Ελάτε στην παρέα μας !

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΑΓΡΑΦΩΝ Τα σκουπίδια στο ΧΑΔΑ Δαφνούλας



Την άμεση διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου των 5 πρώην Δήμων που συγκρότησαν τον Δήμο Αγράφων, ζήτησε κατά στην 1η ουσιαστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Μάλιστα ο κ. Μπαμπαλής ζήτησε από το Προεδρείο, το θέμα αυτό να συζητηθεί στην συγκεκριμένη συνεδρίαση ή στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά απόφαση δεν πάρθηκε καθότι αναμένεται η κοινοποίηση των ελέγχων του Υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται για ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό και θεωρούμε ότι η πρόταση Μπαμπαλή, θα πρέπει να συζητηθεί οπωσδήποτε, γιατί τα ερωτήματα για το μείζον αυτό ζήτημα, του μεγάλου χρέους που παρέλαβε ο Δήμος είναι πολλά.
Αν τελικά το θέμα αυτό προχωρήσει και αποφανθεί θετικά το Δ.Σ, στον διαχειριστικό έλεγχο, θα πρέπει η απόφαση να σταλεί στην Περιφέρεια και από εκεί αρμοδίως προς τους Επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, για τα περαιτέρω.
Το άλλο μεγάλο θέμα που απασχόλησε το Σώμα ήταν η διάθεση των απορριμμάτων του Δήμου. Επ΄ αυτού ο Δήμαρχος πρότεινε ως κατάλληλο χώρο την θέση “Καγκελάκη” στην Δαφνούλα του πρώην Δήμου Ασπροποτάμου. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Μπαμπαλής δηλώνοντας ότι η απόφαση αυτή που καλείτε να πάρει το Δ.Σ είναι παράνομη και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ανάλογη σοβαρότητα το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Τσιάμης και. Τόλης ζήτησαν από τον Δήμαρχο να τους πει για ποιους λόγους επιλέχτηκε η παραπάνω τοποθεσία. Ο Δήμαρχος επικαλέστηκε ότι κάποια επιτροπή που εξέτασε τις πέντε χωματερές βρήκε πιο κατάλληλη αυτή, γιατί ήταν μεγαλύτερη. Ο κ. Τόλης και ο κ. Παπαθανάσης ζήτησαν να τους φέρουν την απόφαση αυτή για να συμφωνήσουν. Ο κ. Κατσιάδας παίρνοντας τον λόγο είπε ότι δεν τον κάλυψαν τα όσα είπε ο Δήμαρχος και ότι η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι στην άλλη άκρη του Δήμου και θα επιβαρύνει το Δήμο με πολλά έξοδα μεταφοράς εξάλλου τόνισε «ένα τέτοιο σοβαρό θέμα χρειάζεται ανταλλαγή απόψεων από όλους για να βρεθεί μια σωστή λύση» και καταψήφισε την απόφαση. Ο κ. Κίτσος εξέφρασε ανησυχία για το πόση ποσότητα μπορεί να δεχτεί η παραπάνω χωματερή και το θέμα από πλευράς της μειοψηφίας έκλεισε με τον κ. Κατσιφό που ζήτησε αν δοθεί χρόνος προκειμένου να βρεθεί ένα πιο κεντρικό σημείο για την διάθεση των απορριμμάτων.
Μετά τις τοποθετήσεις, η πλειοψηφία υπερψήφισε την πρόταση του Δημάρχου για να μεταφερθούν τελικά τα σκουπίδια την θέση Καγκελάκη στον υπάρχοντα ΧΑΔΑ, στη Δαφνούλα.
Διαβάστε περισσότερα :Ευρυτανικός Παλμός

Στραβά  και ΄΄Πατσιαλά ΄΄ (όπως λέμε εμείς) ξεκίνησε το Νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγράφων τη θητεία του. ΄΄Αποφάσισε και διέταξε΄΄  τη μεταφορά  όλου του όγκου των παραγόμενων σκουπιδιών του Δήμου  στη βορειοδυτική γωνιά του  στον οικισμό Δαφνούλα . ΄΄Αποφάσισε και διέταξε΄΄   να  φορτωθεί η περιοχή μας με τα σκουπίδια ολόκληρου  του Δήμου , με λίγα λόγια του μισού και πλέον  Νομού Ευρυτανίας !!!!!!!!!!!! Οι Χ.Α.Δ.Α αποτελούν τις επί δεκαετίες γνωστές “χωματερές”. Οι Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων έχουν απαγορευθεί από την Ε.Ε., με την επιβολή μάλιστα τεραστίων προστίμων για κάθε μέρα λειτουργίας τους.
   Οι κάτοικοι πρέπει άμεσα να ξεσηκωθούν και να   ακυρώσουν στην πράξη  την απόφαση αυτή(βλέπε Κερατέα που εκεί δεν πρόκειται καν  για Χ.Α.Δ.Α.αλλά για Χ.Υ.Τ.Υ.) .  Απορώ με τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του πρώην Δήμου Ασπροποτάμου  που άφησαν να περάσει μια τέτοια Κατάπτυστη απόφαση. Μια απόφαση   που  θα μετατρέψει  σε τεράστια χωματερή  τη Δαφνούλα  , θα μολύνει  τον υδροφόρο ορίζοντα  και κατά συνέπεια τον Αχελώο  και  όλη την περιοχή μας . Να τους χαιρόμαστε !!!Αίσχος  κύριοι!!! Τα ΄΄Καγκελάκια΄΄ σας ...... .. τα δυο ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: