Ελάτε στην παρέα μας !

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Αρχαιοκαπηλία στα χωριά μας !


Εδώ κι αρκετό καιρό  ο συγχωριανός μας κ. Ντόκας Θωμάς  επώνυμα και  με συνεχείς δημοσιεύσεις του  σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης  κλπ καταγγέλλει και  κάνει λόγο για Αρχαιοκαπηλία που  διεξήχθη  στο χωριό Λιθοχώρι Ευρυτανίας.
Αρχαιοκαπηλία σε σπηλιά  όπου σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα  υπήρχαν   αποθηκευμένοι μεταξύ άλλων ,  θησαυροί και τα αναθήματα   του Μοναστηρίου Αγίου Δημητρίου Λεπιανών. Μοναστήρι   που πριν  συληθεί από τους τουρκαλβανούς  στις εκστρατείες  τους κατά των Αγωνιστών των Αγράφων  με φροντίδα των κατοίκων και   για να το προστατέψουν από τους  βέβαιους βανδαλισμούς,  αφαιρέθηκαν    πολύτιμα κειμήλια , αναθήματα  και γενικά όλη η περιουσία του   τα οποία κρύφτηκαν   σε σπηλιά κοντά στο χωριό Λιθοχώρι...
Εμμέσως πλην όμως σαφώς σαφέστατα  όπως θα διαπιστώσετε εμπλέκει τοπικούς παράγοντες , Δημάρχους   αλλά και  Βουλευτές του Νομού μας!!!! 
Κι εμείς ρωτάμε :  Αν όλα αυτά αληθεύουν ,    αν πράγματι διαπράχθηκε  αρχαιοκαπηλία , τότε ...τι έκανε η Αστυνομία ;
Τι ενέργειες έχουν κάνει τα Αστυνομικά τμήματα στο Κερασοχώρι και η Ασφάλεια Καρπενησίου ; Εμείς θα στείλουμε την καταγγελία στις αρμόδιες αρχές και περιμένουμε απάντηση για την ενημέρωση των πολιτών !
Παρακάτω παραθέτουμε  φωτογραφία και μερικές από τις σχετικές δημοσιεύσεις  του κ. Θωμά Ντόκα 

   

ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΚΣΚΑΦΗ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΛΙΘΟΧΩΡΙ,ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΗ ΝΙΚΟΛΑ!!!!Η ΕΚΣΚΑΦΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!!!!!ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ!!!!!!!!!!
Θωμάς Ντόκας
ολα τεριαζουν με την αρχαιοκαπηλια του Λιθοχωριου...........
Θωμάς Ντόκας
ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ.......ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΥΛΙΑ ΣΤΟ ΛΙΘΟΧΩΡΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟ ΜΑΡΤΗ ΤΟΥ 2011...ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΠΕΙΧΗΡΗΜΑΤΙΑ,ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΉ....ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ....
Τέλος φόρμας
Ποιος άραγε έχει τόση δύναμη στην Ευρυτανία ώστε να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της όπως έγινε με την Αρχαιοκαπηλία στο Λιθοχώρι el dοranto !!! και η Αστυνομία... παγιδευμένη! έκανε τα πάντα για να κουκουλωθεί το θέμα ; Ποιοι ένστολοι πήραν μέρος ; Ποιοι γραβατωμένοι από τα’ Άγραφα ; Σύντομα απαντήσεις !!!
Αρχή φόρμας
Δεν μου αρέσει ·  · Να παρακολουθώ τη δημοσίευση · 13 Νοεμβρίου στις 3:26 μ.μ.
o    
·         Θωμάς Ντόκας
·         Καλημερα.Αν πραγματικα γινει καποια καταστροφη η καποια πτωση καποιου πλανητη πανω στη γη στι 21--12--2012 εμεις στα Αγραφα μπορουμε σαν καταφυγιο το σπηλαιο στο Λιθοχωρι.......εχει υπυστει πολλες φθορες απο τα εκρηκτικα των αρχαιοκαπηλων!!!!!αλλα με λιγη συλλογική προσπαθεια ανοιγουμε την οροφη απο το Αι Νικολα χαμηλα στο ρεμα.......




                                              Άγιος Δημήτριος Λεπιανών !Αγιος Δημήτριος

3 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Απίστευτα πράγματα!
Δεν είχε τύχει να ξανακούσουμε περί αυτών αν δεν διαβάζαμε τα γραφόμενα.

Συν τοις άλλοις θαυμάζω και τη φοβερή φωτογραφία της προμετωπίδας του blog σου.

Καλές γιορτές ευχόμαστε...

Αλέξανδρος Φλώτσιος είπε...

Ούτε εμείς είχαμε ξανακούσει και γι αυτό και η δημοσίευση Ευρυτάνα Ιχνηλάτη! Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! Καλές γιορτές σου ευχόμαστε!!!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Επίσης, εγκάρδιες ευχές σε όλους σας, με υγεία, δύναμη, αλληλεγγύη στους δύσκολους καιρούς μας.