Ελάτε στην παρέα μας !

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Δίκτυο Πόλεων με λίμνες



 Υπογράφηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων με Λίμνες, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Λιδωρίκι την περασμένη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, παρουσία της Γενικής Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπης Γερακούδη.

Στην ημερίδα παρευρέθησαν Δήμαρχοι και αντιπροσωπείες των Δήμων, Amal από τη Σουηδία, Commune of Molveno από την Iταλία, Siofok από την Ουγγαρία, Λάρνακα και Παραλιμνίου από την Κύπρο, των Κοινοτήτων Αλάσσας και Βορόκληνης από την Κύπρο, Αγράφων, Αγρινίου, Αργιθέας, Θηβαίων, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Μαραθώνα,      
    Ναυπακτίας, Ορχομενού, Σοφάδων και ο οικοδεσπότης Δήμος Δωρίδος.
    Ο Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Χρήστος Δημητρόπουλος, που εκπροσώπησε το Δήμο Αγράφων, έκανε  εκτενή αναφορά στη λίμνη, αναφέρθηκε στις περιοχές που βρέχονται από αυτήν, στην αξιοποίησή                                                 
   τους .Κατέθεσε προτάσεις ανάπτυξης των περιοχών και παρουσίασε φωτογραφικό υλικό. Η παρουσίαση του κ.  Δημητρόπουλου ήταν τόσο τεκμηριωμένη και κατατοπιστική  και δέχθηκε τα συγχαρητήρια  όλων,αλλά  κυρίως τη δέσμευση της κ. Γερακούδη, η οποία του τόνισε χαρακτηριστικά, ότι δεν πρέπει να αφήσετε αυτόν το θησαυρό ανεκμετάλλευτο και πως θα βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου σε ότι κι αν χρειαστεί.            
    Στην ημερίδα παρευρέθηκαν, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και 
  Στερεάς    Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη, η Αντιπεριφεριάρχης Φωκίδας κ. Παναγιώτα Γαζή, ........
   Διαβάστε περισσότερα :ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ

2 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Φίλε Αλεξάνδρε, όταν ακούω τη λέξη "αξιοποίηση" από τη μία σκέφτομαι ότι είναι επιθυμητή ΕΑΝ είναι προς οικολογική κατεύθυνση με απόλυτο σεβασμό προς το φυσικό τοπίο και από την άλλη τρέμω γιατί στο όνομα της λεγόμενης "αξιοποίησης" έχουν συντελεστεί κατά καιρούς τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά του φυσικού περιβάλλοντος.

Αλέξανδρος Φλώτσιος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο !Στις μέρες των μνημονίων βέβαια αυτές οι σκέψεις για οικολογική κατεύθυνση και σεβασμό στο περιβάλλον τείνουν να ξεχαστούν !