Ελάτε στην παρέα μας !

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Βραβεία ΄΄Αίσωπος 2012 ΄΄


Η  Ιτεάτισσα την καταγωγή  Δέσποινα Φλώτσιου του Αλεξάνδρου  μαθήτρια της Στ ΄τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων διακρίθηκε σε Πανελλήνιο  διαγωνισμό ΄΄Γιορτή Παραμυθιού ΄΄που  έγινε στην Αθήνα και  στο θέατρο Παλλάς . Στο διαγωνισμό  συμμετείχαν 18.000 παιδιά και τον διοργάνωσε το οικογενειακό περιοδικό ΄΄kid’s fan΄΄ .Συγχαρητήρια Δέσποινα  , καλή πρόοδο να έχεις   και πάντα επιτυχίες ! Να σε χαίρονται οι γονείς σου !
Δημοσίευση :good chanel.gr

Παιδικές φωνές και χαμόγελα πλημμύρισε το θέατρο Παλλάς στη Βουκουρεστίου, όπου πραγματοποιήθηκε η «Γιορτή παραμυθιού» για ενδέκατη συνεχή χρονιά. Μικροί επίδοξοι παραμυθάδες κατέφθασαν από νωρίς συνοδευόμενοι από τους γονείς τους για να συμμετέχουν στην γιορτή και να παρακολουθήσουν την απονομή των βραβείων «Αίσωπος 2012» στους μαθητές που διακρίθηκαν στον 11ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Παραμυθιού που διοργάνωσε το οικογενειακό περιοδικό «Kid's Fun».
Δεκαοχτώ χιλιάδες παιδιά από 250 σχολεία συμμετείχαν στον διαγωνισμό, γράφοντας το καθένα το δικό του παραμύθι και απέδειξαν πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η φαντασία τους. Στη γιορτή απονεμήθηκαν 9 Βραβεία Αίσωπος: 3 πρώτα, 3 δεύτερα και 3 τρίτα στα παραμύθια που ξεχώρισαν. Ένα από αυτά μάλιστα, έγινε και θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη, την οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα οι μικροί μαθητές στο θέατρο Παλλάς. Πρόκειται για το παραμύθι «Η κλέφτρα των ονείρων», του Γιώργου Μαζάνη, μαθητή της Ε' δημοτικού από τα Χανιά.
Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν οι συγγραφείς Ευγένιος Τριβιζάς, Δημήτρης Βανέλληςκαι Λίλη Λαμπρέλλη, καθώς και ο Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (IBBY). Η αξιολόγηση των παραμυθιών έγινε από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, από εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα και από τους συγγραφείς που πήραν μέρος στον διαγωνισμό.
Βραβεία απονεμήθηκαν στους μαθητές: Λάουρα Βασιλάκη, Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο, Θεμιστοκλή Κόρακα ,Χρύσα Σαχπάζη, Μάγδα Ψαράκη, Παρασκευή Μουχταροπούλου, Άννα Ράλλη, Δέσποινα Φλώτσιου και Wiktoria Grabowska .
Ο διαγωνισμός διεξήχθη υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του δήμου Αθηναίων, του δήμου Θεσσαλονίκης, του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και του Κύκλου Ελληνικού παιδικού βιβλίου.Δημοσίευση σχολίου