Ελάτε στην παρέα μας !

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Προσπάθεια φίμωσης του Prasia.com και των Ευρυτανικών blogs απο τον εκδότη της τοπικής εφημερίδας "Ευρυτανικά Νέα"


Πόλεμος λάσπης με ασύστολα ψεύδη και απειλές 
Προσπάθεια φίμωσης με ασύστολα ψεύδη και απειλές εξαπέλυσε πριν λίγες ημέρες κατά των Ευρυτανικών blogs και τελευταία κατά του Prasia.com,ο εκδότης και διευθυντής της τοπικής εφημερίδας στο Καρπενήσι «Ευρυτανικά Νέα» κ.Ηλίας Τσώνης .
Για να τα πάρουμε ένα –ένα όμως για να δούμε ποιος θα παραδοθεί στην χλεύη των αναγνωστών του...
Ο εν λόγω διευθυντής-εκδότης-δημοσιογράφος... απέστειλε μήνυμα προς τη δική μας «λίστα παραληπτών»,πράγμα παράνομο , καταχρηστικό και προϊόν υποκλοπής ,που εκ παραδρομής των παιδιών σε σχετικό δελτίο τύπου της Κίνησης Πολιτών Πρασιάς για το κλείσιμο των σχολείων στα Άγραφα δεν υπήρξε κρυφή κοινοποίηση. Έτσι απλά ο αγαπητός κ.Τσώνης απέστειλε σε αυτούς μήνυμα -και όχι σε εμάς-σχετικά με την Ερώτηση στην Βουλή του κ.Θ. Μπούρα για τις καταργήσεις σχολείων των Αγράφων και ανέφερε ότι εμείς αναρτώντας το σχετικό ΔΤ ,παραποιήσαμε την αλήθεια,δεν αναφέραμε και κόψαμε την πρόταση που αναφέρεται στα "Ευρυτανικά Νέα" και ως κερασάκι στη ..λάσπη.. χαρακτηρίζει υπεραπλουστευμένες και κλεμμένες, τις απόψεις ,τα άρθρα και τις προτάσεις της σελίδας μας, κατηγορώντας μας μάλιστα ότι δήθεν κλέβουμε φωτογραφίες και άρθρα από την εφημερίδα του.
Είναι αλήθεια αυτά που καταγγέλλει ο κ. ιδιοκτήτης της εφημερίδας;
Λοιπόν απαντώντας με τα πραγματικά στοιχεία και επιστρέφοντας τις κατηγορίες και τις ύβρεις στον κ.Διευθυντή σας δείχνουμε το email που στάλθηκε από το γραφείο τύπου του κ.Μπούρα με παραλήπτες τις υπόλοιπες εφημερίδες του νομού ,σε εμάς αλλά χωρίς να αναφέρει πουθενά τα «Ευρυτανικά Νέα».
Συμπέρασμα αυτών είναι ότι το ΔΤ που στάλθηκε σε εμάς να μην αναγράφει πουθενά την ονομασία της εφημερίδας και εμείς καλώς πράττοντας το λογικό να το αναρτήσουμε όπως έχει.
Συνεπώς βιαστήκατε να μας κατηγορήσετε άδικα κ.διευθυντά και την πατήσατε την μπανανόφλουδα σαν αρχάριος!!. Πολιτική και γραμμή του Prasia.com είναι να δημοσιεύονται αυτούσια τα δεκάδες ΔΤ που στέλνονται .
Τι είναι αυτό όμως που ενοχλεί τόσο πολλή τον βραβευμένο κ. εκδότη των «Ευρυτανικών Νέων»;..
Μήπως βλέπετε την μεγάλη αναγνωσιμότητα των Bloggers;; 

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Στον "πάτο" της ΕΕ η Ευρυτανία!!Ο φτωχότερος νομός σε όλη την Ευρωζώνη Πανευρωπαικό..αρνητικό ρεκόρ .




Μετά την εγκατάλειψη,την ανεργία,την ελλιπή υποδομή, την εσωτερική μετανάστευση ,και πάρα πολλά προβλήματα που βασανίζουν τους κατοίκους της Ευρυτανίας ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ έρχεται να προστεθεί ως συνέπεια των παραπάνω. Ο φτωχότερος νομός βάση του ΑΕΠ στην Ελλάδα αλλά και σε όλη τη Ευρώπη είναι ο νομός Ευρυτανίας σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Είναι χαρακτηριστικό της «ψαλίδας»που υπάρχει ότι ενώ 8 ελληνικές περιφέρειες καταγράφουν κάποιους από τους υψηλότερους ρυθμούς σύγκλισης, η Ευρυτανία, αποτελεί τη μόνη αρνητική εξέλιξη πανευρωπαϊκά: Εχει κατά κεφαλήν ΑΕΠ το 2007 χαμηλότερο από ό,τι το 1996.
Παρά την πολύ χαμηλή εκκίνηση με κατά κεφαλήν εισόδημα στα 10.042 ευρώ το ΑΕΠ την προηγούμενη δεκαετία στην Ευρυτανία μειώθηκε κατά 1,77%. Χαμηλές ήταν οι πτήσεις στη Φθιώτιδα (28,70%), στη Φωκίδα (21,19%), αλλά και στη Λέσβο (43,30%).

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΓΡΑΦΩΝ , ΚΑΤΣΙΑΔΑ ΘΕΟΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ


Αγαπητοί συνδημότες στις 18/3/2011 ο κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος, ο κ. Τσιάμης Θεόδωρος και εγώ, επισκεφτήκαμε το χωριό Δαφνούλα με σκοπό να δούμε και να έχουμε ίδια γνώμη για το πρόβλημα σκουπιδιών. Με λύπη διαπιστώσαμε ότι η παραπάνω χωματερή είναι η τελευταία που θα έπρεπε ως μεγάλος Δήμος να προτείνουμε και θα εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους είμαστε κάθετοι σε αυτή τη διατύπωση: Πρώτον είναι πολύ πιο κοντά στο χωριό συγκρινόμενο με όλες τις άλλες που έχει ο Δήμος Αγράφων και φαίνεται από πολλά σπίτια του χωριού, είχε γίνει βέβαια να εξυπηρετεί μόνο ένα χωριό και όχι τριάντα δύο.
Δεύτερον σκεφτείτε το κόστος να μεταφέρονται τα σκουπίδια από το Τροβάτο τέσσερις ώρες δρόμο, όχι για να τα πάνε κάπου μακριά σε μια τοποθεσία που να μην ενοχλεί κανέναν και να είναι αποδεχτή από όλους, αλλά στη Δαφνούλα που είχε ήδη μεγάλο πρόβλημα με το ένα πέμπτο σκουπιδιών που δεχόταν από τον πρώην Δήμο Ασπροποτάμου.
Τρίτον η χωματερή στη Δαφνούλα δεν είναι η μεγαλύτερη του Δήμου Αγράφων όπως την εμφανίζει ένα χαρτί που μας προσκόμισε ο Δήμαρχος από έναν μηχανικό που βεβαιώνει ότι η χωματερή της Δαφνούλας είναι η μεγαλύτερη θα θέλαμε να τον ρωτήσουμε αν μέτρησε την περιφραγμένη χωματερή της Δαφνούλας που είναι μικρότερη των εφτά στρεμμάτων σε αντίθεση άλλης σε κεντρικό σημείο του Δήμου που ήταν εφτά στρέμματα ή και το χωριό ολόκληρο με σκοπό να το μετατρέψει σε χωματερή διώχνοντας τους κατοίκους από εκεί, εκπληρώνοντας έτσι και τις απειλές  του αντιδημάρχου κ δημητρόπουλου και πρώην Δήμαρχο Ασπροποτάμου, που την παραμονή των εκλογών του 2006 απείλησε τους κατοίκους ότι αν βγει Δήμαρχος καλύτερα να φύγουν από εκεί, η γνώμη μου είναι ότι πέντε χρόνια μετά και σαν αντιδήμαρχος δεν τα πάει και άσχημα….

Τέταρτον τα χωριά μας έχουν ερημώσει και επί χρόνια κανείς δεν έκανε τίποτα να μην φεύγουν οι νέοι άνθρωποι από αυτά, αντιθέτως όμως στο χωριό αυτό έχουν μείνει αρκετοί νέοι άνθρωποι και αν δεν μπορούμε τουλάχιστον να βοηθήσουμε σε καθημερινά προβλήματα όπως (να σταματήσουν τα παιδιά  στο σχολείο να παίζουν σε λάσπες κ.α.) ας μην τους δημιουργούμε και άλλα και μάλιστα σοβαρότερα γιατί η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό!!! Μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων ως δημοτικός σύμβουλος είναι να ενημερώνουμε σωστά τους δημότες, στο παραπάνω θέμα η Δημοτική αρχή χρησιμοποιεί ένα και μοναδικό επιχείρημα να πάει τα σκουπίδια στην Δαφνούλα το οποίο είναι ψέματα, καλώ τους κατοίκους της Δαφνούλας να πάνε να δούνε την πιο κοντινή τους χωματερή μετά την δικιά τους να συγκρίνουν και να καταλάβουν το μέγεθος της κοροϊδίας και της αδικίας ταυτόχρονα!! Ακόμα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ως ομάδα της μειοψηφίας ζητήσαμε στην συνεδρίαση του ΔΣ στις 19/03/2011 να συζητηθεί σαν έκτακτο θέμα η χωματερή της Δαφνούλας, αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα και την κρισιμότητα της κατάστασης. Στην προσπάθεια που έκανε ο αρχηγός της μειοψηφίας κ. Μπαμπαλής να τονίσει την αναγκαιότητα να συζητηθεί το θέμα διακόπηκε κατ’ επανάληψη από τον κ. Δημητρόπουλο, στην ψηφοφορία που ακολούθησε σύσσωμη η μειοψηφία ψήφισε να συζητηθεί το θέμα αντιθέτως η πλειοψηφία αρνήθηκε. Τέλος αναρωτιέμαι έκανε λάθος ο μηχανικός ή εκπλήρωσε την επιθυμία του κ. Δημητρόπουλου…….

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
Πρώτη δημοσίευση :ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ
Υγ : οι μεγαλύτερες  και επισημασμένες γραμματοσειρές  τροποποιήθηκαν  από  εμάς 





Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου για τη συγχώνευση σχολικών μονάδων !



Με σχετική   επιστολή του ο Δήμαρχος Αγράφων  (λιγάκι καθυστερημένα )υπενθυμίζει  τα αυτονόητα στην αρμόδια Υπουργό Παιδείας  και της επισημαίνει τις ιδιαιτερότητες  του ορεινού όγκου του Δήμου Αγράφων, ιδιαιτερότητες και  δυσκολίες στην πρόσβαση κλπ. θέματα για τα οποία    η Υπουργός  ΄΄δεσμεύτηκε΄΄  πως η απόφασή τους αυτή,  δεν θα επηρεάσει   σε καμιά  περίπτωση   τις  ορεινές ,παραμεθόριες κλπ. περιοχές ανά την Ελλάδα !!!! Για την απόφαση να συγχωνευτούν τρείς σχολικές μονάδες στον Δήμο Αγράφων την ενημερώνει ....  δηλαδή της υπενθυμίζει  τις ΄΄ρητές της δεσμεύσεις΄΄  . Δεσμεύσεις που φαίνεται πως έχουν άλλα κριτήρια . Για να χαρακτηρισθεί πλέον μια περιοχή ΄΄Ορεινή΄΄ .... ΄΄Δύσκολα προσβάσιμη΄΄ επειδή η πολιτεία δεν κατάφερε να φτιάξει το οδικό της δίκτυο ....  μία είναι η λύση...τιμωρήστε και διώξτε από τον τόπο του τον ντόπιο πληθυσμό   .
Ακολουθεί η επιστολή ΄΄Διαμαρτυρίας΄΄ του Δημάρχου....
ΥΓ. Μπορούσες να παραθέσεις πολύ περισσότερα στοιχεία κ. Δήμαρχε ............








ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ


Κερασοχώρι 18/03/2011
Προς Κα. Άννα Διαμαντοπούλου
Υπουργό Παιδείας
Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
ΘΕΜΑ: «Επιστολή διαμαρτυρίας για την συγχώνευση-κατάργηση σχολικών μονάδων».
Αξιότιμη κα. Υπουργέ
Η διαφαινόμενη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας για τη συγχώνευση- κατάργηση σχολικών μονάδων, Κέδρων, Τοπολιάνων, Νέο Αργύριο του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αγράφων μας βρίσκει αντίθετους.
Η Πολιτεία πρέπει να έχει ως πρώτη προτεραιότητά της την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των μαθητών. Το κακό οδικό δίκτυο της ορεινής περιοχής μας και οι ειδικές κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σ’ αυτή σε μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια της σχολικής περιόδου, πέρα από την καθημερινή ταλαιπωρία, εγκυμονούν κινδύνους ατυχημάτων.
Επιπλέον, η κατάργηση σχολικών μονάδων στον ορεινό Δήμο Αγράφων θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση της υπαίθρου και τον μαρασμό της τοπικής κοινωνίας.
Παρακαλούμε να επανεξετάσετε επί το ορθότερο δείχνοντας ευαισθησία στο δίκαιο αίτημά μας.

Με Εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Δημήτριος Τάτσης

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Κίνηση Πολιτών Πρασιάς Ευρυτανίας, Δελτίο Τύπου«ΟΧΙ» ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ/ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ


Την έντονη διαμαρτυρία της για τις συγχωνεύσεις /καταργήσεις σχολείων  στο Δήμο Αγράφων εκφράζει με δελτίο τύπου της η Κίνηση Πολιτών Πρασιάς  Ευρυτανίας . Οι εν λόγω συγχωνεύσεις δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα  στα παιδιά των δημοτικών σχολείων Κέδρων και Πρασιάς  αλλά και στα παιδιά των  χωριών Νέου Αργυρίου , Τοπολιάνων κι όχι μόνο . Ένα θέμα που η πολιτεία οφείλει να επανεξετάσει .Αυτό άλλωστε ισχυρίστηκε η Υπουργός παιδείας σε σχετική ερώτηση   ότι δηλαδή δεν θα  γίνουν συγχωνεύσεις σε ορεινά  και απομακρυσμένα χωριά . Μάλλον  μόνο στα λόγια έμεινε , εκτός κι αν δεν έχει σωστή ενημέρωση για το θέμα . Εκτός κι αν δεν τους απασχολεί τόσο    η ταλαιπωρία , ο κίνδυνος που θα διατρέχουν τα παιδιά , η μόρφωση  που  κάτω από τέτοιες συνθήκες  θα λαμβάνουν ...... όσο το οικονομικό όφελος  και οι περικοπές θέσεων δασκάλων και καθηγητών .

 Η Δημοσίευση όπως αναρτήθηκε στο blog Νέα από την Ευρυτανία .


ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις/καταργήσεις σχολείων των Αγράφων


Κίνηση Πολιτών Πρασιάς Ευρυτανίας


Με οργή και αγανάκτηση διαβάσαμε τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας περί συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την οποία καταργούνται/συγχωνεύονται τρία δημοτικά σχολεία(Ν.Αργυρίου-Κέδρων-Τοπολιανα) στον Δήμο Αγράφων Ευρυτανίας.
Έτσι απλά εν μία νυκτί τρία σχολεία διαγράφησαν από τον εκπαιδευτικό χάρτη των ορεινών Αγράφων αφήνοντας άναυδους την τοπική κοινωνία,μαθητές και δασκάλους. Χωρίς κανένα απολύτως σχεδιασμό, χωρίς να έχει εξασφαλίσει πόρους για την μεταφορά των μαθητών, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα γεωγραφικά κριτήρια της δύσβατης περιοχής και οι ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες και με κριτήρια αποκλειστικά οικονομικά συντελούν στην εγκατάλειψη και τον παραπέρα μαρασμό των χωριών μας.
Οι μαθητές από τα Κέδρα θα πρέπει καθημερινά να διανύουν 32 ολόκληρα χλμ δύσβατου και κακοτράχαλου επικίνδυνου δρόμου για να πάνε στο Ραπτόπουλο .Δρόμος που στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές θρηνήσαμε θύματα.
Για εμάς τους κατοίκους της Πρασιάς οι μαθητές των Αγράφων αλλά και όλης της χώρας δεν είναι αριθμοί αλλά η γενιά που στο μέλλον θα χτιστεί πάνω της η Ελλάδα, αλλά και η βάση του πυλώνα της αυριανής ανάπτυξης του τόπου.
Γι αυτό σαν Κίνηση Πολιτών Πρασιάς Ευρυτανίας ζητάμε την ΑΡΣΗ της άδικης και πρωτόγνωρης πρότασης του Υπουργείου Παιδείας
Το δικαίωμα στη μόρφωση αποτελεί Συνταγματικό Δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών και υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας.Κίνηση Πολιτών
Πρασιάς ΕυρυτανίαςΓια την διάσωση –προβολή
και ανάδειξη της πολιτισμικής
και βυζαντινής κληρονομιά της



Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΑΓΝΗ ΠΑΡΘΕΝΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Επειδή οι περισσότεροι  έχουμε ένα λόγο για να μην πηγαίνουμε στους Χαιρετισμούς.....................  ας ακούσουμε  έναν....... από τους πολλούς και  θαυμάσιους   ύμνους στη Θεοτόκο  !!
Χαιρετισμοί !!


Να μας δίνει ψυχική και πνευματική δύναμη να πολεμούμε τον προαιώνιο εχθρό του ανθρώπου και τους δούλους αυτού.
Η αγάπη και η ευλογία Της είναι η καλύτερη ασπίδα μας.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Το προξενιό !


Tα παρασκήνια   του ΄΄προξενιού΄΄ Η κάμερα  καταγράφει τη μαρτυρία  και τις  αναμνήσεις του μεσάζοντα !!! , ο ΄΄ Μάνος Κατράκης¨¨ της περιοχής μας  ο Σπύρος Μουτσώκος ......  περιγράφει τη διαδικασία......  φυσικά η υπερβολή , η ΄΄πλάκα΄΄  και η  προσθήκη  σεναριακών και άλλων  ΄΄πιπεράτων΄΄  καταστάσεων είναι  εμφανέστατη !!!  

Το περιεχόμενο  περιήλθε στην κατοχή μας από συγγενείς  .Από την  ενημέρωση που έχω  ,    το  εν λόγω  βίντεο είχε τραβήξει το 1990  ο Χαρίλαος Μουτσώκος .Αν δεν είναι έτσι επικοινωνήστε  μαζί μας .......

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε σήμερα , το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγράφων.


Το κυρίαρχο θέμα της 3ης Συνεδρίασης του Οργάνου ήταν η πρόταση ένταξης έργων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013. Μετά από την εισήγηση του Δημάρχου Δημήτρη Τάτση αλλά και την συζήτηση που ακολούθησε, προτάθηκαν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ 2007- 2013 τα εξής έργα, για τα οποία υπήρχαν μελέτες από τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές. Τα έργα αυτά είναι: 1. Βελτίωση Υδρεύσεων Τ.Κ. Αγ. Δημητρίου, Μαυρομάτας, Χρύσως της Δ.Ε. Βίνιανης.2. Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Δάφνης3. Βελτίωση Υδρεύσεων Τ.Κ. Επισκοπής Δ.Ε. Φραγκίστας4. Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ.Τριποτάμου5. Βελτίωση αποχέτευσης οικισμού Τσούκας, Παλαιοκατούνας.Τα έργα αυτά σύμφωνα με την πρόταση του Δημάρχου θα υποβληθούν στον Άξονα Προτεραιότητας 05 – ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και Κωδικό Θέματος Προτεραιότητας 45 – ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΥΔΑΤΟΣ (ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ) – Κωδικός Πρόσκλησης 11.Ακόμη το Δ.Σ αποφάσισε να υποβληθούν στον Άξονα Προτεραιότητας 05 – ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με Κωδικό Θέματος Προτεραιότητας 55 –ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΠΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ – Κωδικός Πρόσκλησης 40 τα έργα:1. Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και ανάδειξη παλιών Λίθινων Αλωνιών Κερασοχωρίου.2. Προστασία και ανάδειξη Υδρόμυλου και διαμόρφωση Περιβάλλοντος χώρου Τ.Κ. Χρύσως.
Επίσης αποφασίστηκε η συνέχιση των παρακάτω ενταγμένων προγραμμάτων:
1. Αναβάθμιση – εξοπλισμός πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου Γρανίτσας.
Το έργο αυτό να υποβληθεί στον Άξονα Προτεραιότητας 05 – ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με Κωδικό Θέματος Προτεραιότητας 76 – ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ - Κωδικός Πρόσκλησης 10.
2. Κατασκευή Αίθουσας πολλαπλών εκδηλώσεων στο Δ.Δ Γρανίτσας.
Το έργο αυτό να υποβληθεί στον Άξονα Προτεραιότητας 05 – ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με Κωδικό Θέματος Προτεραιότητας 59 – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ - Κωδικός Πρόσκλησης 46.
Τέλος αποφασίστηκε να υποβληθούν και τα Εγγειοβελτιωτικά – Αντιπλημμυρικά έργα στον άξονα Προτεραιότητας 03 – ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ με κωδικό Θέματος Προτεραιότητας 76 – ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ) – Κωδικός Πρόσκλησης 32.
Ακολούθησε η συγκρότηση Επιτροπών του Δήμου και το θέμα που αφορούσε πρόταση του κυνηγητικού Συλλόγου Δυτ. Ευρυτανίας για την ίδρυση καταφύγιου άγριας ζωής, το οποίο όμως αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. καθότι προέκυψε πρόβλημα με απόφαση του Συλλόγου και αντιδράσεις που προέκυψαν μεταξύ των μελών Πάντως η περίπτωση της υπογραφής ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ του Δ.Σ και τα όσα έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά.
Στο σύνολό τους όλα τα θέματα που συζητήθηκαν στο Δ.Σ είναι τα εξής:
ΘΕΜΑ 1ο.Συγχώνευση Σχολικών Επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (άρθρο 103 Ν.3852/2010). (Εισηγητής: ο κ. Δημητρόπουλος Χρήστος )
ΘΕΜΑ 2ο.Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου νέου ΝΠΔΔ Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας (άρθρο 103 παρ.4 Ν.3852/2010). (Εισηγητής: ο κ. Δημητρόπουλος Χρήστος)
ΘΕΜΑ 3ο.Μεταφορά εργαζομένων Προγράμματος Κοινωνικής Πρόνοιας. (Εισηγητής: ο κ. Τσιώλης Δημήτριος)
ΘΕΜΑ 4ο.Συγκρότηση επιτροπής διεξαγωγής δημοπρασιών. (Εισηγητής: ο κ. Τσιώλης Δημήτριος)
ΘΕΜΑ 5ο.Συγκρότηση επιτροπής (ΕΚΠΟΤΑ άρθρο 28). (Εισηγητής: ο κ. Τσιώλης Δημήτριος)
ΘΕΜΑ 6ο.Συγκρότηση επιτροπής (ΕΚΠΟΤΑ άρθρο 46). (Εισηγητής: ο κ. Τσιώλης Δημήτριος)
ΘΕΜΑ 7ο.Συγκρότηση επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών. (Εισηγητής: ο κ. Τσιώλης Δημήτριος)
ΘΕΜΑ 8ο.Συγκρότηση επιτροπής κατάρτισης μητρώων αρρένων γεννηθέντων του έτους 2011. (Εισηγητής: ο κ. Τσιώλης Δημήτριος)
ΘΕΜΑ 9ο.Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής ανταλλακτικών και εργασιών οχημάτων Δήμου. (Εισηγητής: ο κ. Τσιώλης Δημήτριος)
ΘΕΜΑ 10ο.Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής προμηθειών.(Εισηγητής: ο κ. Τσιώλης Δημήτριος)
ΘΕΜΑ 11ο.Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής έργων (Εισηγητής: ο κ. Τσιώλης Δημήτριος)
ΘΕΜΑ 12ο.Κατανομή πίστωσης λειτουργικών δαπανών Α’ κατανομή. (Εισηγητής: ο κ. Μιχόπουλος Ευθύμιος)
ΘΕΜΑ 13ο.Μείωση εγγυητικών έργων. (Εισηγητής: ο κ. Μιχόπουλος Ευθύμιος)
ΘΕΜΑ 14ο.Πρόταση ένταξης έργων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013. (Εισηγητής: ο κ. Δήμαρχος)
ΘΕΜΑ 15ο.Ορισμός εκπρόσωπων στο κέντρο Πρόληψης Ν. Ευρυτανίας Αλκυόνη και οικονομική συνδρομή του Δήμου. (Εισηγητής: ο κ. Μιχόπουλος Ευθύμιος)
ΘΕΜΑ 16ο.Έγκριση καταφύγιου άγριας ζωής. (Εισηγητής: ο κ. Δήμαρχος)

Το ρολόι της .... ανεργίας κάνει την εμφάνισή του και στα χωριά μας .


Περίπου 40 άτομα ανά ώρα χάνουν τη δουλειά τους στην Ελλάδα τους τελευταίους 6 μήνες, με το σύνολο των ατόμων που μένουν χωρίς δουλειά ανά ημέρα να ξεπερνά τους 950! Αυτό δείχνει η ανάλυση των επίσημων ελληνικών στατιστικών στοιχείων και των στοιχείων από τον ΟΑΕΔ σύμφωνα με το Ρολόι Ανεργίας.
Από την υπογραφή του Μνημονίου με την Τρόικα 645 άτομα την ημέρα μένουν άνεργοι.
Την ανιούσα έχει πλέον πάρει η ανεργία στην Ελλάδα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα φτάσει.  Στον απίστευτο αριθμό των 56.000, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή έφθασαν οι άνθρωποι που έχασαν την δουλειά τους μόνο μέσα στο μήνα Οκτώβριο, με το ποσοστό ανεργίας να κάνει άλμα στο 13,5%, από το 12,6% που ήταν πέρυσι τον Σεπτέμβριο.
Όσο για το σύνολο των ανδρών γυναικών και νέων που ψάχνουν  σήμερα για δουλειά σε όλη την Ελλάδα, φθάνει τους 684.000.---------------------------------------------------------------
Η ανεργία  δεν παρέλειψε ΄΄δυστυχώς ΄΄  να επισκεφτεί   και τους νέους της Ιτέας  . Πολλοί  , σκέφτονται πλέον σοβαρά να εγκαταλείψουν την Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις και να επιστρέψουν στο χωριό μας . Μια σκέψη... επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων  και των καταστάσεων που έχουν διαμορφωθεί .Στο τέλος ικανοποιημένοι θα είναι αυτοί που τα κατάφεραν να επιστρέψουν  , διότι υπάρχουν και κάποιοι  που έχουν δημιουργήσει οικογένειες , έχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις κλπ.  είναι αυτοί  που  δυσκολεύονται ποιο πολύ   και βρίσκονται αντιμέτωποι  με  μεγάλα και δύσκολα  διλήμματα .Φυσικά η επιστροφή απλά στο χωριό μας δεν είναι λύση  . Λύση θα είναι  για όσους επιστρέφουν να ασχοληθούν   σοβαρά  με  την οικολογική γεωργία  , τον οικοτουρισμό   και τα προϊόντα των δράσεων αυτών , να συνεταιρισθούν για να πετύχουν  καλύτερες τιμές και ευκολότερη προώθηση των προϊόντων τους .Να εκμεταλλευτούν τις εμπειρίες τους σε  θέσεις που εργάστηκαν   και να τις αναδείξουν  εκεί  που θα τους ζητηθεί . Να δουλέψουν  πολύ περισσότερο από πριν , να δουν  τη νέα  κατάσταση ως μια νέα ευκαιρία για  ανάδειξη  και  προσφορά  στον  τόπο μας .Όπως και να ΄χει   ας είμαστε ενωμένοι κι ας στηρίζουμε ο ένας τον άλλο....  για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε ανώδυνα την κρίση , να βγούμε κερδισμένοι να εκμεταλλευτούμε τις  ευκαιρίες ,  που σίγουρα θα προκύψουν  μέσα από τις δύσκολες αυτές καταστάσεις   που βιώνει η χώρα μας . Ας μην το βάζουμε κάτω ..ας είναι απλά μια αφορμή για ένα νέο ξεκίνημα !!!