Ελάτε στην παρέα μας !

Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

Xειροτονία Πρεσβυτέρου π. Κοσμά Φλώτσιου .

Σε κλίμα λατρευτικής κατάνυξης και συγκίνησης, τελέσθηκε στον ιερό Ναό  Παμμέγιστων Ταξιαρχών  Περιστερίου  το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 , η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Κοσμά Φλώτσιου .Το μυστήριο τελέστηκε    χοροστατούντος  του  Σεβασμιοτάτου  Μητροπολίτου Περιστερίου κ.κ.Χρυσόστομου , παρουσία του Πανοσιολογώτατου  Αρχιμανδρίτη κ.κ.Δωροθέου , Μοναχών ,  Ιερέων του Ναού  και πλήθος κόσμου που γέμισε την εκκλησία και έσπευσε να τιμήσει τον Πατήρ Κοσμά .
Ο πατήρ Κοσμάς στο κήρυγμά του  ευχαρίστησε τους γονείς του , τη σύζυγό του για τη συμπαράστασή τους στο έργο του .Ευχαρίστησε επίσης τους Ιερείς του Ναού και τον Σεβασμιότατο  για τις συμβουλές τους και τη βοήθεια που του προσέφεραν . Ζήτησε συγνώμη από το Σεβασμιότατο που δεν θα συνεχίσει να λειτουργεί στη Μητρόπολη Περιστερίου αφού όπως είπε δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στους ρυθμούς του Αστικού Περιβάλλοντος. Ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καρπενησίου που τον δέχθηκε στις τάξεις του κλήρου του…
Ο Μητροπολίτης Περιστερίου στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στις ευθύνες και στο Ρόλο των Ιερέων, αναφέρθηκε στα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε πρεσβύτερο. Στον νέο πρεσβύτερο  ευχήθηκε,  να συνεχίσει τα νέα του καθήκοντα, με ταπείνωση, σεμνότητα, ιεροπρέπεια, υπακοή, υπενθυμίζοντάς του ότι οι δεσμεύσεις του στο πρόσωπό του, θα πρέπει υλοποιηθούν στην πράξη.Εμείς ευχόμαστε ο Μεγαλοδύναμος να του δίνει   δύναμη! Ελπίζουμε  να  ασκήσει τα ιερατικά του καθήκοντα με σεμνότητα και ταπεινότητα ! Άξιος!
Δημοσίευση σχολίου