Ελάτε στην παρέα μας !

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό της Πρασιάς .


Επιστολή διαμαρτυρίας για τον εδώ κι αρκετές  μέρες  αποκλεισμό των  κατοίκων,  οικισμών της Πρασιάς κατέθεσε η  Κίνηση Πολιτών Πρασιάς  .Το πρόβλημα ξεκίνησε από τις μεγάλες βροχοπτώσεις που έπληξαν τα μέρη μας τον τελευταίο καιρό με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία  το οδικό δίκτυο των χωριών μας να υποστεί κατολισθήσεις , με το μεγαλύτερο πρόβλημα να παρατηρείται στο δρόμο Ραπτόπουλο - Πρασιά όπου μεγάλη  κατολίσθηση είχε ως αποτέλεσμα   την  πολυήμερη  απομόνωση  της Πρασιάς... ακολουθεί η ανακοίνωση της ΚΙ.ΠΟ.Π.Ε. 
Τον εφιάλτη του αποκλεισμού της Πρασιάς από τις πρόσφατες μεγάλες κατολισθήσεις βιώνουν για άλλη μια φορά οι κάτοικοι των συνοικισμών του πιο ορεινού και απομακρυσμένου χωριού της Δυτικής Ευρυτανίας και καλούμε τους αρμόδιους φορείς να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα.
Εδώ και δέκα ημέρες πλέον οι περίπου 210 μόνιμοι κάτοικοι της Πρασιάς νοιώθουν την απομόνωση και τον αποκλεισμό με την γη να τρέμει κάτω από τα πόδια τους.
Οι συνεχής μικρές κατολισθήσεις σε αγροτικούς δρόμους στον Πρόδρομο,στις Μεταξάδες,το Κυπαρίσσι,η μεγάλη κατολίσθηση στο Βασιλέσι που απέκλεισε το χωριό για τρεις μέρες και η τελευταία κατολίσθηση στην είσοδο της Πρασιάς από Ραπτόπουλο  είναι μερικά από τα καθημερινά «βάσανα» των πολύπαθων κατοίκων. Άνθρωποι ηλικιωμένοι και με προβλήματα υγείας στην πλειονότητα τους, ζουν με  τον μόνιμο φόβο για το τι θα τους συμβεί,χωρίς να μπορούν να πάνε στο Αγροτικό Ιατρείο στο Ραπτόπουλο να κάνουν τις εξετάσεις τους και να πάρουν τα φάρμακα τους.Μικροί μαθητές δεν πάνε στα σχολεία τους και αν επιλέξουν να πάνε από τα Κέδρα μέσω του προσωρινού δρόμου που καθαρίστηκε είτε αργούν στο μάθημα τους λόγω της μεγάλης απόστασης είτε σε κάποιο σημείο του δρόμου θα κινδυνέψουν.Πλέον μετά από τόσες μέρες αποκλεισμένοι τους έχουν μειωθεί και τα τρόφιμά τους.Στο μεταξύ τυχεροί για άλλη μια φορά που δεν θρηνήσαμε θύματα όταν και οι δυο μεγάλες κατολισθήσεις έγιναν σε ώρες απογευματινές που περνούν κάτοικοι με τα αυτοκίνητά τους. Δεν είναι η ώρα να αποδώσουμε ευθύνες και να μιλήσουμε για προχειρότητες στην χάραξη του επαρχιακού δικτύου χωρίς μελέτες στατικότητας, χωρίς καν μελέτες την ώρα που αφέθηκε και αυτό στη μοίρα του.Άμεσα να ανοίξουν οι δρόμοι έστω και προσωρινά με ασφαλή διάβαση των κατοίκων και όταν ηρεμήσει το φαινόμενο να δωθεί οριστική λύση .Το να ζεις στα βουνά είναι από μόνο του δύσκολο και πάντα θα είναι. Αυτή εξάλλου είναι η μαγεία του βουνού, η αίσθηση της απομόνωσης του απρόσιτου. Μην την κάνετε πιο δύσκολη για τους (λίγους) κατοίκους που έχουν απομείνει με την αδιαφορία σας.Η αμέλεια για την ασφαλή και χωρίς πολλές ταλαιπωρίες πρόσβαση στα ορεινά χωριά της Πρασιάς(βασικό για να επιστρέψει κάποιος και να μείνει εκεί) είναι απλώς ένα δείγμα της πολιτικής των ορεινών δήμων
Αρ.Πρωτ  204
  Κίνηση Πολιτών Πρασιάς Ευρυτανίας ΚΙ.ΠΟ.Π.Ε Για την  διάσωση –προβολή και ανάδειξη της πολιτισμικής και βυζαντινής κληρονομιά της                                                                      
Δημοσίευση σχολίου