Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Πρωτιά για τη Στερεά Ελλάδα στη διαχείριση του ΕΣΠΑ


        
    Με σχετικό  δελτίο τύπου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  μάς ενημερώνει για την  πρωτιά στην υλοποίηση έργων και την απορρόφηση κονδυλίων .Δεν το γνωρίζαμε, αλλά δεν είδαμε και κάποιο ΄΄σημαντικό ΄΄ έργο να υλοποιείται στα μέρη μας!! Αντίθετα δυστυχώς δυο χρόνια τώρα μας έκαψαν τα χαράτσια, οι ψεύτικες υποσχέσεις ,οι αντεργατικοί Νόμοι , οι περικοπές σε μισθούς , συντάξεις , κοινωνική πρόνοια , οι φόροι κλπ. (Δεν ευθύνεται βεβαίως ο Περιφερειάρχης,  δεν είναι όμως και αυτός έξω από το πρόβλημα... ) Ελπίζουμε    το  δελτίο τύπου αυτό να μην είναι κενό περιεχομένου  ,μια ακόμη  ανούσια παρουσίαση , ελπίζουμε το πρόγραμμα  ΕΣΠΑ να  δώσει  ώθηση και μια ανάσα στο δοκιμαζόμενο πολίτη   , να  είναι ένα ξεκίνημα για την   αναβάθμιση   και τη  βελτίωση της  δραματικά επιδεινούμενης   ποιότητας ζωής  των Ελλήνων  ........
Ευχόμαστε  ανάλογες επιτυχίες στον κ. Περγαντά στο μέλλον ...ελπίζουμε   να  θέσει σε προτεραιότητα και να  αναδείξει  την ανάγκη ουσιαστικής ένταξης   στο ΕΣΠΑ  των ορεινών  και  ενίοτε ΄΄ξεχασμένων΄΄   χωριών  της Βορειοδυτικής Ευρυτανίας και φυσικά  του μικρού  μας χωριού   την Ιτέα Ευρυτανίας !

Σας παρουσιάζουμε για ενημέρωση  το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας... 


               
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                       Λαμία  19 -01-2012
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                              

Πρωτιά για τη  Στερεά Ελλάδα στην διαχείριση του  ΕΣΠΑ

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Περγαντά, των Αντιπεριφερειαρχών, των Συλλογικών Οργάνων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Διαχειριστικής Αρχής, των εμπλεκομένων φορέων, των συναρμόδιων Υπουργείων και των Δικαιούχων  ξεπεράστηκε  ο στόχος που είχε τεθεί  για το ΕΣΠΑ, φθάνοντας στο τέλος του 2011 στην κορυφή των Περιφερειών με τη μεγαλύτερη υλοποίηση έργων και απορρόφηση κονδυλίων.

Στο συνολικό  πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) της Στέρεας Ελλάδας  προϋπολογισμού 525 εκατ. ευρώ έχουν υπογραφεί συμβάσεις ύψους 513,2 (99,7%) εκατ. ευρώ και  η απορρόφηση ανέρχεται  στα 330,28 εκατ. ευρώ (62,91%)

Ειδικότερα για το εκχωρημένο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) προϋπολογισμού 252,6 εκατ. ευρώ έχουν υπογραφεί συμβάσεις ύψους 253,6 (100,02%) εκατ. ευρώ και  η απορρόφηση ανέρχεται  στα 156,7 εκατ. ευρώ (62,05%) ενώ ο μέσος όρος της Xώρας κυμάνθηκε σε ποσοστό 33,5%.

Η επιτυχία αυτή ήταν το αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης εργασίας, συνεχών συναντήσεων, διαρκούς παρακολούθησης της υλοποίησης των έργων, άμεσης επίλυσης προβλημάτων, καθώς και της άψογης συνεργασίας με όλους τους εμπλεκομένους.

Η επίτευξη των στόχων του 2011, μας δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες για τη νέα χρονιά, που εν μέσω της οικονομικής συγκυρίας απαιτεί σκληρή δουλειά και γρήγορα αποτελέσματα. Η συνέχιση της επιτυχημένης πορείας μας και το επόμενο έτος συνεπάγεται νέες θέσεις εργασίας, βελτίωση της ποιότητας ζωής και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον για την Περιφέρειά μας και τους πολίτες της.
                                                                                                               
                  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Δημοσίευση σχολίου