Ελάτε στην παρέα μας !

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Το ρολόι της .... ανεργίας κάνει την εμφάνισή του και στα χωριά μας .


Περίπου 40 άτομα ανά ώρα χάνουν τη δουλειά τους στην Ελλάδα τους τελευταίους 6 μήνες, με το σύνολο των ατόμων που μένουν χωρίς δουλειά ανά ημέρα να ξεπερνά τους 950! Αυτό δείχνει η ανάλυση των επίσημων ελληνικών στατιστικών στοιχείων και των στοιχείων από τον ΟΑΕΔ σύμφωνα με το Ρολόι Ανεργίας.
Από την υπογραφή του Μνημονίου με την Τρόικα 645 άτομα την ημέρα μένουν άνεργοι.
Την ανιούσα έχει πλέον πάρει η ανεργία στην Ελλάδα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα φτάσει.  Στον απίστευτο αριθμό των 56.000, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή έφθασαν οι άνθρωποι που έχασαν την δουλειά τους μόνο μέσα στο μήνα Οκτώβριο, με το ποσοστό ανεργίας να κάνει άλμα στο 13,5%, από το 12,6% που ήταν πέρυσι τον Σεπτέμβριο.
Όσο για το σύνολο των ανδρών γυναικών και νέων που ψάχνουν  σήμερα για δουλειά σε όλη την Ελλάδα, φθάνει τους 684.000.---------------------------------------------------------------
Η ανεργία  δεν παρέλειψε ΄΄δυστυχώς ΄΄  να επισκεφτεί   και τους νέους της Ιτέας  . Πολλοί  , σκέφτονται πλέον σοβαρά να εγκαταλείψουν την Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις και να επιστρέψουν στο χωριό μας . Μια σκέψη... επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων  και των καταστάσεων που έχουν διαμορφωθεί .Στο τέλος ικανοποιημένοι θα είναι αυτοί που τα κατάφεραν να επιστρέψουν  , διότι υπάρχουν και κάποιοι  που έχουν δημιουργήσει οικογένειες , έχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις κλπ.  είναι αυτοί  που  δυσκολεύονται ποιο πολύ   και βρίσκονται αντιμέτωποι  με  μεγάλα και δύσκολα  διλήμματα .Φυσικά η επιστροφή απλά στο χωριό μας δεν είναι λύση  . Λύση θα είναι  για όσους επιστρέφουν να ασχοληθούν   σοβαρά  με  την οικολογική γεωργία  , τον οικοτουρισμό   και τα προϊόντα των δράσεων αυτών , να συνεταιρισθούν για να πετύχουν  καλύτερες τιμές και ευκολότερη προώθηση των προϊόντων τους .Να εκμεταλλευτούν τις εμπειρίες τους σε  θέσεις που εργάστηκαν   και να τις αναδείξουν  εκεί  που θα τους ζητηθεί . Να δουλέψουν  πολύ περισσότερο από πριν , να δουν  τη νέα  κατάσταση ως μια νέα ευκαιρία για  ανάδειξη  και  προσφορά  στον  τόπο μας .Όπως και να ΄χει   ας είμαστε ενωμένοι κι ας στηρίζουμε ο ένας τον άλλο....  για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε ανώδυνα την κρίση , να βγούμε κερδισμένοι να εκμεταλλευτούμε τις  ευκαιρίες ,  που σίγουρα θα προκύψουν  μέσα από τις δύσκολες αυτές καταστάσεις   που βιώνει η χώρα μας . Ας μην το βάζουμε κάτω ..ας είναι απλά μια αφορμή για ένα νέο ξεκίνημα !!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: