Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Κίνηση Πολιτών Πρασιάς Ευρυτανίας, Δελτίο Τύπου«ΟΧΙ» ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ/ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ


Την έντονη διαμαρτυρία της για τις συγχωνεύσεις /καταργήσεις σχολείων  στο Δήμο Αγράφων εκφράζει με δελτίο τύπου της η Κίνηση Πολιτών Πρασιάς  Ευρυτανίας . Οι εν λόγω συγχωνεύσεις δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα  στα παιδιά των δημοτικών σχολείων Κέδρων και Πρασιάς  αλλά και στα παιδιά των  χωριών Νέου Αργυρίου , Τοπολιάνων κι όχι μόνο . Ένα θέμα που η πολιτεία οφείλει να επανεξετάσει .Αυτό άλλωστε ισχυρίστηκε η Υπουργός παιδείας σε σχετική ερώτηση   ότι δηλαδή δεν θα  γίνουν συγχωνεύσεις σε ορεινά  και απομακρυσμένα χωριά . Μάλλον  μόνο στα λόγια έμεινε , εκτός κι αν δεν έχει σωστή ενημέρωση για το θέμα . Εκτός κι αν δεν τους απασχολεί τόσο    η ταλαιπωρία , ο κίνδυνος που θα διατρέχουν τα παιδιά , η μόρφωση  που  κάτω από τέτοιες συνθήκες  θα λαμβάνουν ...... όσο το οικονομικό όφελος  και οι περικοπές θέσεων δασκάλων και καθηγητών .

 Η Δημοσίευση όπως αναρτήθηκε στο blog Νέα από την Ευρυτανία .


ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις/καταργήσεις σχολείων των Αγράφων


Κίνηση Πολιτών Πρασιάς Ευρυτανίας


Με οργή και αγανάκτηση διαβάσαμε τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας περί συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την οποία καταργούνται/συγχωνεύονται τρία δημοτικά σχολεία(Ν.Αργυρίου-Κέδρων-Τοπολιανα) στον Δήμο Αγράφων Ευρυτανίας.
Έτσι απλά εν μία νυκτί τρία σχολεία διαγράφησαν από τον εκπαιδευτικό χάρτη των ορεινών Αγράφων αφήνοντας άναυδους την τοπική κοινωνία,μαθητές και δασκάλους. Χωρίς κανένα απολύτως σχεδιασμό, χωρίς να έχει εξασφαλίσει πόρους για την μεταφορά των μαθητών, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα γεωγραφικά κριτήρια της δύσβατης περιοχής και οι ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες και με κριτήρια αποκλειστικά οικονομικά συντελούν στην εγκατάλειψη και τον παραπέρα μαρασμό των χωριών μας.
Οι μαθητές από τα Κέδρα θα πρέπει καθημερινά να διανύουν 32 ολόκληρα χλμ δύσβατου και κακοτράχαλου επικίνδυνου δρόμου για να πάνε στο Ραπτόπουλο .Δρόμος που στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές θρηνήσαμε θύματα.
Για εμάς τους κατοίκους της Πρασιάς οι μαθητές των Αγράφων αλλά και όλης της χώρας δεν είναι αριθμοί αλλά η γενιά που στο μέλλον θα χτιστεί πάνω της η Ελλάδα, αλλά και η βάση του πυλώνα της αυριανής ανάπτυξης του τόπου.
Γι αυτό σαν Κίνηση Πολιτών Πρασιάς Ευρυτανίας ζητάμε την ΑΡΣΗ της άδικης και πρωτόγνωρης πρότασης του Υπουργείου Παιδείας
Το δικαίωμα στη μόρφωση αποτελεί Συνταγματικό Δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών και υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας.Κίνηση Πολιτών
Πρασιάς ΕυρυτανίαςΓια την διάσωση –προβολή
και ανάδειξη της πολιτισμικής
και βυζαντινής κληρονομιά της



Δεν υπάρχουν σχόλια: