Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Ομιλία Βαγγέλη Αποστόλου, στη Λαμία, σήμερα Τρίτη 13 Μαΐου.


Ευχαριστούμε κι εσάς που με τη μαζική σας συμμετοχή στην αποψινή μας συγκέντρωση στέλνετε ένα μήνυμα νίκης .
Η Στερεά Ελλάδα μπαίνει σε νέα τροχιά.
Φίλες και φίλοι, πολίτες της Φθιώτιδας Σήμερα απευθύνουμε προσκλητήριο για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιφέρειας,την ποιότητα της ζωής, για την προστασία των πόρων στην ύπαιθρο,προσκλητήριο για συμμετοχή και για ένα νέο αξιακό περιεχόμενο της πολιτικής.
Επιδιώκουμε να συνθέσουμε προτάσεις τοπικά και περιφερειακά, επιδιώκουμε ως δύναμη ευθύνης, να σχεδιάσουμε εναλλακτικές προτάσεις και αναπτυξιακά προγράμματα. Προτείνουμε νέους θεσμούς Παλεύουμε μέσα στο σήμερα για να κερδίσουμε όλοι μαζί την αποκέντρωση του κράτους, σε ρήξη με τις παλιές και συντηρητικές πολιτικές.Αποτελούμε δύναμη δημοκρατική και ταυτόχρονα ριζοσπαστική, δύναμη κοινωνικής κριτικής και αμφισβήτησης της σημερινής πραγματικότητας,Η ανάδειξή μας ως νέα περιφερειακή αρχή στη Στερεά Ελλάδα θα σηματοδοτήσει για το ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης μια «γενική πρόβα εξουσίας»,μια περιφερειακή δοκιμασία πολιτικής. Πρέπει έμπρακτα να αποδείξουμε στους πολίτες ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός,με την κοινωνία και τις δυνάμεις που έχουν όραμα, δυνατότητες και πολιτικές να κυβερνήσουν αποτελεσματικά και διαφορετικά από ότι γινόταν μέχρι σήμερα. Να ανατρέψουν και να δημιουργήσουν.Να λειτουργήσουν προς όφελος της κοινωνίας και των πολλών. Η έμπρακτη αυτή απόδειξη θα λειτουργήσει θετικά για ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, τη συσπείρωση της αριστεράς και τη κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Το ψηφοδέλτιο μας στελεχώνουν άνθρωποι που αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση για να αντιμετωπίσουν μαζί με εσάς τη λαίλαπα των μνημονίων και της κοινωνικής καταστροφής. Παρουσιάσαμε προχτές στη Λαμία το πρόγραμμά μας , που έχει ως  βασικές προτεραιότητες – δεσμεύσεις : Τη μετάβαση από την περιφέρεια της ανεργίας στην περιφέρεια της εργασίας, της βιώσιμης ανάπτυξης, της αλληλεγγύης. Την ανασυγκρότηση στους τρεις τομείς της οικονομίας, πρωτογενής, μεταποίηση, τουρισμός-πολιτισμός, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα της σε προϊόντα και υπηρεσίες.
Την ενίσχυση των καινοτόμων πολιτικών στην Περιφέρεια με εναλλακτικές και οικολογικές πολιτικές, αποκαθιστώντας το περιβάλλον και προστατεύοντας τους φυσικούς πόρους.Τη δημιουργία μιας ανοικτής περιφέρειας, με ταυτότητα, με πόρους και αρμοδιότητες, μια περιφέρεια που θα εξομαλύνει τις περιφερειακές ανισότητες και θα εδραιώσει τη περιφερειακή συνείδηση . Για την επιτυχία αυτού του προγράμματος προαπαιτούμενο είναι κινητοποίηση και συμμετοχή των πολιτών τωνμτοπικών συλλογικών φορέων, των κοινωνικών εταίρων για την διαμόρφωση και υλοποίηση της περιφερειακής πολιτικής, αλλά και για τις διαδικασίες κοινωνικού ελέγχου .
Προτείναμε στους φορείς του Προγραμματισμού να ξανασχεδιάσουμε την περιφερειακή πολιτική,με μια νέα Κοινωνική Συμφωνία για την κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση της περιφέρειας.
">Να σχεδιάσουμε από την αρχή, να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τα προβλήματα που κληροδότησε ο δικομματισμός και η μνημονιακή πολιτική και να υλοποιήσουμε νέες πολιτικές.">ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ  ΤΑ  ΛΕΦΤΑ και μάλιστα που η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ “στέλνει” τους πόρους του ΠΔΕ στα τοκοχρεολύσια,
Την ώρα που οι υπερδεσμεύσεις από το τωρινό   ΕΣΠΑ και τα ΠΕΠ έχουν ήδη καλύψει τους λιγοστούς πόρους της νέας προγραμματικής περιόδου, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση ωθεί στην υλoποίηση των προγραμματισμών με εθνικούς πόρους;  Εμείς δεσμευόμαστε:Να τα βρούμε εκεί που κρύβονται, εκεί που σωρεύονται ως θησαυροί (εξωτερικό),
εκεί που λιμνάζουν και δεν αξιοποιούνται παραγωγικά (τράπεζες), εκεί που μας χρωστάνε (πολεμικές αποζημιώσεις) και μας εμπαίζουν χρόνια τώρα.
Θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο  και αποτελεσματικά όλα αυτά που δεν ήθελαν να αξιοποιήσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, γιατί τα έστρεφαν προς τους «ημετέρους» και λοιπούς παράγοντες της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος
Δεσμευόμαστε να  βρούμε τα λεφτά σε ένα ισχυρό ΠΔΕ που θα δημιουργηθεί από την κεντρική πολιτική επιλογή διαπραγμάτευσης του χρέους .
Όλοι γνωριζόμαστε σε αυτή τη χώρα και όλοι μας έχουμε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο αναφοράς.    Παλαιοκομματικές τακτικές  χειραψιών και κατόπιν ενεργειών μου δεν μπορούν να δώσουν λύσεις κι ούτε βέβαια να εξαπατήσουν τον λαό της Στερεάς Ελλάδας .
Οι πολιτικές αυτές ανήκουν στο παρελθόν , στο παλιό , στα τζάκια , που πλέον δεν εμπνέουν .
Πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα : Χρειαζόμαστε  μια άλλη λειτουργία στη Περιφέρεια , μια νέα κυβέρνηση και βέβαια και μια νέα Ευρώπη.
Μόνο αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την συνολική ανασυγκρότηση της κοινωνίας και της οικονομίας. Για αυτό  θα αγωνιστούμε μαζί με τους πολλούς μέσα και έξω από τη Περιφέρεια, μέσα και έξω από τη Βουλή, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη .»
Δημοσίευση σχολίου