Ελάτε στην παρέα μας !

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ειδική Συνεδρίαση του Περιφ. Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας



Συνήλθε σε ειδική συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας με θέμα την εφαρμογή του Ν 4093-2012 (Διαθεσιμότητα , Απολύσεις, περικοπή πόρων  κλπ ) το Συμβούλιο αποφάσισε πως δεν θα αποδεχτεί  με κανένα τρόπο απολύσεις , διαθεσιμότητες , μπλοκάρισμα προσλήψεων , περικοπές πόρων  κλπ .Επίσης αποφασίστηκε να προχωρήσει η Περιφέρεια σε διήμερο κλείσιμο των Υπηρεσιών και Καταστημάτων  της , την  Τετάρτη και Πέμπτη 28 και 29 Νοέμβρη .

Φωτό:  από την Ειδική Συνεδρίαση του Π.Σ. διακρίνεται  δεξιά  ο Ραπτοπουλιώτης,   Λάμπρος Τσιτσάνης
 Σας παραθέτουμε ως έχουν τις αποφάσεις  που λήφθηκαν και παρουσιάστηκαν σε  Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το αρμόδιο γραφείο .
 
                                          Λαμία 26-11-2012                                                                          
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου για τις επιπτώσεις εφαρμογής του Ν. 4093/2012 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Διαθεσιμότητα, Απολύσεις, Επίτροπος, περικοπή πόρων.....
.....το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε :
«Δεν αποδεχόμαστε με κανένα τρόπο την περικοπή πόρων, την επιτροπεία στους ΟΤΑ, τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, το μπλοκάρισμα νέων προσλήψεων.
Δεν αποδεχόμαστε να γίνουμε φορέας καμίας περαιτέρω επιβάρυνσης του λαού και με κανένα τρόπο.
Μαζί με τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, τους εργαζόμενους σε αυτούς και την κοινωνία, αγωνιζόμαστε για όσα δικαιούμαστε και μας ανήκουν κόντρα σε εξωτερικούς και εγχώριους σχεδιασμούς, για να βάλουμε τη χώρα μας να ακολουθήσει έναν διαφορετικό και προς όφελος του λαού της δρόμου της οικονομικής και εθνικής ανάπτυξης με εθνική υπερηφάνεια.
Γι΄αυτό προχωρούμε σε διαρκή αγώνα, μέχρι την οριστική ανατροπή αυτών των μέτρων. Ως Περιφερειακό Συβούλιο αποφασίζουμε :
Να μην υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη καμία διαπιστωτική πράξη αναγκαστικής διαθεσιμότητας προσωπικού.
Να μην αποσταλούν από τις Διοικητικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας οι κατάλογοι των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων.
Να μην επιτρέψουμε την κατάργηση θέσεων του μετακλητού προσωπικού του Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφερειαρχών.Να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε τους θεσμοθετημένους πόρους της Αυτοδιοίκησης.
Γι΄αυτό προχωρούμε σε διήμερο κλείσιμο των υπηρεσιών και των καταστημάτων της Περιφέρειας την Τετάρτη και Πέμπτη 28 και 29 Νοεμβρίου.
Παράλληλα, επανεκτιμούμε την κατάσταση και καλούμε την ΕΝΠΕ να κλιμακώσει τον αγώνα με συντονισμένες πανελλαδικές κινητοποιήσεις των ΟΤΑ τις μέρες που η Βουλή θα συζητά τις αντίστοιχες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου»   
ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Υψηλάντη 1, Λαμία 35100,  Τελ. 22313 51244 ,  e-mail : grafeiotypou@pste.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: