Ελάτε στην παρέα μας !

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ανά τρίμηνο το επίδομα τέκνων


Ανά τρίμηνο θα καταβάλλεται  πλέον το επίδομα.
Tα δικαιολογητικά θα συγκεντρώνονται από τους κατά τόπους ανταποκριτές του ταμείου.
Θα μπαίνουν απευθείας στον λογαριασμό του δικαιούχου.

Ο τρόπος καταβολής του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων από τον ΟΓΑ και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καθορίζονται με κοινή εγκύκλιο των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας που εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, αρμόδια υπηρεσία για τη χορήγηση είναι ο ΟΓΑ και τα δικαιολογητικά συγκεντρώνονται από τους κατά τόπους ανταποκριτές του ταμείου. Το επίδομα καταβάλλεται ανά τρίμηνο με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. Οι αιτήσεις γίνονται στο Taxisnet.
ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ
1. Το επίδομα καταβάλλεται ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου.
2. Η καταβολή του επιδόματος του πρώτου τριμήνου κάθε έτους θα πραγματοποιείται μαζί με το επίδομα του δεύτερου τριμήνου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα αυτού.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ
1. Οι δικαιούχοι οφείλουν να υποβάλλουν, εντός προθεσμίας που θα καθορίζεται με απόφαση του Διοικητή του Ο.Γ.Α., στους ανταποκριτές του Ο.Γ.Α. ή και σε υπαλλήλους του Δήμου που ορίζονται για το σκοπό αυτό από τον Δήμαρχο, τα κάτωθι δικαιολογητικά για τα οποία έχουν ήδη συμπληρώσει τα αντίστοιχα πεδία του εντύπου Ε20
α) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή απόσπασμα δημοτολογίου για την οικογενειακή κατάσταση που εκδίδεται από την αρμόδια αρχή, στα δημοτολόγια της οποίας είναι εγγεγραμμένη η οικογένεια και από το οποίο προκύπτουν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των γονέων και των τέκνων και εάν αυτά βρίσκονται στη ζωή.
β) Ληξιαρχική πράξη γέννησης του/των τέκνου/ων για το οποίο/α θα χορηγηθεί το επίδομα.
γ) Πιστοποιητικό σπουδών ή αντίγραφο πτυχίου για τέκνα τα οποία μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους φοιτούν στη μέση εκπαίδευση, σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του εξωτερικού, καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Αν πρόκειται για εκπαιδευτικό ίδρυμα χώρας του εξωτερικού, εκτός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πιστοποιητικό σπουδών πρέπει να είναι θεωρημένο από το Ελληνικό Προξενείο.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: