Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

Οι τσιγαρίδες

Φέτος στο χωριό δεν πήγαμε για να γιορτάσουμε τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (ούτεπέρυσι πήγαμε δηλαδή.... αλλά ας ξεκινήσουμε από κάπου )! Μεζές καλός που κάναμε στα χωριά μας τις μέρες αυτές  ήταν οι ΤΣΙΓΑΡΙΔΕΣ !Αφού λοιπόν δεν πήγαμε φέτος στο χωριό τις κάναμε κι εδώ    στο κλεινόν άστυ .... μπορείτε κι εσείς να τις κάνετε κι αν έχετε προμηθευτεί κρεατάκι από το χωριό ακόμη καλύτερα , αν όχι συμβιβαστείτε και με αυτό της αγοράς (να βρείτε κομμάτι με αρκετό λίπος).
Βήμα πρώτο :Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το  κρεατάκι φροντίζοντας να έχει μεγάλα κομμάτια από το λίπος του ΄΄δύσμοιρου΄΄χοιρινού... μάλλον καλύτερα - κόβουμε σε μεγάλα κομματάκια το λίπος  φροντίζοντας να έχει μικρά κομματάκια κρεατάκι  -τα αλατίζουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα ...
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένο καπάκι .... αφού σωθούν τα υγρά θα αρχίσει να λιώνει το λίπος ...




Βράζουμε  συνεχώς μέχρι να βγει όλο το λίπος  ,άμα κολλήσει η κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο κρύο νερό κι ανακατεύουμε ξύνοντας  στη βάση

Άν  ξανακολλήσει η κατσαρόλα ρίχνουμε  πάλι λίγο  νερό κι ανακατεύουμε συνεχώς .....




Στο τέλος ξεχωρίζουμε τα κομμάτια  τσιγαρίδων από το λίπος και τελειώσαμε !

Τις κρατάμε στο ψυγείο μέχρι τρεις μήνες . Όσοι κάνετε τραχανά θα τις λατρέψετε σαν πρόσθετο .
Υγ. Δεν ενδείκνυνται για όσους έχουν θέμα χοληστερινών κλπ...
Δημοσίευση σχολίου