Οι κάτοικοι της Ιτέας ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία , την κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία . Τα προϊόντα που παράγονται , γάλα , τυρί , γιαούρτι , τσαλαφούτι, μέλι , βασιλικός πολτός κλπ. είναι αγνά κι ανόθευτα .
Οι Ιτεάτες ασχολούνται και με την καλλιέργεια κληματαριών . Όχι όμως στη σύγχρονη μορφή της δηλαδή σε αμπέλια , αλλά στην απολύτως παραδοσιακή μορφή της !Δέντρα στο χωριό έχουμε πολλά ..... κάθε δέντρο έχει επάνω του και ένα κλήμα . Έτσι το βρήκαμε από τους προγόνους μας κι έτσι το συνεχίζουμε ! Είναι γνωστή σε όλα τα χωριά ¨¨ ειδικά αυτά του Βάλτου ¨¨ η ποιότητα του τσίπουρου , και του κρασιού που παράγουμε .Δεν είναι και λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται πως το όνομα Κρετσίστα προήλθε από μια παραφθορά του αρχικού ονόματος της τοποθεσίας του χωριού που ήταν ΄΄ Κρασίτσα ΄΄ ακριβώς από την μέγαλη της παραγωγή σε κρασί και τσίπουρο .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου