Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Το τάμα !

Αρχές καλοκαιριού κι ο Θωμάς Ξυραφάκης του Σταύρου βλέπει σε όνειρό του ,  το εικόνισμα της ΄΄Ανάληψης ΄΄στην κορυφή της Τσιούκας ! αποφασίζει να επισκεφτεί τη θέση  και να χτίσει εκεί ένα νέο εικόνισμα στη θέση παλαιού ξωκλησιού που καταστράφηκε . Με τη βοήθεια του Κώστα Φλώτσιου και του Κώστα Μπράζια φτάνουν στη θέση και θεμελιώνουν το σημείο όπου θα χτιστεί το νέο εικόνισμα !





11 Αυγούστου 2013 μετά από αρκετές μέρες συζήτησης οργανώνεται η ανάβαση,   σημείο συνάντησης  το Ιατρείο στο Ραπτόπουλο!


Η ανάβαση  συνεχίζεται  με χαλαρούς ρυθμούς !






Στις κορυφές  της Τσιούκας !

Η θέα από την ανάληψη  μας αποζημιώνει για τον ιδρώτα που ρίξαμε μέχρι να φτάσουμε !

Τα υλικά (αμμοχάλικο )για τη βάση του εικονίσματος !
Υγ :Το εικόνισμα  φιλοτέχνησε ο Χρήστος Β. Τριαντάφυλλος  και τοποθετήθηκε  στην Ανάληψη στις 19-8-2013 , αφού πρώτα η εικόνα της Αναλήψεως παρέμεινε στο Ναό της Αγίας Παρασκευής για 40 μέρες. Θα προστατεύει  στο εξής το χωριό  και τους κατοίκους του από κάθε κακό .Τα έξοδα ανέλαβε αποκλειστικά ο  κ. Θωμάς  Ξυραφάκης για το τάμα του !  Μπράβο Θωμά , βοήθειά σου !

Αναμνηστική φωτογραφία του ΄΄Ορειβατικού Συλλόγου Ιτέας -Ο Ταλαιπωριακός - ΄΄ όπως  τον βάπτισε ο Βαγγέλης ! Στη φωτό από αριστερά όρθιοι οι : Γιώργος Τραγουδάρας , Θωμάς Ξυραφάκης , Σταμάτης Τουρούντς , Χρήστος Φλώτσιος , Ευάγγελος Ντόσκας και Ιωάννα Φλώτσιου κάτω από αριστερά οι Ντόσκας Θωμάς , Γιώργος Τριαντάφυλλος , Ειρήνη Γρέντζελου ! 
Από την προσκηνηματική  πρώτη αυτή εκδρομή έχουμε φωτογραφικό υλικό  και βίντεο  που θα ανέβουν σε άλλη ανάρτηση .
                                              Τέλος Α΄μέρους !