Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας 16-6-2014

Πραγματοποιήθηκε στη Λαμία τη Δευτέρα 16 Ιουνίου τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με συζήτηση, πριν τη ημερήσια διάταξη τριών σημαντικών θεμάτων για τη Στερεά Ελλάδα και την Περιφέρεια  εκφράστηκε η αντίθεση :
Στην ιδιωτικοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, με προσφυγή της Περιφέρειας στο Συμβούλιο της Επικρατείας
Στις δρομολογούμενες απολύσεις του προσωπικού της Περιφέρειας, με το πρόσχημα της αξιολόγησης.
Στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λιβαδειάς και των άλλων δομών της Στερεάς Ελλάδας, που οδηγούν στη γενικότερη υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.
Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, πρότεινε στο Σώμα να ληφθούν σύμφωνες αποφάσεις  :
Για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και την προσφυγή της Περιφέρειας ενάντια στην ιδιωτικοποίησή του μέσω της παραχώρησης στο ΤΑΙΠΕΔ.
Για τις δρομολογούμενες απολύσεις προσωπικού της Περιφέρειας, μέσω της προσχηματικής διαδικασίας αξιολόγησής τους.
«Τα μνημονιακά μέτρα, που εφαρμόστηκαν στο δημόσιο και στον αυτοδιοικητικό τομέα», είπε ο κ. Περγαντάς «είχαν ως αποτέλεσμα, μέσα στα τρία τελευταία χρόνια, να συρρικνωθεί δραματικά το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας. Από 1055 υπαλλήλους που κατατάξαμε το 2011, καταλήξαμε με 812 στο τέλος του 2013 και έπεται πτωτική συνέχεια.
Σήμερα, το Κράτος βάζει το θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων. Στην πραγματικότητα είναι ένα πρόσχημα για νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις. Είναι πρόσχημα γιατί δεν πρόκειται για αξιολόγηση με δίκαια και αντικειμενικά κριτήρια, αλλά για οριζόντια κατάταξη υπαλλήλων με στόχο την ποσοστιαία απομάκρυνσή τους.
Προφανώς τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και εμείς , ως όργανα Διοίκησης της Περιφέρειας είμαστε υπέρ της αξιολόγησης. Αλλά μιας αξιολόγησης με συγκεκριμένα κριτήρια ειδικά στη βάση επίτευξης στόχων. Μιας αξιολόγησης αντικειμενικής και δίκαιας, που θα στοχεύει στην αναβάθμιση του δημόσιου τομέα και όχι στην υποβάθμισή του και στην απόλυση χρήσιμου προσωπικού.
Προφανώς επίσης, ο τρόπος που επιχειρείται σήμερα η αξιολόγηση μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.»
Για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, των Νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας και των παροχών στη δημόσια υγεία.
Επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού και του ΕΛΓΑ, για το θέμα των καλλιεργειών στη Βοιωτία και στην περιοχή της Λοκρίδας, που πλήγηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τη χθεσινή χαλαζόπτωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: