Ελάτε στην παρέα μας !

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ ,Σχέδιο Νόμου: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ-ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, την παρακάτω τροπολογία, η οποία αφορά την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστησαν οι μικροομολογιούχοι από τη περικοπή των οικονομιών τους που είχαν επενδύσει σε κρατικά ομόλογα.

Το PSI του Μαρτίου 2012 οδήγησε, μεταξύ άλλων σε οικονομική καταστροφή 15.000 περίπου φυσικά πρόσωπα και τις οικογένειές τους. Οι περισσότεροι ήταν μικροομολογιούχοι-αποταμιευτές, που είχαν εμπιστευθεί οικονομίες μιας ζωής στο Ελληνικό Κράτος, τοποθετώντας τες σε ελληνικά κρατικά ομόλογα.
Ως αποτέλεσμα, σήμερα οι ομολογιούχοι, με εξανεμισμένες τις οικονομίες τους, οι περισσότεροι μεγάλης ηλικίας και σε απελπιστική οικονομική κατάσταση, βρέθηκαν με τις αποταμιεύσεις τους «κουρεμένες» κατά 53,5% και με νέα ομόλογα λήξεως από το έτος 2023 έως το έτος 2042. Βρέθηκαν, δηλαδή, να πληρώνουν την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο ίδιο το κράτος, αλλά και τις υποσχέσεις των εκπροσώπων του πάλαι ποτέ δικομματισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των χιλιάδων ομολογιούχων για την εύρεση λύσης τόσο για το οικονομικό σκέλος - από τις καταγραφόμενες σημαντικές απώλειες που υπέστησαν - όσο και για την ηθική αποκατάστασή τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, επεξεργάστηκε, μετά από διαβούλευση με τους εκπροσώπους των μικρομολογιούχων, τις καλύτερες δυνατές στις παρούσες συνθήκες λύσεις για την αποκατάστασή τους, όπως αποτυπώνονται στις διατάξεις του παρόντος άρθρου.
Συγκεκριμένα:.............
Διαβάστε περισσότερα : ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: