Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Τη χρυσή μου την παρέα!

Εικόνες της Βορειοδυτικής Ευρυτανίας  και Αιτωλοακαρνανίας , στο επίκεντρο ο Αχελώος  και το περίφημο γεφύρι της  ΄΄ Τέμπλας΄΄



Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Πένθος στη Δαφνούλα

Έσβησε ξαφνικά   την Παρασκευή  14 Ιουνίου 2013  σε ηλικία μόλις 47  ετών το γελαστό παιδί της Δαφνούλας ,  ο  Στέλιος  Νάτσης. Άνθρωπος  εργατικός  ,  καλοπροαίρετος , φιλότιμος  και αγωνιστής.  Ορφανός ο ίδιος  , κατάφερε  με  δύναμη ψυχής , εργατικότητα και πίστη να διατηρήσει την πατρική περιουσία και να τη μεγαλώσει , να   σπουδάσει την αδελφή του και να  φτιάξει το σπιτικό του .Παντρεύτηκε πρόσφατα και η γυναίκα του  έγκυος  περιμένει να γεννήσει το πρώτο τους  παιδί  .Η εξόδιος ακολουθία έγινε το Σάββατο 15 Ιουνίου παρουσία εκατοντάδων κατοίκων από τη Δαφνούλα και τα γύρω χωριά που έσπευσαν να συλλυπηθούν την οικογένειά του .
Βαρύ το πένθος για τη Δαφνούλα κι όλους μας.  Τον γνώρισα  χρόνια πριν όταν εργάτες στην Πελοπόννησο  δουλέψαμε μαζί σε διάφορες αγροτικές εργασίες  , εκτίμησα από τότε  την ακεραιότητα και το ήθος του   . Από τη  σελίδα αυτή να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην αδελφή του , στη μάνα και φυσικά στη γυναίκα του ή οποία χρειάζεται τη στήριξη όλων των χωριανών για να μπορέσει να  σηκώσει το μεγάλο βάρος του πόνου και της απρόσμενης  απώλειας !Ελαφρύ να είναι το χώμα που τον σκεπάζει  ! Αιωνία η μνήμη του !

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Λάδι χωρίς μεσάζοντες , πρωτοβουλία του Δήμου Αγράφων .


Λάδι χωρίς μεσάζοντες σε χαμηλή τιμή(3,50 ευρώ το λίτρο)  θα διαθέσει ο Δήμος Αγράφων στους  ενδιαφερόμενους δημότες του. Αιτήσεις και   πληροφορίες στα τηλ. 22373 51318 , 320 . Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία  αν και  όχι τόσο οικονομική  όσο θα μπορούσε να είναι,  απ΄ την άλλη  μόνιμο και μεγάλο πρόβλημα των χωριών μας είναι τα μεταφορικά έξοδα  που ανεβάζουν την τιμή . Μπράβο στην πρωτοβουλία του Δήμου .Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου....



Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ημερίδα για την ανάπτυξη της κοιλάδας του Αχελώου στα Βραγκιανά !

Υπό την αιγίδα της Ε.Ε. και του  Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου στις 6 -7-2013  στα Βραγκιανά Αργιθέας θα πραγματοποιηθεί νέα ημερίδα για την ανάπτυξη της κοιλάδας του Αχελώου ...την ανάπτυξη της ταλαιπωρημένης μας περιοχής!  Εκ των πρωτοστατών και πάλι ο Μενέλαος Παπαδημητρίου ,  ο  Αντώνης Κοσσυβάκης   κ.α. αξιόλογοι επιστήμονες και  δραστήριοι πολίτες  .Ας ελπίσουμε οι πρωτοβουλίες αυτές  να είναι Αφετηρία για την ανάπτυξη  της  ευρύτερης περιοχής μας !

 Ακολουθεί  κείμενο του κ. Παπαδημητρίου για την εκδήλωση .
Φίλες και φίλοι , το Σάββατο  6 Ιουλίου  τα Βραγκιανά του Δήμου Αργιθέας φιλοξενούν μια πολύ σημαντική ημερίδα που διοργανώνει η Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  για την ανάπτυξη της κοιλάδας του Αχελώου  ,από την οποία δεν πρέπει να απουσιάσει κανείς Αργιθεάτης , Ραδοβυζινός , Βαλτινός  ή  Ευρυτάνας
"........Με την εκδήλωσή μας αυτή- πέραν της ιστορικής της σημασίας, είναι και ευκαιρία ναρθούμε και στο σήμερα.
Να αναδειχτούν οι περιοχές της Αργιθέας, του Ραδοβυζίου, του Βάλτου και των Αγράφων και να βοηθηθούν ώστε να υπάρχουν και στο σήμερα όπως λέει ο φίλος ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ, Πρόεδρος της Αδελφότητος Πηγιωτών και Μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας σας (Βοηθήστε η περιοχή να βγει από την αφάνεια και τη μιζέρια. Ν΄ αναπτυχθεί ώστε να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της τα οφέλη που απολαμβάνουν και οι υπόλοιποι Έλληνες. Βοηθήστε με κάθε τρόπο να αυξηθούν οι υποδομές και οι ευκαιρίες για ανάπτυξη για να μείνει το ανθρώπινο δυναμικό στον τόπο του. Να βρουν ευκαιρίες για ρίζωμα και όχι για ξερίζωμα. Βοηθήστε το Ραδοβίζι του χθες, να συνεχίσει να υπάρχει και στο σήμερα).

ΣΗΜΕΡΑ να μην ξεχνάμε το δρόμο Καρδίτσας-Άρτας και ειδικά τη ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΥΜΠΑΝΟΥ, την παράκαμψη Άνω Καλεντίνης-Στρογγυλόκαμπου, τη βελτίωση-ασφαλτόστρωση της σύνδεσης Άρτας-Ευρυτανίας και Ορεινών Περιοχών Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, τη σύνδεση της Ανατολικής Αργιθέας με τη Λίμνη Πλαστήρα μέσω σήραγγας Φραμμένου. Επίσης τη στήριξη της προσπάθειας της Διανομαρχιακής Επιτροπής για της Ανακατασκευή της ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ, αναστήλωση της ΚΟΥΛΙΑΣ και ανάδειξη-διάσωση της ΚΟΥΤΣΟΚΑΜΑΡΑΣ, την ασφαλτόστρωση του δρόμου ΠΗΓΕΣ- ΜΟΝΗ ΣΕΛΤΣΟΥ καθώς και τη μελέτη στατικής ικανότητας των Γεφυρών Κοράκου και Καταφυλλίου-Αυλακίου καθώς και της Γέφυρας της ΤΕΜΠΛΑΣ στα Βρουβιανά.

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αναδειχτεί, να γίνουν βασικά έργα υποδομής και να αναπτυχθεί η ευρύτερη περιοχή της ΚΟΙΛΑΔΑΣ του ΑΧΕΛΩΟΥ, όπως λέει και πράττει ένας άλλος φίλος Ραδοβυζινός ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΣΣΥΒΑΚΗΣ. Με πρωτοβουλία του ξεκίνησαν εδώ και χρόνια στα Ραδοβύζια(Πηγές, Μεγαλόχαρη και Αστροχώρι, Περδικάκκι) και συνεχίζονται στις 6.7.2013 στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΒΡΑΓΚΙΑΝΩΝ ΑΡΓΙΘΕΑΣ εκδηλώσεις ενημέρωσης από Ευρωβουλευτές και Κρατικούς Φορείς για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής!!!
Εκδήλωση που πρέπει να τη στηρίξουμε όλοι μας αφού μέσα από αυτές τις Ημερίδες- 2Ημερίδες υπήρξε και υπάρχει τεράστια προβολή της περιοχής. Γίναμε γνωστοί από την Κρήτη ως το Έβρο και από την Αθήνα μέχρι Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Νότιο Αφρική από την τηλεόραση της ΕΡΤ και πολλά ξένα κανάλια όπως το europal tv tv5 και μέσω internet. Μέσω των ΜΜΕ η περιοχή μας αναδεικνύεται και αναδεικνύονται και τα προβλήματά της και οι δυνατότητές της.
Είναι στο χέρι των τοπικών αρχών τώρα να κεφαλαιοποιήσουν τα οφέλη και να συνεχίσουν την προσπάθεια διεκδικώντας οικονομική στήριξη από την Κυβέρνηση για την δημιουργία υποδομών στην ευρύτερη περιοχή για να μην εξανεμιστούν τα οφέλη από αυτή την προσπάθεια προβολής της περιοχής μας. Έχουμε την τύχη να έχουμε αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό που κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή και θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε...." .
Για τους παραπάνω λόγους και για όσους άλλους ο καθένας μας που κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή γνωρίζει, πρέπει να είμαστε παρόντες έργω τε και λόγω.