Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου για τη συγχώνευση σχολικών μονάδων !



Με σχετική   επιστολή του ο Δήμαρχος Αγράφων  (λιγάκι καθυστερημένα )υπενθυμίζει  τα αυτονόητα στην αρμόδια Υπουργό Παιδείας  και της επισημαίνει τις ιδιαιτερότητες  του ορεινού όγκου του Δήμου Αγράφων, ιδιαιτερότητες και  δυσκολίες στην πρόσβαση κλπ. θέματα για τα οποία    η Υπουργός  ΄΄δεσμεύτηκε΄΄  πως η απόφασή τους αυτή,  δεν θα επηρεάσει   σε καμιά  περίπτωση   τις  ορεινές ,παραμεθόριες κλπ. περιοχές ανά την Ελλάδα !!!! Για την απόφαση να συγχωνευτούν τρείς σχολικές μονάδες στον Δήμο Αγράφων την ενημερώνει ....  δηλαδή της υπενθυμίζει  τις ΄΄ρητές της δεσμεύσεις΄΄  . Δεσμεύσεις που φαίνεται πως έχουν άλλα κριτήρια . Για να χαρακτηρισθεί πλέον μια περιοχή ΄΄Ορεινή΄΄ .... ΄΄Δύσκολα προσβάσιμη΄΄ επειδή η πολιτεία δεν κατάφερε να φτιάξει το οδικό της δίκτυο ....  μία είναι η λύση...τιμωρήστε και διώξτε από τον τόπο του τον ντόπιο πληθυσμό   .
Ακολουθεί η επιστολή ΄΄Διαμαρτυρίας΄΄ του Δημάρχου....
ΥΓ. Μπορούσες να παραθέσεις πολύ περισσότερα στοιχεία κ. Δήμαρχε ............








ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ


Κερασοχώρι 18/03/2011
Προς Κα. Άννα Διαμαντοπούλου
Υπουργό Παιδείας
Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
ΘΕΜΑ: «Επιστολή διαμαρτυρίας για την συγχώνευση-κατάργηση σχολικών μονάδων».
Αξιότιμη κα. Υπουργέ
Η διαφαινόμενη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας για τη συγχώνευση- κατάργηση σχολικών μονάδων, Κέδρων, Τοπολιάνων, Νέο Αργύριο του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αγράφων μας βρίσκει αντίθετους.
Η Πολιτεία πρέπει να έχει ως πρώτη προτεραιότητά της την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των μαθητών. Το κακό οδικό δίκτυο της ορεινής περιοχής μας και οι ειδικές κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σ’ αυτή σε μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια της σχολικής περιόδου, πέρα από την καθημερινή ταλαιπωρία, εγκυμονούν κινδύνους ατυχημάτων.
Επιπλέον, η κατάργηση σχολικών μονάδων στον ορεινό Δήμο Αγράφων θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση της υπαίθρου και τον μαρασμό της τοπικής κοινωνίας.
Παρακαλούμε να επανεξετάσετε επί το ορθότερο δείχνοντας ευαισθησία στο δίκαιο αίτημά μας.

Με Εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Δημήτριος Τάτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: