Ελάτε στην παρέα μας !

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Δήμος Αγράφων Ανάληψη Υποχρέωσης

   Η  ανάπλαση της πλατείας  έχει τελειώσει εδώ και κάτι χρόνια ...όμως στο Δήμο Αγράφων  ακόμη υπογράφουν για την :Ανάπλαση πλατειών Ιτέας και Δαφνούλας !!! Λέτε να έχουμε νέες αναπλάσεις  αυτό θα ήταν  ευχάριστο αν και  μετά από σκέψη  αυτή η περίπτωση   αποκλείεται !   Υποθέτουμε πως απλά δεν εξοφλήθηκαν  ακόμη οι εργολάβοι !!!




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                     ΑΔΑ: Β43ΛΩ6Α-ΩΜΦ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
Αριθ.Αποφ 49/2012
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από το Πρακτικό 17/2012 της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αγράφων
ΘΕΜΑ 1ο : «Ψήφιση Πιστώσεων»
Στο Κερασοχώρι, σήμερα, Δευτέρα 08η Οκτωβρίου και ώρα 13:30 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αγράφων συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή Αγράφων, ύστερα από την 16052/04-10-2012 πρόσκληση του Προέδρου, που επιδόθηκε νόμιμα με αποδεικτικό στα μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ν.3852/10. Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο επτά (7) μελών βρέθηκαν παρόντα τα παρακάτω επτά (7) μέλη:
ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                                                                    ΑΠΟΝΤΕΣ
1.Δημήτριος Τάτσης Πρόεδρος
2.Κακός Θωμάς
3.Κοφίνη Αναστασία
4.Παπαδήμας Παναγιώτης
5.Φουρλίγκα Κλεάνθη
6.Κατσιφός Ευάγγελος
7.Τελώνης Λεωνίδας
Τα πρακτικά τηρήθηκαν από τον κ Νικόλαο Τάκη
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης είπε τα εξής:
Με την 28/2012 και 38/2012 είχαμε ψηφίσει κάποιες πιστώσεις η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τις ακύρωσε για τον λόγο ότι οι πιστώσεις ήταν συνέχεια της 69/2012 απόφασης Δ.Σ. αναμόρφωσης προϋπολογισμού μετά την προσφυγή στην επιτροπή του άρθρου 152 Ν. 3463/06 έγινε δεκτή η προσφυγή και ακυρώθηκε η υπ αρίθμ 1164/140933/25-07-2012 απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας ως εκ τούτου προτείνω την ψήφιση και την διάθεση των κάτωθι πιστώσεων, ως εξής:
Κ.Α. ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΣΟ
30-7332.001 Ανάπλαση πλατειών Ιτέας & Δαφνούλας 33.443,79


30-7322.001 Κατασκευή πλατείας Δ.Δ. Ραπτοπούλου 68.592,69
25-7336.009
Αποπεράτωση διευθέτησης ομβρίων υδάτων ρέμα Μηλιά
Λεπιανών 12.000,00
30-7333.002 Τσιμεντόστρωση δρόμου στο Παλαιοχώρι 12.000,00
30-7336.021 Τοιχίο αντιστήριξης στο νεκροταφείο Κέδρων 12.000,00
30-7331.001 Αγροτική οδοποιία Δ.Δ. Βραγγιανών Δήμου Αγράφων 78.403,18
30-7336.008

Το ήξερες ;

  • Aν και ο πλυθυσμός της Kίνας ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο, τα επίθετα είναι κάτι περισσότερο από διακόσια.
  • Για να καταφέρει να περπατάει με τον περίφημο σέξι τρόπο της, η Μέριλιν Μονρόε είχε πριονίσει ένα κομμάτι από το τακούνι του ενός παπουτσιού της!
  • Η φράση «έφαγε χυλόπιτα» προέρχεται από το παρασκεύασμα χυλού που έδιναν παλιά οι ψευτογιατροί για τον περιορισμό του καημού των ερωτευμένων!
  • Η φράση «του πήρε τον αέρα» προέρχεται από την αρχαιότητα και την εκμετάλλευση του ανέμου κατά τις ναυμαχίες έναντι του εχθρού!
  • Η γνωστή συνοικία των Αθηνών ονομάστηκε «Κολωνάκι» από ένα κολωνάκι που ήταν χτισμένο εκεί για προληπτικούς λόγους, όπως συνηθιζόταν κατά την Τουρκοκρατία!
  • Στον γνωστό άθλο του Ηρακλή, τα «χρυσά μήλα των εσπερίδων» ήταν ... πορτοκάλια!
  • Όταν αποκαλούμε μια κοπέλα «Σουσουράδα», κυριολεκτικά σημαίνει αυτή που κουνά τα οπίσθιά της!
  • Τα στοιχεία του πληκτρολογίου της γραφομηχανής -και σήμερα των ηλεκτρονικών υπολογιστών- τοποθετήθηκαν μπερδεμένα από τον Christopher Latham το 1868 για να μπερδεύει τις γραμματείς και να μην μπλοκάρουν από την ταχύτητά τους τις μηχανές!
  • Το 1630 ο γάλλος Καρδινάλιος Ρισελιέ διέταξε τα μαχαίρια του φαγητού να έχουν στρογγυλεμένες άκρες, για να πάψουν επιτέλους οι καλεσμένοι του να καθαρίζουν τα δόντια τους με αυτά!
  • Η Peugeot αγόρασε από παλιά τα δικαιώματα, ώστε τα μοντέλα της να έχουν ονόματα τους αριθμούς από το 101-909, για να καμουφλάρεται με το μηδέν η τρύπα της μανιβέλας!
  • Απ’ όλες τις φυλές του πλανήτη, οι μόνοι που δεν χρησιμοποιούν τη φωτιά είναι οι Άνταμαν και οι Πυγμαίοι.
  • Δεν ήταν λίγοι οι φρενοβλαβείς που έφτασαν σε ανώτατα στρατιωτικά αξιώματα, κατά το παρελθόν. Κάποιοι απ’ αυτούς, όμως, σίγουρα ξεχώρισαν: Ο Σερ Γουίλιαμ Έρσκιν, ένας από τους διοικητές στον πόλεμο της Ισπανικής Χερσονήσου (1808-9) είχε νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρικό άσυλο. Αργότερα, αυτοκτόνησε πηδώντας από ένα παράθυρο. Ο Πρώσος Μπλούχερ πίστευε πως είχε μείνει έγκυος από έναν ελέφαντα, ενώ ο αμερικανός στρατηγός των Βορείων Ρίτσαρντ Ίγουελ νόμιζε πως είναι πουλί και προσπαθούσε να τσιμπήσει το φαγητό του με τη μύτη.
  • Έναντι 5 δολαρίων και κατόπιν παραγγελίας, ο Ντον Μπέσιγκερ, ιδιοκτήτης βίντεο κλαμπ στη Γιούτα των Η.Π.Α., έκοβε τις γυμνές σκηνές της Κέιτ Γουίνσλετ στην ταινία «Τιτανικός», ώστε το έργο να γίνει πιο οικογενειακό!
  • Επειδή οι πατάτες δεν αναφέρονται στη Βίβλο, για πολλούς αιώνες οι Σκωτσέζοι δεν τις έτρωγαν.
  • Η βασίλισσα Βικτωρία απαγόρευσε με νόμο την ομοφυλοφιλία των ανδρών, αλλά όχι και των γυναικών, διότι δεν πίστευε πως μπορεί να υπάρξει θηλυκή ομοφυλοφιλία. Άρα ο νόμος θα ήταν άχρηστος.
  • Η γιαπωνέζικη πολεμική επιχείρηση «Φου-Γκο» είχε ως στόχο να πλήξει το εσωτερικό των Η.Π.Α. με 9.000 μπαλόνια από ριζόχαρτο, γεμάτα υδρογόνο. Τελικά, μόνο ένα πέτυχε την αποστολή του, σκοτώνοντας μια γυναίκα και πέντε παιδιά στο Όρεγκον!
  • Η γυναίκα που έχει εμφανιστεί στα περισσότερα εξώφυλλα του γνωστού περιοδικού «ΤΙΜΕ» (10 φορές) είναι η Παναγία.
  • Η κάρτα του διάσημου γκάνγκστερ Αλ Καπόνε έγραφε πως είναι πωλητής επίπλων.
  • H λέξη τουρισμός προέρχεται από την πρώτη μαζική επίσκεψη στην ιστορία: έγινε στην γαλλική περιοχή Tours.

  • Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/did_you_know#ixzz29kZ4tI29

    Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

    Πιο γρήγορα η δόση ....πιο γρήγορα μας τα πήραν.....

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της τρόικας η οποία εκδόθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, αυτή ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στην Ελλάδα μετά τη συμφωνία στα περισσότερα εκ των βασικών μέτρων που απαιτούνται για την αποκατάσταση του ρυθμού υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και για να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της επανεξέτασης της Ελλάδας.

     Οι συνομιλίες για τα εναπομένοντα θέματα θα συνεχιστούν από τις αντίστοιχες κεντρικές υπηρεσίες και μέσω τεχνικών εκπροσώπων επιτόπου, με στόχο την επίτευξη πλήρους συμφωνίας σε υπηρεσιακό επίπεδο τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, χρηματοδοτικά θέματα θα συζητηθούν μεταξύ των επίσημων δανειστών και της Ελλάδας.

    Ολόκληρη η δήλωση των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ

    «Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, την οποία πραγματοποίησαν προκειμένου να συζητήσουν με τις αρχές τις πολιτικές που θα χρησιμεύσουν ως βάση για την ολοκλήρωση της επανεξέτασης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της χώρας.
    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα στελέχη της ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ διεξήγαγαν διεξοδικές και εποικοδομητικές συνομιλίες με τις αρχές σχετικά με τις πολιτικές που απαιτούνται για την αποκατάσταση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών με κοινωνικά ισορροπημένο τρόπο, καθώς και την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

    Δημοσίευση  :Το Βήμα

    Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

    Οι πέστροφες επιστρέφουν στον Αχελώο

    Ζωή αποκτά ξανά ο Αχελώος, καθώς πρόκειται να «πλημμυρίσει» από γόνο άγριας κόκκινης πέστροφας. Ο εμπλουτισμός θα γίνεται σ’ έναν σύγχρονο ανακαινισμένο πεστροφογεννητικό σταθμό στην Καλαμπάκα Τρικάλων, ο οποίος θα διοχετεύει σε ετήσια βάση στον Ασπροπόταμο (όπως αποκαλούν οι ντόπιοι τον Αχελώο) εκατοντάδες χιλιάδες πέστροφες. Σε επόμενο στάδιο ο σταθμός θα τροφοδοτεί με πέστροφα και τα υπόλοιπα ποτάμια της χώρας.
    Στο εξής, το εκλεκτό ψάρι του γλυκού νερού θα παρακολουθείται από τους επιστήμονες, καθώς η ύπαρξή του στα ποτάμια και στις λίμνες της χώρας αποτελεί έναν βασικό βιοδείκτη και αποδεικνύει ότι το οικοσύστημα είναι υγιές.
    Η πρωτοβουλία ανήκει στο δασαρχείο Καλαμπάκας, το οποίο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τη γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, Πόπη Γερακούδη, αποφάσισαν από κοινού την επαναλειτουργία και τη χρηματοδότηση του πεστροφεγεννητικού σταθμού, που τα τελευταία χρόνια υπολειτουργούσε.
    Οι εγκαταστάσεις του σταθμού, ο οποίος αποτελείται από δεκάδες δεξαμενές αναπαραγωγής, βρίσκονται μέσα σε ένα ελατόδασος απείρου κάλλους. σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, στη θέση Κουκουφλί στις όχθες του Ασπροποτάμου. Ηταν ο πρώτος πεστροφογεννητικός σταθμός της χώρας και στήθηκε το 1973.
    Σήμερα, ωστόσο, δεν έχει κανέναν εργαζόμενο να απασχολείται στην εγκατάσταση και έτσι η λειτουργία του βασιζόταν αποκλειστικά σε εθελοντική δουλειά των κατοίκων της περιοχής.
    Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πληθυσμός της πέστροφας έχει δεχθεί την τελευταία δεκαπενταετία πολύ σοβαρό πλήγμα και ο αριθμός του μειώνεται δραματικά. Βασικοί παράγοντες που επιδρούν σε αυτή τη μείωση είναι η κλιματική αλλαγή που αύξησε τη θερμοκρασία των νερών, καθώς και η παράνομη αλιεία που γίνεται συστηματικά στα ποτάμια.
    Η πρωτοβουλία του δασαρχείου Καλαμπάκας αποσκοπεί στην αποκατάσταση αυτής της οικολογικής ζημιάς με την παράλληλη αύξηση των αποθεμάτων και την παρακολούθηση της πέστροφας.
    «Σκοπός μας είναι να λειτουργήσει ο σταθμός με μόνιμο προσωπικό και με εξειδικευμένους επιστήμονες. Ετσι θα καταφέρουμε να κάνουμε σωστή διαχείριση του πληθυσμού και να αυξήσουμε σημαντικά τα αποθέματα του Αχελώου», επισημαίνει στη Real planet o δασολόγος του δασαρχείου Καλαμπάκας Τηλέμαχος Πινιάρας.
    Κάθε χρόνο στις δεξαμενές του σταθμού αναπαράγονταν περίπου 70.000 με 100.000 ιχθύδια (γόνος ψαριών). Η αναπαραγωγή της πέστροφας, το λεγόμενο «άρμεγμα», ξεκινά στα τέλη Ιανουαρίου.
    Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, οι θηλυκές πέστροφες «αρμέγονται» και τα αβγά τους τοποθετούνται μέσα σε έναν χυλό που περιέχει το σπέρμα των αρσενικών ψαριών, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η τεχνητή αναπαραγωγή του είδους στις δεξαμενές. Έπειτα ο γόνος που δημιουργείται απελευθερώνεται στον Αχελώο και στους παραποτάμους του.
    Λόγω του ότι δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό για να κάνει τη σημαντική αυτή δουλειά, το δασαρχείο αναγκάζεται να καλεί συνταξιούχους πρώην εργαζόμενους στον σταθμό, οι οποίοι γνωρίζουν την τέχνη της γονιμοποίησης της πέστροφας.
    Η βοήθεια του Πανεπιστημίου
    Για την αντιμετώπιση αυτού του δυσάρεστου φαινομένου ζητήθηκε η βοήθεια από το τμήμα Γεωπονίας - Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο ασχολείται εκτενώς με την κόκκινη πέστροφα των ελληνικών ποταμών.
    Το πανεπιστήμιο θα συνδράμει στην αναβάθμιση του σταθμού με τις πιο σύγχρονες υποδομές και θα προσπαθήσει να καταγράψει το είδος στον Ασπροπόταμο, κάτι που, δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν γινόταν.
    «Σε πρώτη φάση, στον πεστροφογεννητικό σταθμό θα τοποθετηθούν δύο μονάδες οξυγόνωσης των δεξαμενών, κάτι που θα βοηθήσει και στον τριπλασιασμό της αναπαραγωγής του γόνου που θα φτάσει έως και τα 300.000 ιχθύδια πέστροφας τον χρόνο», εξηγεί ο ιχθυολόγος και πρόεδρος του τμήματος Δημήτρης Βαφίδης και συνεχίζει: «Σε δεύτερη φάση οι ερευνητές και άλλοι φοιτητές του τμήματός μας θα επισκέπτονται τον σταθμό, ώστε να κάνουν περαιτέρω μελέτες για τη συμπεριφορά του εκλεκτού αυτού είδους. Επειτα θα στηθεί ένα καλά ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης του πληθυσμού πέστροφας στον Αχελώο».
    Από τον Ιανουάριο Το δασαρχείο εκτιμά ότι εάν ο πεστροφογεννητικός σταθμός φτάσει στην τριπλάσια ποσότητα αναπαραγωγής του γόνου, θα έχει τη δυνατότητα να διανέμει πέστροφες στους υγιείς ποταμούς όλης της χώρας.
    Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η αναβάθμιση του σταθμού πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου.
    Μία από τις πιο σοβαρές απειλές που αντιμετωπίζει η κόκκινη πέστροφα του Αχελώου είναι ο υβριδισμός του είδους. Οι επιστήμονες ανησυχούν, καθώς η «ξαδέλφη» της, η αμερικάνικη πέστροφα, αρχίζει να κάνει σποραδικά την εμφάνισή της στα ευρωπαϊκά ποτάμια και λίμνες, κάτι για το οποίο ευθύνεται αποκλειστικά ο άνθρωπος.
    «Μέχρι στιγμής, στον Αχελώο δεν έχει επιβεβαιωθεί ο υβριδισμός του ενδημικού είδους από την αμερικανική απειλή, ωστόσο επαγρυπνούμε», δηλώνει ο δασολόγος Τ. Πινιάρας, προσθέτοντας: «Αλλωστε, η αύξηση του είδους που θα πραγματοποιηθεί στον ανακαινισμένο πεστροφογεννητικό σταθμό αποσκοπεί και στην επιπλέον θωράκιση της άγριας πέστροφας για να μην επιμολυνθεί».
    Δημοσίευση :Real.gr Οι πέστροφες επιστρέφουν στον Αχελώο .

    Άντε να κι ένα καλό νέο , τουλάχιστον θα ψαρεύουμε καμιά πέστροφα για να λαδώνει το στομάχι, γιατί έτσι όπως πάνε τα πράγματα βλέπω να γίνεται πόλεμος για τις πέστροφες και τ΄άλλα αγαθά του Αχελώου !!!

    Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

    Δίκτυο Πόλεων με λίμνες



     Υπογράφηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων με Λίμνες, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Λιδωρίκι την περασμένη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, παρουσία της Γενικής Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπης Γερακούδη.

    Στην ημερίδα παρευρέθησαν Δήμαρχοι και αντιπροσωπείες των Δήμων, Amal από τη Σουηδία, Commune of Molveno από την Iταλία, Siofok από την Ουγγαρία, Λάρνακα και Παραλιμνίου από την Κύπρο, των Κοινοτήτων Αλάσσας και Βορόκληνης από την Κύπρο, Αγράφων, Αγρινίου, Αργιθέας, Θηβαίων, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Μαραθώνα,      
        Ναυπακτίας, Ορχομενού, Σοφάδων και ο οικοδεσπότης Δήμος Δωρίδος.
        Ο Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Χρήστος Δημητρόπουλος, που εκπροσώπησε το Δήμο Αγράφων, έκανε  εκτενή αναφορά στη λίμνη, αναφέρθηκε στις περιοχές που βρέχονται από αυτήν, στην αξιοποίησή                                                 
       τους .Κατέθεσε προτάσεις ανάπτυξης των περιοχών και παρουσίασε φωτογραφικό υλικό. Η παρουσίαση του κ.  Δημητρόπουλου ήταν τόσο τεκμηριωμένη και κατατοπιστική  και δέχθηκε τα συγχαρητήρια  όλων,αλλά  κυρίως τη δέσμευση της κ. Γερακούδη, η οποία του τόνισε χαρακτηριστικά, ότι δεν πρέπει να αφήσετε αυτόν το θησαυρό ανεκμετάλλευτο και πως θα βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου σε ότι κι αν χρειαστεί.            
        Στην ημερίδα παρευρέθηκαν, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και 
      Στερεάς    Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη, η Αντιπεριφεριάρχης Φωκίδας κ. Παναγιώτα Γαζή, ........
       Διαβάστε περισσότερα :ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ

    Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

    Σύστημα Αριάδνη !!!


    O υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Βλαχάκης, παρουσίασαν σήμερα το καινοτόμο σύστημα «Αριάδνη» που αφορά στην οριστική αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.
    Όπως δήλωσε ο υπουργός «Με την πιο επιεική προσέγγιση εκτιμούμε ότι λόγω παραβατικότητας τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ετήσιες απώλειες που φτάνουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ. 
    Δεν είναι όμως μόνο το δημοσιονομικό πρόβλημα το οποίο δημιουργείται. Είναι και η κοινωνική αδικία η οποία γίνεται εναντίον των νόμιμων εργαζόμενων εναντίον των νόμιμων συνταξιούχων οι οποίοι βλέπουν καθημερινά αυτές τις προκλήσεις μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή μία αυξημένη διαχρονικά παραβατικότητα και ένα κράτος που για πολλές δεκαετίες είναι απλώς θεατής......... Συντάξεις  καταβάλλονται   και μετά   το θάνατο  του δικαιούχου  και εισπράττονται  παρανόμως   από συγγενείς  ή οικείους  του θανόντος ..................

    Άμα θέλεις κάνε πως πεθαίνεις  τώρα ! (φτου ,φτου ,φτου )....Πρόστιμο  45 ευρώ  για τον  ΄΄ψυχοπομπό ΄΄ λοιπόν , κάτι ανάλογο  με τον οβολό για το  πέρασμα του Αχέροντα ας πούμε !!! κι όλα αυτά για να μπορέσει το κράτος να  αντιμετωπίσει  το φαινόμενο καταβολής συντάξεων σε συγγενείς  , φίλους και γνωστούς  νεκρών( για το φαινόμενο αυτό πάλι τι να πεις;;;;)  !!!Ελλάδα 2012 ...............