Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Εμβολιασμοί αλεπούδων κατά της Λύσσας .

Mε  επίσημη ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει πως θα πραγματοποιηθούν  από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ,εμβολιασμοί με εναέριες ρίψεις  εμβολιακών δολωμάτων από ελικόπτερα και αεροπλάνα στις περιοχές της Ευρυτανίας κι άλλων Νομών για ενημέρωση η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας .:
Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής με την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας  Στ. Ελλάδας, γνωστοποιεί ότι:
Από την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 μέχρι την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα διενεργήσει στις περιοχές Ευρυτανίας & ορεινής Φθιώτιδας  εναέρια ρίψη εμβολιακών δολωμάτων με αεροπλάνα και ελικόπτερα για τον εμβολιασμό των αλεπούδων κατά της Λύσσας.
Τα εμβόλια περιέχουν ζωντανό ιό, έχουν τη μορφή μπισκότου, χρώματος λαδί-καφέ και οσμής ψαριού και η ρίψη τους θα γίνει εκτός κατοικημένων αστικών και περιαστικών περιοχών, μεγάλων οδικών δικτύων, λιμνών κλπ. Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων δολωμάτων απαγορεύεται να τα ακουμπήσετε, να τα πατήσετε και να έρθετε σε οποιαδήποτε επαφή με αυτά. Σε περίπτωση εντοπισμού τους σε κατοικημένη περιοχή, ενημερώστε άμεσα τις τοπικές κτηνιατρικές αρχές.
"Το εμβόλιο δόλωμα αποτελείται από : –Μία κάψουλα ή ένα σακουλάκι με το διάλυμα του αντιλυσσικού εμβολίου κρυμμένου σε ένα περίβλημα –Το περίβλημα είναι ελκυστικό για την αλεπού (οσμή ψαριού) και περιέχει τετρακυκλίνη ως βιοδείκτη
–Φέρει σφραγίδα με εμφανή προειδοποίηση (προσοχή αντιλυσσικό εμβόλιο ή μην αγγίζετε κ.λπ)
"•Το εμβόλιο είναι ανθεκτικό στο εξωτερικό περιβάλλον για αρκετές ημέρες ( στους 25oC για 7 ημέρες)
Επαφή του εμβολίου με τον άνθρωπό χρήζει προληπτικής χορήγησης αντιλυσσικής αγωγής ιδιαίτερα όταν υπάρχει επαφή με το υγρό περιεχόμενο της κάψουλας (το καθεαυτό εμβόλιο δηλαδή)
"Κατά την περίοδο εμβολιασμού πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε διάφορες κατηγορίες πληθυσμού •Μικρά παιδιά στο παιχνίδι•Κυνηγοί•Περιπατητές / Ορειβάτες •Φυσιολάτρες •Φιλοζωικές οργανώσεις κ.λπ
"Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται
στο site του ΥΠΑΑΤ

2 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Να δούμε πότε θα... εμβολιαστούν και οι "λυσσασμένοι" που μας διαφεντεύουν.

Αλέξανδρος Φλώτσιος είπε...

Χα,χα , χα! αυτοί νομίζω δε θέλουν εμβολιασμό Ευρυτάνα Ιχνηλάτη , φόλα θέλουν !