Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

ΣΦΙΞΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ
Ο δημόσιος τομέας στόχος των νέων περικοπών
Αλλάζει το μείγμα των μέτρων
Σε αλλαγή του μείγματος των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που προβλέπει το Μνημόνιο για το 2011 προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο μετά και την αναθεώρηση των στοιχείων για το έλλειμμα και το χρέος των προηγούμενων ετών, που απαιτεί πρόσθετες παρεμβάσεις. Σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, στόχος είναι να περιοριστεί η φορολογική επιβάρυνση, που οδηγεί σε ασφυξία τις επιχειρήσεις και να αντικατασταθεί με μέτρα περιστολής των δαπανών, κυρίως στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ.
Ηδη, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει ανακοινώσει τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 20% από τον επόμενο χρόνο από 25% που είναι φέτος. Επίσης, οι αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ και οι μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών θα είναι πιο ήπιες, ώστε τα επιπλέον έσοδα να είναι της τάξεως των 600 - 700 εκατ. ευρώ αντί του 1 δισ. ευρώ που προβλέπει το Μνημόνιο. Ακόμα, εξετάζονται μειώσεις στη φορολογία των Ι.Χ. και προσαρμογές στη φορολόγηση των μερισμάτων. Ταυτόχρονα, προωθείται η περικοπή στα επιδόματα και τις έκτακτες αποδοχές των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ, η μείωση των επιχορηγήσεων στις δημόσιες επιχειρήσεις, στα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και των λειτουργικών δαπανών της δημόσιας διοίκησης. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Άντε να δούμε τι άλλο μας περιμένει ακόμη! Όπως φαίνεται αμέσως μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου έρχεται  νέα  ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ !!

Δημοσίευση σχολίου