Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

Πλατεία Αγίας Παρασκευής

Μεσημεράκι ... ώρα για  ''μάσα'' . Το οξυγόνο , η θέα , ο  αυτοσχεδιασμός ,το κέφι , η παρέα  και  φυσικά .......  χωρίς δεύτερη σκέψη η   πλατεία  είναι το καταλληλότερο  σημείο για να στηθεί ένα πρόχειρο τσιμπούσι.Όρεξη υπάρχει ! (  από αριστερά οι : Σεραφείμ και Χρήστος Τριαντάφυλλος , Κώστας Κοτρώνας , Ιωάννης Ντόσκας , Κώστας Ξυραφάκης κι ο μικρός Λάμπρος Κουλοκούρας).   Φωτό: Παναγιώτης Τραγουδάρας
Σχόλια::::::::::::


φυσικά στο facebook

 Το μνημείο πεσόντων .Νυχτερινή Άποψη της εκκλησίας.


Η δάφνη  της πλατείας .Άποψη του χωριού.


Η  εκκλησία .
Στο διαδίκτυο (face book ) υπάρχουν επίσης πολλές υπέροχες φωτογραφίες της πλατείας , τραβηγμένες από τα παιδιά του χωριού μας.

                  


                                                                                   Φωτό: Ο Δήμαρχος,  Χρήστος Τριαντάφυλλος 
Οι κάτοικοι   του οικισμού ΙΤΕΑΣ του Δήμου  Ασπροποτάμου Ευρυτανίας ,αισθανόμαστε την ανάγκη    να ευχαριστήσουμε:  Το   Δημοτικό Συμβούλιο και  φυσικά το Δήμαρχο Χρήστο Τριαντάφυλλο  ,    για  την ανάπλαση της πλατείας.  Μια σκέψη ,μια ιδέα  και ............ όνειρα .Όνειρα,   που από παιδιά ακόμη όλες οι τελευταίες γενιές είχαν στη σκέψη τους και.... σχεδίαζαν.... κάθε μέρα , ..... κάθε  στιγμή ,κάθε ώρα  που έπαιζαν, περνούσαν  , στεκόταν , ξεκουράζονταν ,  στην πλατεία του χωριού μας     .Ένα όνειρο που έκανε πραγματικότητα  ο  Χρήστος Τριαντάφυλλος,  ο Δήμαρχος  του Δήμου ΄΄Ασπροποτάμου Ευρυτανίας ΄΄ .   Ευτυχώς διότι μετά από χρόνια υποσχέσεων  και  πολλών  ΄΄θα΄,θα,θα΄ είχαμε  πεισθεί πλέον ότι δεν θα γίνει ποτέ............... Κάλλιο αργά παρά ποτέ........... να είσαι καλά Χρήστο Τριαντάφυλλε . Φυσικά γνωρίζουμε  πως πολλοί θα βγουν να μας κατηγορήσουν   για τον έπαινο στο Χρήστο ..  από την πλευρά τους ίσως έχουν τα δίκια τους.... .Εμείς σχολιάζουμε  το συγκεκριμένο έργο  που επιτέλους πραγματοποιήθηκε ... ένα έργο που έγινε -και σε οικισμό-     Φυσικά δεν  συζητάμε πως  ΕΡΓΑ  θα πρέπει να γίνουν σε όλους τους οικισμούς του Δήμου μας  κι όχι μόνο στις έδρες ή   στα μεγαλύτερα χωριά  .Ελπίζουμε  η νέα Δημοτική Αρχή να αποδείξει έμπρακτα πως θα ταχθεί με την άποψη αυτή!!!! 

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010

Πάσχα 2010

Με κατάνυξη οι κάτοικοι της Ιτέας γιορτάσαμε  τη μεγαλύτερη και λαμπρότερη γιορτή της Ορθοδοξίας , το Άγιο Πάσχα. Φέτος μάλιστα μια σπάνια   διαφοροποίηση του τελετουργικού της λειτουργίας της Ανάστασης, μας εξέπληξε ευχάριστα όλους μας   . Ο συγχωριανός μας Κυριάκος Τουρούντς ,με νέους του χωριού πήγαν  στο Αγρίνιο όπου και παρέλαβαν (κατόπιν συνεννόησης των Ιερέων) το Άγιο φως - που έφτασε νωρίτερα εκεί ,από  τα Ιεροσόλυμα και τον Πανάγιο Τάφο- . Οδηγώντας με το αυτοκίνητό του o Κυριάκος έφτασε λίγο πριν τη δωδεκάτη βραδινή ,  έξω από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.                                                             Φωτο: Ο Παπαγιώργης παραλαμβάνει το Άγιο φως.
Φωτο: Λίγο πριν ακουστεί το Χριστός Ανέστη.                                         
Όλοι οι κάτοικοι  με κατάνυξη υποδέχτηκαν το Άγιο φως . Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και θρησκευτικής ανάτασης οι χωριανοί εισήλθαν ξανά στον ιερό ναό για να πάρουν από τον ιερέα μας το Άγιο Φως και να συνεχιστεί  το  κανονικό  εκκλησιαστικό τελετουργικό  της Ανάστασης . Με το άκουσμα του χαρμόσυνου μηνύματος   '' Χριστός Ανέστη '' η νύχτα έγινε μέρα από τα εκατοντάδες βεγγαλικά και πυροτεχνήματα ! Φέτος επίσης εξαιτίας της διαμόρφωσης της πλατείας δεν έγινε το πατροπαράδοτο έθιμο του Φανού και το κάψιμο του Ιούδα . Φυσικά λύσεις υπάρχουν του χρόνου  θα τον κάψουμε τον ΄΄ Ιούδα''  χώρους έχουμε.Το έθιμο θα συνεχιστεί ...


Φωτο: Οι λαμπάδες ανάψαν με  το Άγιο Φως..Την Κυριακή του Πάσχα όλοι οι κάτοικοι γιόρτασαν με τον παραδοσιακό  τρόπο το Πάσχα,  με το σούβλισμα του αρνιού, με κοκορέτσια ,το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών , χορούς και γλέντια σε κάθε σπίτι.


Φωτό: Ο  Μπάρμπα Δήμος  επιθεωρεί και δίνει το σύνθημα......Τα παιδιά , το έθιμο ,  η Άγια αυτή ΜΕΡΑ , η ΛΑΜΠΡΗ ...... Πάσχα  ας γίνουμε για λίγο όλοι παιδιά !!!
Και του χρόνου να είμαστε καλά , υγεία σε όλους !

Κυριακή, 11 Απριλίου 2010

ΙΤΕΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΗ ΚΑΛΥΒΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΙΣ ΛΑΚΚΕΣ
Η ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΕΛΟ


 ΑΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΣΙΟΥΚΑΟΙ ΚΑΡΥΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ(ΔΡΥΣ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΒΓΑΛΕΙ ΦΥΛΛΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΛΩΣΙΕΣ  .
Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ H Tσερνόκα από το Διάσελο .
                                                                                                        


 Άποψη του χωριού.