης», προσθέτοντας ωστόσο ότι η γνώση και η εμπειρία των παλαιότερων είναι ευπρόσδεκτη, ενώ χαρακτήρισε «κοιμώμενο γίγαντα» την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας 

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ !

ΜΙΑ ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ “ΠΡΑΣΙΝΗΣ” ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
Άρθρο του Θωμά ΚώτσιαΤρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Εντατικοποίηση των ελέγχων για το κάπνισμα στην Περιφ. Στ. Ελλάδος

Δελτίο τύπου για την εντατικοποίηση των ελέγχων επιβολής της απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους απέστειλε η  Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας . 
το δελτίο αναφέρει : Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, με τον οποίο επιβάλλεται η πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους  για την προστασία της δημόσιας υγείας, πρόκειται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι των αρμόδιων υγειονομικών οργάνων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Ενδεικτικά, ως παραβάσεις που ελέγχονται από την αντικαπνιστική νομοθεσία θεωρούνται:
-        Το κάπνισμα μέσα σε χώρους, όπως νοσηλευτικά ιδρύματα όλων των ειδών και των βαθμίδων, δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των τύπων, χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρα διασκέδασης, κλπ.
-        Η μη λήψη μέτρων για την αποτροπή των παραβάσεων, όπως για παράδειγμα η μη απομάκρυνση των σταχτοδοχείων.
-        Η μη ανάρτηση σήματος για την απαγόρευση του καπνίσματος. Οι υπεύθυνοι των χώρων εργασίας ή υγειονομικού ενδιαφέροντος ή κάθε αρμόδιος θα πρέπει να φροντίζει για την ανάρτηση απαγορευτικού σήματος στο χώρο ευθύνης του και μάλιστα σε εμφανή σημεία αυτού και να επαναλαμβάνει τη σήμανση για κάθε δεκαπέντε τετραγωνικά μέτρα του χώρου.
-        Η μη ανταπόκριση του υπεύθυνου λειτουργίας του καταστήματος σε διαμαρτυρία για την πραγματοποίηση της παράβασης και η μη κλήση των αρμοδίων οργάνων καθώς και η μη πραγματοποίηση συστάσεων στους παραβάτες.
-        Η μη συνεργασία του υπεύθυνου της επιχείρησης με τα αρμόδια όργανα κατά τη διεξαγωγή του ελέγχου.
-        Η υποτροπή, δηλαδή η επανάληψη της παράβασης στον ίδιο χώρο.
Η παράβαση των διατάξεων της αντικαπνιστικής νομοθεσίας επιφέρει την επιβολή προστίμων σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού σε χώρους όπου απαγορεύεται, στους υπεύθυνους διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων αυτών, σε όσους πωλούν προϊόντα καπνού σε ανηλίκους και σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις σχετικά με τη διαφήμιση προϊόντων καπνού.
Οι υπόχρεοι οφείλουν να προμηθευτούν «Βιβλίο Αναφοράς του Ν. 3868/2010» για τη βεβαίωση ενδεχόμενων παραβάσεων. Πρόκειται για κοινό 100φυλλο βιβλίο αναφορών με χοντρό εξώφυλλο και με αριθμημένες σελίδες, ριγέ, μεγέθους Α4, θεωρημένο από την αδειοδοτούσα αρχή.
Παρακαλούνται οι επιχειρηματίες και οι πελάτες των επιχειρήσεων τους για την πιστή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου προς αποφυγή επιβολής  προστίμων από τα ελεγκτικά όργανα.
Επισημαίνεται ότι η συνήθεια του καπνίσματος αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας στις σύγχρονες ανθρώπινες κοινωνίες.

Υποψηφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ο Βαγγέλης Αποστόλου, Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ


Ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου με αφορμή την υποψηφιότητά του για περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Αποδέχτηκα την ομόφωνη απόφαση των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ Στερεάς Ελλάδας και την πρόσκληση του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχω στον αγώνα των Περιφερειακών εκλογών.
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα να ηγηθώ ενός ψηφοδελτίου που θα έχει ως βασικούς στόχους:
Α) να εκφράσει την αντίδραση του λαού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα μας και
Β) να υπηρετήσει ένα θεσμό που οφείλει να κάνει πράξη την αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων.
Ο αγώνας αρχίζει και θα είναι νικηφόρος.